Melanom - divná piha

2761
7.11.12 12:55

Melanom - divná piha

Maminky mela jte některá melanom - špatná piha? Zítra mám jít na kožní a mam cekem strach ze by to mohlo byt.. Zazila jste to nektera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2608
7.11.12 13:08

Ahoj, ja mam skarede pihy/znamenka na prsu a zadech. Bela jsem minuly rok poprve na kontrole, jedno znamenko jsem si nechala odstranit a poslat na rozbor. A bylo to ok, mudr. mi vysvetlila, ze mam proste takovy typ znamenek, ale ze to neznamena, ze je to spatne.
Strach jsem mela, to vis, ze jo…A kazdopadne budu chodit na kontroly uz pravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
7.11.12 13:22

Děkuju, mam dve jou takove ost tmave a jedna se mi rozpíjí, tak mi to nedalo a rekla jsem si ze ta zajdu.. Aleproste ma doma malou holcicku tak se bojim.. :,(
A když ti brali na rozbor, jak to delaji? je to bolestive??

@Divine píše:
Ahoj, ja mam skarede pihy/znamenka na prsu a zadech. Bela jsem minuly rok poprve na kontrole, jedno znamenko jsem si nechala odstranit a poslat na rozbor. A bylo to ok, mudr. mi vysvetlila, ze mam proste takovy typ znamenek, ale ze to neznamena, ze je to spatne.
Strach jsem mela, to vis, ze jo…A kazdopadne budu chodit na kontroly uz pravidelne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
7.11.12 13:24

Rozbor se dělá až když ti to vyříznou. Prohlíží to takovou lupou. Taky mám jedno co chci dát pryč a taky to furt odkládám…hrůza :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
7.11.12 13:29

@Marbuli taky se mi to stalo - znaménko bylo úplně černé a na blbém místě, sama sebe jsem tak vyděsila, že je to melanom, podle obrázku jsem si říkala, že to je ono - pročítání internetu je někdy na škodu :lol: nakonec jsem se se strachem doklopýtala na kožní (ona ta piha byla taky na takovém místě, které kožní asi ve své profesi často nevidí :-) ), ta mě hned uklidnila, jakmile znaménko prohlédla tou lupou, a vzhledem k místu jsem si na chirurgii domluvila odstranění. Vyříznuté pak poslali na rozbor a všechno bylo v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
7.11.12 13:51

No, taky se k tomu snažím dokopat. jedno mám u prsu rozpité a dvě-v podpaží a na břiše vystouplé a rudé… jistota je jistota, ale pořád se k tomu nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
7.11.12 13:56

Ahoj, já byla na vyříznutí 3 pih. Jednu jsem měla na ušním lalůčku, byla vystouplá a bolela mě. Druhou jsem měla pod prsem, taky vystouplou, takže hrozilo její strhnutí a třetí na břichu. Začala měnit tvar, barvu a zvětšovala se. Všechny 3 dopadly v laborce dobře. Doktorka na to koukne akorát lupou a buď ti doporučí odstranění či ne. Vyříznutí: místo ti opíchnou a umrtví, vyříznutí ani šití nebolí, jen to tahá a když to přijde k sobě, tak to bolí jen chvilku, teda aspoň mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
7.11.12 14:23

Holky dekuju moc, ja z toho mam proste strasnej strah jsem hroznej cita.. Ja mam prave pd pravym prsem, ale nejsou nejak vystouple, jsou zaroven s kuzi, ale tet sem nasla treti co mam pod druym prsem a ta j trosku vystoupla.. Ja prave se bojim kdyby mi chteli brat vzorky, ze to proste boli, ze to neumrtvjou a tak.. nemam dr zrovna v lasce, ale kam jdu je pry prijemna pani.. Je to na Mazurske v Troji. Moje mala tam ma i DR.. ale jsem jinak mimoprazska.. Tak ja vam sem zitra napisu jak jsem dopadla.. Jinak moc dekuju za uklidneni, ale je to pravda, proctala jsem si hned a stavaly mi vlasy hruzou na hlave.. mam proste strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
7.11.12 14:41

@Marbuli já ti rozumím, já šílela strachy - najednou jsem byla zamlklá, furt jsem přemýšlela… a nakonec to dopadlo, jak dopadlo. Já myslím, že podle popisu to bude dobrý. :kytka: Já takových pih mám - dr. mě prohlídla pak pro jistotu celou a bylo to dobrý. Za sebe napíšu, že já měla pihu na místě, kdy přemýšleli, zda to udělají na klasické chíře, nebo jestli mě pošlou na gyndu - pak jsem chodila po vyříznutí pár dní jako kachna :D ale po porodu jsem chodila hůř :D a neboj, bude to dobrý, nejhorší je se donutit tam jít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
7.11.12 14:47

@Marbuli Neboj, já byla před těhu na odstranění asi 4 pih. Všechny teda byly vystouplé a jednu jsme měla dokonce v pupíku a vylézala mi ven, vypadala jako když ti z pupku leze jazyk. Byla vystouplá, taková hrbolatá a ohraničení bylo nevystouplé, jenom barevné. S touto jsem byla na operaci na operač. sále přímo v nemocnici, kvůli tomu, že zasahovala do dutiny břišní, Operace trvala skoro hodinu, něco mi tam i vypalovali vypalovačkou a zašívali kus pupku. A dopadlo vše dobře, rozbor byl v pořádku. Výsledek všech- nějaký tip névusu. Tak tě svým příspěvkem snad taky uklidnila. Ale tvé pocity chápu. Musíš se odhodlat a jít. Držím moc palce, ať to máš v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
7.11.12 15:04

@abbee @Bobca Holky moc dekuju, kazdej komentar me tak trochu uklidnuje..
Ano presne, jsem nesva, docela casto premyslim, nemam ani moc chut k jidlu, jen mam porad zizen… a jsem teda kuracka a to ze mam na den ta tech 5-7 cigaret tak krabicku dam za den jak sem nervzni :( proste jsem z toho nesva :( uz jen kvuli tomu ze tady mame tu malou princeznu :srdce: ale jste zalticka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
17.11.12 17:43

@Bobca @abbee
Holky tak jdu na vyriznuti, na koznim mi rekli ze je tam urcita aktivita a ze by bylo lepsi aby sla pryc, a jeste jedna k tomu.. Potom na rozbor a potom mi reknou vic… tak snad bude vse ok… ale jeste musim na Bulovku s prsem nasli mi bulku.. A jinak jak se mate devcata??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
17.11.12 20:25

@Marbuli to bude dobrý :hug: mně ta piha rostla a bylo to nakonec dobré. A ta bulka - nekojíš ještě? Jinak u nás se máme pořád stejně - to znamená velmi dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
18.11.12 23:24

@Marbuli Držím palce, ať máš vše v pořádku vč. bulky. pak napiš, jak jsi dopadla. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
21.11.12 18:02

@Bobca @abbee
Holky dekuju :hug: Tak mam po vyriznuti, mam 4 stehy, bolela me jen injekce, ptz to byl sileny tlak, ale o rezani a siti nevim ani prd.. ale tet co t jde k sobe tak je to neprijemny… zvlast kdyz to mam na brise, boli to kdyz se ohnu a nebo sednu.. jak se nahrou faldiky tak je to znat :D doporucil mi jeste dat pryc dve bradavicky tsk si tam jeste tet v zime zaskocim.. Jinak nic mi nehrozi vse v pordku a to prso… DR rikal ze to bude bud cista a nebo neskodnej nezhoubnej nadorek, ktery jsou ale bezny, po kojeni.. ale teda i bez kojeni.. ale neni to nic zavazneho.. Tak si me jeste 11.1.2012 pozvali na Bulovku na kontrolu.. Musim vam rict ze se mi silene ulevilo, ja jsem fakt cita :mrgreen: zvlast kdyz sem tam sedela a chodili tam zensky o neco malo starsi nez ja se satkem a nebo parukou na hlave, uplne hotovy.. proste mi jich bylo llito, ale i tak pres to vsechno meli usmev a byli celkem dobre naladeni, opravdu pred nima smekam :potlesk: a zacla sem tam silene premyslet nez sem se dostala na radu.. Takze jsem rada ze vse ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí