Skřípnutý sedací nerv?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
165
29.9.14 20:46

@Cosmos Můžu se zeptat jak jsi dopadla? Mám ten samý problém v těhotenství. Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
29.9.14 21:11

@amina100 Nikdo mi nepomohl, ani na neurologické pohotovosti ve špitále. Všichni mi řekli, že v těhotenství mi nic dát nemůžou (obstřik, nic), jen penicilin. A ten můžu brát max. 2 dny. Brala jsem je, měsíc jsem pajdala, občas brečela bolestí, a nakonec ta bolest konečně sama postupně odešla.

Už je to rok zpátky. 8o :mrgreen:

Držím palce, at je vám brzy lépe. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
29.9.14 21:39

@Cosmos Díky za slova útěchy. Mám pocit, že už to nevydržím. Bolí mě to celé dny už 14 dní a nevím jak dál. Odpočívat moc nelze, mám doma hodně aktivní dvouletou dceru. Budou doufat, že to taky přejde. Je mi jasné, že se se mnou nebude nikdo zabývat, když jsem těhotná. Mám v plánu navštívit fyzioterapeuta, ale moc často si ho nemohu dovolit. Stojí 600kč za hodinu, ale kdyby mohl, ach jo :zed: Mějte se moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
17.4.15 14:39

Holky, dovolim si oživit diskuzi, třeba mi nektera poradite. podle priznaku mam pravdepodobne tez skripnuty sedaci nerv nebo tak neco :nevim: trva to necely mesic, boli me kostrc, bederni část zad, bolest strili do puli zadku. kolikrat se nemuzu ani hnout, pajdam a knucim. co mi muze pomoct? obavam se, ze dochazeni na rehabky je pro me nemozne, jsme na vesnici, vse daleko, ja s prckem doma, hlidani zadne. znate třeba nejake cviky na uvolneni, je něco nekde na netu? muzu si dojit na masaz, je to k necemu nebo to chce rovnou nejakeho doktora ci fyzioterapeuta?
jsem ve tretim mesici tehotenstvi. pamatuji si, ze u minulého me to chytlo asi mesic před porodem, ale bylo to jen kratce cca tri dny, neresila jsem. ale ted mam doma 1,5rok stareho syna, denne ho zvedat a tak, jsem vyrizena. bojim se, ze me tam vystreli bolest a ja ho třeba pustim nebo padneme spolu.
jo, a asi před 5 lety jsem si dost hnusne narazila při padu kostrc, omdlela jsem bolesti, pak me to dlouho trapilo, pomohla mi fyzio s nejakymi cviky, muze to mit na to porad vliv?
dik za jakekoli rady! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
17.4.15 15:15

Vliv to, it, uze. Pokud jsi tehu tak urcite fyzioterapeuta, my s rovnanimcekali az odrodimprtze mi tomvyvolavalo kontrakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.4.15 15:25

Skočte se poradit za doktorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
17.4.15 15:43

@verafojtu ja prave k doktorum zrovna nechodim. u svého praktického jsem byla za asi 15 let mého dospeleho života 3×. ortopeda ci chirurga nemam zadneho. jsme na vesnici, ani v nejblizsim meste nic není, tak by se mi siklo to resit nejak narychlo, ne koleckem u doktoru a navíc s malym prckem porad u sebe :roll:
@spiky01 ok, asi zkusim. ti jsou většinou soukromi, ze? proste si nejakeho najdu, zavolam, objednam se a nepotrebuji zadne doporuceni? jak muze byt dlouha objedn.doba? jela bych do prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
17.4.15 16:15

@rigousek a to me zase chuze pomaha, dokud jsem v pohybu, jde to. když sedim nebo třeba delší dobu stojim v nejake pozici, tak me to pak tak bere, ze nemuzu bolesti snad ani dýchat. ještě jsem neprisla na nic, co by to nejak mírnilo. zkousim se protahovat na zemi, manzel opatrne masiroval, ale nic moc :nevim: myslis, ze to magnezko k necemu je?
a zajímalo by me jestli to casem proste povoli samo nebo se tomu musí pomoct. asi jak u koho, ze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
17.4.15 16:43

@peta81 pokud najdes soukromyho tak byvaji objednaci doby kratsi, kolikrat behem 2-3 dnu. Nebo muzes k obvodakovy aby ti dal zadanku, pak to je na pojistovnu ale objednacky delsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43009
17.4.15 19:38

Skriply sedaci nerv to neni, nicmene fyzioterapeut je stejne dobra volba. Muzes mit tez obstriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
17.4.15 19:44

@Pudloslava jak víš, že to nemůže být skříplý sedací nerv? nevede náhodou ze sakrální části míchy? já jsem dnes právě dělala zkoušku z anatomie..tak se mi to zdá jako dráha celkem logické..ale neměli jsme ještě patologii takže nemám spojitostí :-D nicméně se ráda poučím :-)

• Citovat
  • Upravit
165
17.4.15 21:00

@peta81 Já navštívila fyzioterapeuta, vše mi narovnala, nikde zásadní problém neviděla. Každopádně jsem od ní šla s brekem, bolesti ještě víc zesílili. Byla to vyhlášená fyzioterapeutka pro těhotné. Doma jsem nemohla ani vylézt na postel, brečela jsem bolestí. Nakonec se mnou musel zůstat doma manžel, protože jsem nebyla schopná se starat o 2,5letou dceru. Asi po měsíci ležení a klidu to přešlo. Přeju, ať tě to netrápí dlouho. Jo ještě jsem navštívila nemocnici, tam mi řekli, že se mnou jako s těhotnou nebudou nic dělat a ani mi nic předepisovat za léky. Jen mi předepsali bederní pás na pojišťovnu. Stál asi 900kč, aspoň jsem ho nemusela platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43009
17.4.15 21:06
@verulicek píše:
@Pudloslava jak víš, že to nemůže být skříplý sedací nerv? nevede náhodou ze sakrální části míchy? já jsem dnes právě dělala zkoušku z anatomie..tak se mi to zdá jako dráha celkem logické..ale neměli jsme ještě patologii takže nemám spojitostí :-D nicméně se ráda poučím :-)

pri utlaku sedaciho nervu by mal priznaky v inervacni oblasti tohoto nervu, coz je po zadni strane nohy, pod kolenem skoro cela noha - budto bolest, nebo brneni nebo necitlivost, dale oslabeni v jeho myotomu - predevsim by se projevilo oslabeni dorzalni flexe nohy - neschopnost chuze po pate, ploska by prepadavala, ale i plantarni flexe a flexe kolene. Nemusi se projevit vsechno, ale alespon neco z toho jiste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
17.4.15 21:35

@Pudloslava ahááá dík..věděla jsem že je to stejná dráha jako n. tibialis a fibularis, ale netušila jsem že při zasažení se projeví problém v celé délce :-) dík

• Citovat
  • Upravit
43009
18.4.15 07:33

@verulicek prosimte co studujes, medicinu, nebo na sestricku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí