Teplota - 19 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
18.2.23 10:16

Teplota - 19 měsíců

Zdravím maminky,
Chtěla jsem se zeptat zda jste se už s tím některá setkala. Syn má 19 měsíců a od úterý má teplotu 38°C. Nijak nekolísá je v noci/ráno/odpoledne/večer stejná. Do toho trochu kašle, není to nějaký dávivý kašel, spíš vlhký a neustále mu teče z nosu. Jinak se chová, vypadá úplně cajk a spí krásně, jen mě ta teplota prostě zaráží. Nechci zbytečně plašit a hned běžet k doktorovi, proto se ptám tady. Rozhodně nechci diagnózu a doufám, že se dokážeme vyhnout nevhodným komentářům 🙈 Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1462
18.2.23 10:31

A Dr. jsi po 3 dnech s neustupujici teplotou volala? Predpokladam, ze by te pozval na kontrolu a provedl testy - crp, moc, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
18.2.23 10:32

V mem okoli melo ted hodne deti pravou chripku a ty teploty trvaly taky dlouho. Ted uz to holt s pediatrickou nezkonzultujes, tak pokud je jinak v pohode, uvidis, jak to bude v pondeli no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.2.23 10:46

U nás se dovolat pediatrovi je naprosto nemožné, normálně mu po třech dnech píšu, hned odepíše, ale to když mu teplota fakt vyskočí do neskutečných výšin nebo se mi vyloženě nezdá v pořádku. Právě takhle vypadá syn normálně, tak jsem zas nechtěla plašit aby nás neposlal domu s tím, že to je jen rýma. Každopádně teda doktorovi napíšu dnes, odpovídá i o víkendech. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9635
18.2.23 11:02

Jo, jedno z dětí to takhle mívalo, zvýšená teplota okolo 38, třeba týden + kašel, rýma. Pokud nebylo dítě moc placaté nebo kašel extra hnusný, tak jsme to řešili doma (klid, tekutiny, tymiánový sirup na kašel, inhalace vincentky, mořská voda do nosu + olynth na noc). Druhé dítě naopak virózy „řešilo“ dvěma dny vysokých horeček (běžně 39+), ale od 3. dne vypadalo naprosto zdravě.
Pokud by se to do pondělí nezlepšilo, tak bych asi k dr. zašla. Ale ten průběh mi nepřijde nijak neobvyklý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.2.23 12:23

@Jahru syn když je vyloženě nemocný tak má teploty 39+ klidně týden v kuse, i přes návštěvu doktora a z velmi aktivního dítěte se vždycky stane ležící a klidné miminko, což teď není, proto jsem se tady i ptala :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí