Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Dobrý večer, mám problém, když měřím starší dceru (5,5roku) ukazuje teploměr správné hodnoty i jsem to kontrolovala jiným teploměrem. Ale když chci změřit mladší 16měsíců) tak na čele ukáže max 37,5 i přes to, že jiným teploměrem (v konečníku bez odečtu 39,7), když jí měřím v oušku ukáže se mi na displeji err. Stalo se vám to někomu? Uši má čisté, teploměr po každém použití utírám tím jejich ubrouskem, minimálně půl minuty čekám než zkusím další mění, a když jsem měřila na čele tak jsem ho před tím otřela. Už nevím co dělám špatně ![]()
Používám digitální teploměr s ohebnou špičkou, teď nevím značku a včera jsem dostala čelní ušní teploměr thermoval duo scan, protože jsme tuhle celou zimu pořad nemocný a malá se mi strašně brání při měrění v konečníku. Zkoušela jsem jí měřit ( normálním digitálním) v podpaží, ale neudrzim ji tu ručičku aby jsme to pořádně změřili
Když jsem jí měřila thermovalem byla naprosto v klidu, vůbec neprotestovala a to ani v oušku
@beruskafido: tenhle teplomer je uplne k prdu. Taky mi meri jak chce. Spoleham uz jen na ten do zadku
Jé tak to je škoda, byla jsem nadšená z toho nápadu hlavně pro tu mladší ta starší už ví že se to musí. Dostala jsem k tomu i účet tak ho zkusím jit reklamovat. Tak to budeme muset zůstat u klasiky
Tak rano jsem ho zkusila a půjde z domu v uchu naměřil 40 a na čele 38,9 a když jsem ji přeměřila starým teploměrem v zadečku teplota 38 po odečtu ![]()
No, jako já.
Měřila jsem s ním sebe, ukazoval opakovaně 36,5. A jiný klasický teploměr 39,7 - té teplotě odpovídal i můj stav.
Asi slabé baterky, mám vypozorováno, že to dělá.
@beruskafido Nedavno jsem o nem tady cetla diskuzi, ze teplomer je v poradku, ale ze s nim maminky neumi merit-musi se tam pry velmi peclive najit ta zila na čele ci co.kdyz chteli reklamovat, neproslo jim to, protoze teplomer je vlastne v poradku. davali tam odkaz na youtube, ze tam je video, jak se s tim teplomerem ma spravne merit no a hrozne moc si to pochvalovali a s teplomerem uz pak problem vubec nebyl, tak nevim, muzes zkusit zkouknout to video.
Nám to taky měří jak chce, včera jsem zkusila změřit v zadečku a pak na cele a teplota skoro o stupeň jinde
ale zkusim vyměnit baterky, jinak jde taky z domu
Mám ho taky, v uchu synovi ukázal 41,9, tak jsem se hrozně vyděsila, vzbudila ho a měřila mu v konečníku a nakonec „jen“ 39,7
takže mu taky moc nevěřím u syna. Na mně ale měří dobře ![]()
Já ho mám taky a doopravdy to chce jen se s ním naučit pracovat jak pise @Handalina .
@Margery jestli tvůj syn měl horečku, tak mohl mít zpocený čelo a tom případě se stava, že teploměr měří špatně(mám to vyzkoušené na manželovi). Čelo musí být suché. Je to psané i v návodu.
Tak jsem byla teploměr vrátit a když jsem jim vysvětlila jak s ním měřím a že jsem návod četla pečlivě, (čelo jsem otirala, ouško bylo čisté, i jsem po každém měrění senzor čistila, dávala rozestup minimálně 30s mezi přeměřím a po každé ukazoval jinak) i video jsem viděla několikrát, nabídli mi bezkontaktní teploměr geratherm non contact a řekli mi ať si ho doma vyzkouším a kdyby mi ukazoval zase špatné hodnoty ať ho přijdu vrátit a vrátí mi peníze. Byla jsem překvapená jak byla ta paní hodná a chtěla mi vyřešit problém
už jsem nastudovala návod na geratherm a zatím musím řict že ukazuje naprosto přesně ( v zadečku obyčejným teploměrem 37,9 a geratherm ukázal 37,4 i ostatní členy rodiny jsem měřila a ukázal správnou hodnotu) tak uvidíme večer až budou teploty co změří, ale zatím jsem spokojená. A výhoda je u tohoto teploměru že je zcela bezkontaktní nemusí se vůbec přikládat a měl by měřit i teplotu místnosti jídla atd, ale to jsem nezloušela