Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mám dnes pořad teplotu kolem 35 stupňů, akorát když jsme přišli z venku tak jsem měla 36,1 a teď mám zase 35,7
máte to někdy taky? Taky trpím na studené ruce a nohy…a mám nízký tlak ![]()
@verunka84 píše:
Ahoj holky, mám dnes pořad teplotu kolem 35 stupňů, akorát když jsme přišli z venku tak jsem měla 36,1 a teď mám zase 35,7máte to někdy taky? Taky trpím na studené ruce a nohy…a mám nízký tlak
A důvod proč sis ji měřila je jaký?
Není ti dobře?
Já si teda teplotu před a po vycházce neměřím
ale pákrát se mi stalo, že když na mě něco lezlo, myslela jsem si, že mám teplotu, naměřila jsem si 35 a nějaké drobné, ale brala jsem to jako chybné měření
a neřešila to.
@Katka86 píše:
A důvod proč sis ji měřila je jaký?![]()
![]()
![]()
Není ti dobře?
Jsem nějaká nachlazená, teče mi z nosa a odpo mi byla zima tak jsem si změřila jestli nemám teplotu
To je normalni teplota. Ja to ak mam furt, a to ani nemas studene ruce a nohy ![]()
Já teda řeším, co se děje, až když si naměřím teplotu nad 37
![]()
Každý člověk má tělesnou teplotu jinou, jestli chceš dělat nějaké závěry, musíš si to dlouhodobě sledovat.
Jo, mám. Když mám 36,5, tak to je co říct, manžel říká, že mám horečku
Taky je mi pořád chladno
Ahoj, tak já nevím, jak před porodem, ale po porodu, jak jsme se museli furt měřit, jsem zjistila, že mám tak nějak stabilně 34,5- 35
@verunka84 píše:
Jsem nějaká nachlazená, teče mi z nosa a odpo mi byla zima tak jsem si změřila jestli nemám teplotu
tak pořád lepší než mít 40 cet, já jsem taky ledovec, co musí mít doma dvoje ponožek a momentálně mi u klávesnice odmrzávají prsty na pravé ruce a to máme doma 24 stupnů
neřešila bych to ![]()
Od doby digitálních teploměrů mám stabilně podle nich teplotu 35,4-35,6, když se cítím, jakože hořím (prostě fyzicky se cítím na horečku), mám i 34,8 (to byl extrém) obvykle 35,2
a občas, když je mi tak blbě, naměří teploměr něco jako 36,5. nad 37 jsem an něm ještě neviděla, ale když jsem téměř omdlívala horečkou…
ono to občas může být i „strojem“, nejen tělem ![]()
Já mám běžně teplotu 35,8 - měřeno i na klasice rtuťovým. Ale ten se nám rozbil, koupit už nejde, takže i když vím, že tepotu mám, tak na digi nemám, ale už jsem si jí normálně při nemoci změřila v konečníku a tam samozřejmě vyskočila (odečetla jsem 0,5 jako u dítěte). Tak zkus zadek ![]()
Jinak u 37st. už umírám
![]()
Mě pomáhá na zahřátí ponořit nohy do horké vody (do lavorku).
Zkus to, třeba se zahřeješ, odezní nachlazení a zahřeje se organismus.
Tak nevím čím meris. Ale na digitalu od Hartmana máme bežné o stupeň min. Normálně 35,1 - 35,6, pokud to je nad 36,6 už je to zvýšenka.
Přesně jak holky psaly, záleží, kolik máš běžně a jestli jsi nezměnila teploměr. Já mám podle rtuťového běžně 36, při 37 jsem pomalu v deliriu
A to se stává velmi zřídka. Měřeno rtuťovým. Jestli jsi třeba nevyměnila nedávno teploměr. Já koupila digitální až teď pro dceru a když jsem se s ním zkusila změřit v podpaží, tak to ukazovalo úplný kraviny. Tam fakt záleží na každým pohybu rukou, jestli se ta termocitlivá část teploměru nedostala ani na vteřinu na vzduch. Prostě jako u dítěte v zadečku.