Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejpřesnější je rtuťový do zadečku. Digitální čelní je nejjednodušší na použití (můžeš měřit i když dítě spí), ale jako všechny digitální, je velmi citlivý a občas falešný. Máme čelní s ušní koncovkou, ale děti už větší…2 roky a druhá 7 měsíců.
Rtutove se u nas uz roky neprodavaji. Mam z Dr Maxe s pruznou spickou. Strka se do zadku
Příspěvek upraven 04.01.19 v 14:28
Já právě přemýšlím nadtim bezdotykovym je mi hrozně líto těch miminek když strašně přitom pláčou ![]()
Máme tenhle a
, je rychlý a přesný, z bezdotykovym mám špatné zkusenosti
Hartman ther ovál Kids flex
@MisulkaP Placou? Bylas nekdy u toho? Nas u toho teda nebrecel ani jednou, kdyz ho bolelo bricho, naopak byl za to rad a prděl a usmival se
.
@rozand ano byla u obou bratranku takže vím že e hrozně plakali
Rozhodně nepláčou, že by je bolelo měření v zadečku…spíš proto, že jim omezuješ pohyb atd. Rtuťové se již neprodávají, ale byly jediné přesné, takže buď zapátrat u mamky, babičky a nebo digitální, kterých je na výběr spoustu a s přesností jsou na tom skoro stejně
Dostala jsem od mámy digitální čelní a hrůza. A to to nebyl levný šunt. Ale měří nepřesně, malá ho má akorát nahrání. Nejlepší je do zadečku s gumovou špičkou. A malá u toho teda nikdy v životě nebrečela.
Ani u rektální rourky.
@MisulkaP píše:
@rozand ano byla u obou bratranku takže vím že e hrozně plakali
Bud plakali z jineho duvodu, nebo jim to nekdo strkal kdovijak
.
Rtutovy se už nedělá, je to škoda byl nejspolehlivější, měla jsem digitální s gumovou špičkou, ale pokaždé měřil jinak a pak mě matlo to odečítání… Nakonec sem koupila lihovy, měřila jsem v podpaží, vždycky sem malého spacifikovala než se změřil. Ty bezdotykové jsou na nic měří většinou úplně špatně a pokaždé jinak. Nicméně já sem teploměr měla vždy tak nějak pro ujištění a používala jsem minimálně, když má někdo vyšší teplotu poznam to na dotyk, pak už měřím jenom abych věděla jak moc vysokou jestli to je na léky nebo ne…
@MisulkaP píše:
@rozand kdovíjak jim to nikdo nestrkal!!!
Pak brečeli z jiného důvodu.
My máme hartmanna flex pro děti s pružnou špičkou. No malá se vzteká, ale spíš proto, že jí držíme nohy a nemůže se hýbat a nebo když, jí není dobře. Že by děti bolel teploměr v zadečku, to je fakt blbost.