Skřípnutý sedací nerv?

194
5.11.12 20:26

Skřípnutý sedací nerv?

Ahojky maminky, měla jste některá uskřípnutý sedací nerv? Jak se vám to projevovalo? Už asi týden, někdy víc, někdy míň mě při delším sezení začne strašně bolet bederní páteř nebo spíš kostrč, bolest někdy vystřeluje do nohou, někdy jako do přirození. Na netu jsem si vyčetla, že by to mohlo být toto. Ještě musím napsat, že asi před měsícem a půl jsem měla zánět moč. měchýře a nastydlou bederní páteř. U lékaře jsem zatím nebyla. Díky za vaše reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
5.11.12 20:45

Mám ho skříplej, mohlo by to být ono. jinak mě několikrát lečili atb na zánět močáku a pak se zjistilo že to asi močák nebyl ale bylo to od kostrče. jinak já měla bolesti „kyčlí“ z boku a ze zadu kde nahmátneš kyč. kloub, brnění nohou a častý léakřsky nevysvětlený bolesti břicha který se stěhovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.11.12 20:45

Ahoj, nedávno jsem skřípnutý sedací nerv měla a vlastně stále mám, ale jsem teď ve fázy, kdy jsem si na bolest zvykla.
Jeden den ráno jsem se vzbudila s neskutečnou bolestí v kyčli, nemohla jsem se zvednout (zvedal mě přítel) chůze byla neskutečně bolestivá, sezení nemožné, neustále jsme musela hledat pohodlnou polohu, ani v noci jsem nemohla ležet, takže jsme několik nocí prochodila. Byla to neskutečná bolest. Když jsem volala své doktorce, byla v ordinaci jen náhodou, protože měla zrovna dovolenou a když jí dovolená končila, odjížděla jsem na dovolenou já, takže jsem několik týdnů brala ibalgin, abych mohla fungovat s několika měsíčním mimčem. Nakonec jsem si zašla k lékaři mojí mamky, protože jsem stále nebyla v místě bydliště, ten mě poslal na chirurgii, tam si semnou nevěděli rady, říkali, že to vypadá na zánět kyčelního kloubu, dali mi obstřik, taky jsem byla na rentgenu kyčle a páteře a stejně mi nepomohli. Pak jsem se konečně dostala domu do Prahy a zašla si ke své lékařce. Bolest už byla v celé noze a brněly mě konečky prstů na noze. Moje lékařka okamžitě řekla, že je to skřípnutý sedací nerv v oblasti bederní páteře a napsala mi deset rehabilitací. Tam mi dost pomohli, bolest se pomalu dostávala směrem nahoru, fyzioterapeutka mi vysvětlovala, že čím je bolest níž, tím hůř. Podařilo se jí dostat bolest zpět do kyčle v době, kdy mi končily rehabilitace a další mi nikdo nechtěl předepsat, že už mi je prý pojišťovna neproplatí, jedině, že bych si je platila sama (cca 200 kč na hodinu) a to jsem si nemohla dovolit. Takže jsem se dostala do fáze, že jsem si zvykla na bolest, na štěstí je minimální a noha se ozve jen při nevhodném pohybu (předklon a podobně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.11.12 20:50
@spiky01 píše:
Mám ho skříplej, mohlo by to být ono. jinak mě několikrát lečili atb na zánět močáku a pak se zjistilo že to asi močák nebyl ale bylo to od kostrče. jinak já měla bolesti „kyčlí“ z boku a ze zadu kde nahmátneš kyč. kloub, brnění nohou a častý léakřsky nevysvětlený bolesti břicha který se stěhovaly

Jo, občas mám jako bodavé bolesti/záškuby/ v močáku nebo na vaječnících, ale né pravidelně. jindy je toto v pohodě, ale zase mě bolest vystřeluje buď jenom do kyčle, jindy do celé nohy. Některý den jsem úplně v pohodě. Jak jsi prosímtě, léčena? zatím jsem u lékaře nebyla. Ale už několik dní mé pocity, bolesti studuji po netu, tak jsem dospěla k této samodiagnoze :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.11.12 20:53

@maki3012 Koukám, že to máme trápení se zádama. Podobné bolesti, jako teď jsem mívala v posledních měsícíh těhotenství, bolest kříže, kyčle. No v mém případě mám právě pocit, jestli jsem neprochladla od zad, z toho jsme měla i zánět MM. Ten mám snad zaléčený a teď do toho zase tohle. Ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
5.11.12 21:11

No já měla skříplý zádovosedací nerv, nevim, jestli je to to samé :oops:
a mně to bolelo přesně ve středu půlky zadku. Jsem nevěděla, proč mne to na té půlce bolí. A někdy to bolelo hodně moc, hlavně když jsem si lehla třeba a chtěla se otočit, tak to byla hrozná bolest. Jindy to nebolelo tak moc. A začalo to zpočátku bolet třeba po celodenní procházce. a pak to teda propuklo, že to bolelo pořád nebo večer a tak.. a udělala mi neuroložka elektroobstřik, což nebolelo, a le ani mi nepřišlo, že by to pomohlo. napsala mi aulin. No a pak to tak nějak samo odešlo, asi do týdne, že jsem najednou zaregistrovala, že me to už vlastně nebolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
5.11.12 21:16

@Bobca no,x let jsme s tím běhala po dr kteří v podstatě netušili která bije, až jsme objevila dobrýho fyzioterapeuta. mám pár uvolňovacích cviků když mě to akutně chytí, jinak se snažim pravidelně chodit an masáže a rehabky. co se rehab týče tak mám jeden poznatek za 5let-placený fyzioterapeut se nedá rovnat s tim co ti napíše dr (platí pojišťovna). jinak u mě docela pomáhá když sis toupnu proti zdi (jen jako jistotu) a snažím se dostat s rovnýma zádama a propnutýma kolenama do předklonu, vypadá to asi jako skokan na lyžích v letu jestli jsme to napsala srozumitelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.11.12 21:27

@spiky01 díky za popsání cviku, zítra odzkouším a uvidím. Snad jsem ho správně pochopila, Teď mám v sobš ibák a bolest ustupuje, uff, to je úleva. NO trápí mě to teď tak 14 dní, někdy je to horší, někdy lepší. Tak ti ani nevím, jestli zajít k obvoďákovi, nebo na neurologii nebo rovnou za nějakým tím fyzioterapeutem. Po pravdě na vysedávání po čekárnách nemám chuť ani náladu. A to ti MUDr. nedělali ani rentgen nebo magnet. rezonanci, kde by něco viděli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
5.11.12 23:25

@Bobca právě že mi dělali všechno možný, ale nikdo enpřišel an to že mám zlomenou a špatně srostlou kostrč která mis křípá nerv. a to jsme lítala po velkých špitálech i soukromých ortopedech. takže pro mě už obor ortopedie přestal existovat a všechno řeším s fyzioterapeutem. jiank pokud máš doma nějaký léky na uvolnění kosterního svalstva (typu dorsiflex) tak učinkujou mnohem líp než analgetika. pokud jsi z phy tak ti mužu dát tip na fyzio. pisni sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
6.11.12 07:39

@spiky01 jsme z Poděbrady. Ale mluvila jsme s mamkou, je tu prý výborná doktorka neuroložka, co dělá i svičení, masáže, všichni ji moc chválí, tak jí asi zkusím. Ale přesto díky za tvoje příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
6.11.12 08:31

@Bobca nemáš vubec za co a držim palce :palec: (zrovna v noci mě chytla pravá starna tak že jsem pomalu brečela bolestí, takže odpo mažu na fyzio :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.11.12 13:48

Většinou tím lidi myslí radikulární syndrom S1 - někdy tomu taky říkají „plotýnka“. Je celkem jedno, čím je to skříplé.

Příznaky jsou

• bolest nebo brnění nebo necitlivost jde po zadní straně nohy v pruhu až do prstů - malíková hrana nohy.
  • v těžším případě oslabení plantární flexe - tzn nejde se postavit na špičku té nohy
  • bolest vystřeluje do nohy při kašli nebo tlačení na velkou (břišní lis)
  • bolí zvedání natažené nohy vleže (napínací manevry, lassegue)

ale je celkem jedno, co tě bolí - zajdi k lékaři a něco se s tím udělá
sama si stejně cílený obstřik neuděláš, můžeš si tak maximálně něco zobnout na bolest. Hlavně si prosimtě někam zaběhni, kdybys měla potíže s močením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pecmenka
22.12.12 22:03

Já to mám taky,,ale nechce se mi k doktorovi..jsem v 17tt a zjistili mi štítnou žlázu, takže beru prášky, magnésium a už žádné prášky nechci brát…mám docela problémy jako je zkrácenej děložní čípek a ještě pár věcí…půlka mě bolí už asi 2 měsíce…prosím tě nemáš na to něakou dobrou radu na doma??třeba něakej cvik??nebo něco??bojím se že to neodezní..předem moc děkuji za radu… :mavam: Míša

• Citovat
  • Upravit
pecmenka
22.12.12 22:06

Pardon aby jste byli v obraze,,bolí mě pravá půlka (zadek) přesně uprostřed!! nevím si rady… :,( :,( :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
194
22.12.12 23:27

TAk u mě to je to nakonec dle rehabilitační MUDr. kostrčový syndrom a od toho blokace SI skloubení. Od ledna budu chodit na rehabilitace, měkká technika a elektroléčba, tak uvidíme. Ani jsem nevěděla, že mě ta kostrč bolí, ale vyšetřila mě na lahátku, zmáčkla mi ji a při nějakém cviku a bolest teda pěkná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí