Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Maculinka píše:
Můj táta nám často dělal chleba na pánvi, ve kterém hrnkem vykrojil díru, tam vlil celé vejce a říkal tomu „chlebové oko“Milovali jsme to..
to je hodně dobrý nápad ![]()
Taky nad tím často přemýšlím, máme rádi teplý a hlavně vydatný snídaně, ale jsou věci, oc mi nejdou do pusy takhle po ránu (polívka třeba). Dělám: párky, vajíčka (buličí oko, míchaný, naměkko), chleba ve vajíčku, vaječný řízek, palačinky, lívance, omeleta, toast, zapečené housky, vafle…
ještě kdyby mi to tak někdy někdo udělal
super i sladké kaše, ale ty jím u nás jen já tak se neobtěžju
Kuličky s ohřátým mlékem.
Chleba ve vajíčku, ale to je taková bomba po ránu
.
Můj muž nedávno dojídal guláš na snídani, mi by to po ránu přes krk neprošlo.
Moje nejoblíbenější je v troubě na grilu opečený chleba taková suchá topinka a na to nějaká pomazánka (já mám nejraději pálivou topinkovou
), hned na teplý vytažený chleba s trouby natřít.
Diky za vsechny reakce. Urcite zaradime vafle a chleba ve vajicku se zeleninou. U nas se prave teple snidane dost osvedcily, manzel v praci nestiha svacit a kdyz az obedva, kolikrat ho boli zaludek. Jeste bychom mohli po ranu zkusit polevky, ty me taky nejak nenapadly. Jime je v poledne i vecer, tak proc ne rano. ![]()
@Kelsey píše:
Kuličky s ohřátým mlékem.
Chleba ve vajíčku, ale to je taková bomba po ránu.
Můj muž nedávno dojídal guláš na snídani, mi by to po ránu přes krk neprošlo.
Já taky často k snídani dojídám oběd nebo večeři z předešlého dne, když zbyde jedna porce a už by to nikdo nechtěl
Nijak mi to nevadí, jsem zvyklá ráno snídat, bez jídla bych nevyšla z domu, vstáváme poměrně brzy, mě to v pohodě přes krk projde a žaludek to pobere. Naopak nechápu, jak někdo může jíst později než v 19.hodin večer, to bych zase nedala já. Ten guláš si ráno v pohodě umím představit, spíš to smažené by bylo horší.
Je tu na tom někdo stejně jako já, že nestíhá teplé snídaně? Nerada to flákám, ale rána jsou pro mě hrozně chaotická, ale jelikož jsem v režimu tak se tomu musím víc věnovat, tak budu ráda za nějaké doporučení na plnohodnotnou snídani, ale nejlépe studenou.
Myslím si, že je nás rozhodně víc
nic špatného na tom nevidím. Hlavní je snídaně ať už je teplá nebo studená, tak je hlavní, aby nějaká byla. V poslední době jsem si hodně oblíbila od racia mini rolky rýžové s chia semínky a i ty čočkové mi chutnají a k tomu šunku, sýr a zeleninu ![]()
@Kikinka01 Ano, je to nová příchuť ale je to opravdu plnohodnotná snídaně pokud si k tomu ještě něco dáš ![]()
Toast s avokadem a sazenym vejcem muzu kazdy rano nebo avokadovy tatarak s lososem, mnam…
Pak klasiku anglickou snidani - vejce, oprazena krupava slanina a fazole v rajcatove omacce…
Jedine co po ranu nemuzu jsou teple parky, burty a klobasy vseho druhu…
A polevku po ranu max tak vyvar a ciste jen jako vyprostovak.
Ruzne kase na sladko mam taky moc rada a vubec sladke snidane, kdyz behem tydne mimo koronu pri klasika rannim shonu a rozvozu do škol a prace takovy croissant s cappuccinem mnam…
Nebo i ty sladké cornies jsou super pokud jsi na sladší snídaně
dívala jsem se na jejich stránky a mají nově i chipsy, tak jsem na ně zvědavá, protože sem tam veček televizce to neuškodí ![]()