Teploměr Thermoval rapid - nechápu teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1268
14.5.12 11:18

Teploměr Thermoval rapid - nechápu teploty

Ahoj holky,

dle výsledku testů jsem si koupila nový digit. teploměr Thermoval rapid flex, teď jsem ho potřebovala poprvé vyzkoušet, čtu návod a asi dost dobře nechápu, která bije. V podpaží jsem dítěti naměřila 37,1, pod jazykem 37,4. V návodu je psané, že nejpřesnější nejblíže podobná lidské teplotě je teplota naměřená rektálně, ale 7-letému ji takhle měřit fakt nebudu. V podpaží se prý může lišit oproti konečníkové až o 1,5°C, orální je až o 0,8°C nižší, než v konečníku. Takže teď absolutně netuším, jakou teplotu dítě vlastně má. Pomůže někdo? :zed:
Zlatý rtuťový teploměry!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lightsun
14.5.12 11:22

Kup si rtuťák, já sehnala na aukru, radši celou zásobu… Jinakteplotu ber tu z podpaží, to je nejjednodušší, strč teploměr tam, až POTOM zapni a měř…
Co jinak říct, digitály jsou na h…o

• Citovat
  • Upravit
101459
14.5.12 11:22

Ale tohle není o typu teploměru, to je pouze o tom, že u rtuťového tě nenapadlo číst návod, jinak by tam bylo psané úplně to samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
14.5.12 11:31

Rtuťový na aukru??? Tak to se tam jdu hned povídat!!! Měli jsme doma dva snad ještě od mýho dětství a samozřejmě ve chvíli, kdy je zakázali prodávat, jsme oba dva během půl roku rozbili.
Jinak ještě teda nechápu, když v návodu píšou, že v konečníku je teplota nejpřesnější, tak proč jsme mimčům odečítali 0,5°C, když jsme jim tu teplotu takhle měřili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101459
14.5.12 11:34

@Gina Protože veškeré poučky jsou nastavené na teplotu naměřenou v podpaží, které bývá o toho cca půl stupně menší… i kdyby měřila mimču v zadečku rtuťovým, tak taky půl stupně odečítáš.
A jinak mi digitální teplomer na běžné měření přijde v pohodě, jen je potřeba dodržovat to co píše @Lightsun tedy zapínat až po vložení na místo, kde budeš měřit a klidně i po nějaké chvilce. Pouze na BT jsem používala rtuťák, ale i tu spousta holek úspěšně měří digitálem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
14.5.12 11:38

Holky, na aukru se občas mihne i rtuťová rychloběžka :pankac: Teploměry tam byly tak před půl rokem co jsem je sháněla hodně často, koupila jsem si jich 6, příbuzní už mě nadšeně o 2 obrali…

• Citovat
  • Upravit
1268
14.5.12 12:10

Tak jsem na to aukro koukala, fakt tam rtuťové teploměry jsou, jen jsem trochu nedůvěřivá kupovat takhle něco naslepo…hned na prvním místě je teploměr IGAR a potom dva kusy lékařských teploměrů…@Lightsun co sis objednala ty? Díky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
14.5.12 12:20

Haha, no dobrý fór :lol:
Kup si ty dva teploměry (co jsou na druhém místě), je to prodejce nazvaný Pivovar, od toho jsem kupovala všech 6 :lol:
To by mě zajímalo, kde je pořád bere… asi ještě koupím… koukám, že prodává 13 sad…
Hele, ale na aukru musíš být registrovaná, podle tvého příspěvku si nejsem jistá, že jsi… jinak když si klikneš na prodejce tak tam má hodnocení, já se tím řídím, zatím max spokojenost. Od Pivovara došly teploměry rychle a nepoškozené.

• Citovat
  • Upravit
11502
14.5.12 12:30

Ahoj, taky se mi povedlo rtuťák rozbít a docela jsem ho „obrečela“, akorát jsem měřila BT a digitálem se mi měřit nechtělo, protože mi pokaždé i na stejném místě naměřil jinou teplotu, takže je stále uložený a já si koupila lihovej a je taky celkem v pohodě, byly sady, kdy se prý ten líh špatně sklepával, ale mě jde dobře. Úspěšně jsem s ním BT doměřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
29.3.13 15:47

Já jsem si nakonec objednala přes aukro ten rtuťový a doufám, že mi vydrží bez rozbití dlouhá léta. Minulý týden jsem měla při horečkách malýho příležitost je oba porovnat a rtuťový měřil pokaždé o cca stupeň víc, než ten digitální a stav dítěte i té vyšší teplotě spíš odpovídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí