Teplé rychlovky k večeři

5730
12.1.16 14:35

teplé rychlovky k večeři

Ahoj,
máte nějaké tipy na rychlé teplé večeře pro celou rodinu? Totálně mi dochází inspirace a mám nutkavý pocit, že potřebuji trochu obměnit repertoár (který poslední dobou stagnuje mezi špagetami a plátkem masa na přírodno s vařeným bramborem)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ferret
12.1.16 14:43

@malinika Hodně dělám krémové polévky (prakticky z čehokoliv), občas udělám tortily naplněné směsí toho, co je doma (třeba kuřecí, rajče, papriku, cibuli a konzervu fazolí v něčem), případně toasty s čímkoliv. Někdy zeleninové saláty s kuřecím masem. Bezva jsou také věci z remosky, není to tak rychlé, ale většinou je to jen o tom, hodit tam suroviny a zapnout, případně nějakou časem přidat. Manžel třeba zbožňuje brambory na měsíčky zapečené s tvarohem, nivou a slaninou (dám péct brambory smíchané se slaninou nakrájenou na drobno, pak na posledních cca 10 minut tam rozdrobím měkký tvaroh a nivu, toť vše).

• Citovat
  • Upravit
1429
12.1.16 14:48

Lečo, bramborový guláš, chleba se smaženkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853

Maso na zázvoru s rýží, palačinky, různé obilné kaše, zelenina s kuskusem, květák či brokolice na různé způsoby ( mozeček, zapečený, s bešamelem), máme rádi opečánky - ale to je nezdravé a máme párkrát do roka- párek v těstíčku, pita různě plněná, dál omelety, zapečené pánve ( brambory, zelenina, vejce, sýr případně uzenina), bramboráky s kyselým mlíkem, kolikrát máme i jen brambory na loupačku s kyselým mlíkem a čerstvým máslíčkem, myslím, že večeře mohou být i jednoduché bezmasé i neteplé - různé zeleninové saláty s tunákem a vajíčkem nebo masem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853

Jo myslela jsem také tortily a napsala pity :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
12.1.16 14:50

Teple chlebicky jsou rychly a jednoduchy, vetsinou jen majonezu na platky veky, na to cibuli, sejra a zapect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.1.16 14:52

@malinika u nás těstoviny s různými omáčkami - tam máš moře možností.. pak je to rýže se zeleninou - případně s masem atd.. a pro děcka klasika - palačinky, kaše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
12.1.16 14:52

Topinky (s vajíčkem, se šunkou), toasty (milujeme s broskví, nebo pizza tousty), tousty na sladko, omelety, vajíčka, saláty (vím, že nejsou teplé), tortilly, chleba ve vajíčku, polívky, pizzy, krupicovou kaši,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.1.16 14:54

Děkuji. Krémové polévky dělám také, ale potom musí být ještě hlavní chod. :lol: Ty tortily zní dobře a zapečené brambory také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
12.1.16 14:54

..no a jasně, že ještě těstoviny na x způsobů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
12.1.16 14:59

U nás když je teplá večeře, tak je to buď domácí pizza, cibulový koláč, krupicová kaše, uvařené brambory s kefírem, bramborové placky, pizza chleby, tousty se šunkou, sýrem, chleba ve vajíčku, hemenex, rýžový nákyp, žemlovka..a dálnevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
12.1.16 15:00

@NikysekR pokud jste na sladká jídla s masem a doma neděláte, doporučuji :kuř. maso na kostičky, gril. koření, trocha sojovky, osmahnout na pávni, přidat nakrájené žampiony a kompotovaný ananas. Společné opéct. Dám do misky a přidám majonézu a maličko kečupu. Dám na opečený toustový chléb, položím plátek sýra a dám zapéct. Je to i celkem rychlé a u nás to nestihne ani vystydnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.1.16 15:00

U nás vedou těstoviny na sto způsobů, hodně děláme francouzské brambory - dají se do nich sdělat všemožné zbytky typu jeden plátek masa, dva plátky šunky, jedno měkčí rajče apod. :lol: Pak, jak tu bylo výše řečeno, toasty (mám super toustovač), tam je těch způsobů taky spousta. Taky rizoto - dělám na sladko i slano, rýžové nákypy s různým ovocem, ale třeba i zavařenou zeleninou, houbami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.1.16 15:03

Jdi se inspirovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
12.1.16 15:12
@malinika píše:
Ahoj,
máte nějaké tipy na rychlé teplé večeře pro celou rodinu? Totálně mi dochází inspirace a mám nutkavý pocit, že potřebuji trochu obměnit repertoár (který poslední dobou stagnuje mezi špagetami a plátkem masa na přírodno s vařeným bramborem)…

U nás vede teplý štrůdl na slano. Koupím normálně zmrazené listové těsto. K nmu připravím míchaná vajíčka trochu tekutější, 20dkg dobré šunky, 20dkg sýra, plátky a nebo v celku na trouhání, koření na Pizzu, kupuju od Avokáda. Pak 3 rajčata, cibulka, čsnek apod zeleniny. Tu zeleninu nakrájím, hodím do nádoby na ponorný mixér a rozmasakruji se solí a česnekem a tím kořením, přiliju trochu oliv. oleje. Vznikne tím taková červená potírací směs s příchutí pizza :lol: Pak vyválím těsto, potřu touto potírkou, na to nasypu ještě krapet toho koření, na to šunku natrhám na kousky, na to ta míchaná vajíčka, na to poházím a nebo nastrouhám sýr. Když mám ještě rajčata, tak je tam přidám v plátkách. Zabalím a šoupnu do trouby, jíme to teplé. Sežerem dvě nohy štrúdlů na posezení, když chci, aby zůstali na ráno, musím dělat tři. :lol: Lze dělat i kombinaci : šunka, sýr, předvařený špenát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí