Skřípnutý sedací nerv?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
18.4.15 07:42

@Pudloslava sustru :-D

• Citovat
  • Upravit
43009
18.4.15 09:24

@verulicek no oni laici davaji bolestem zad ruzne zcela nahodne nazvy, skriplej nerv, hexenslus atd… uplne hala bala, co je napadne, ale ono je to nastesti jedno, protoze z pocatku je lecba vzdycky stejna a rehabilitace je vzdycky spravnej pocin. A na operaci plotynky je vzdycky dost casu. Akorat by se mela sirit osveta, ze je treba k lekari pospichat kdyz v souvislosti s bolestmi zad

1. koncetina slabne a je neobratna
  2. jsou potize s mocenim (v tomto pripade k lekari ihned)

A snad jeste, ze kdyz uz si nekdo chce sam zaplatit nejakou manualni terapii, nez pujde k lekari, tak vzdy zvolit fyzioterapeuta a cviceni. Ne masaze - masaze jsou prijemne, ale nepomahaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
18.4.15 09:30

@Pudloslava a ty jsi sestra nebo dr?

• Citovat
  • Upravit
43009
18.4.15 09:46

@verulicek neurolozka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
18.4.15 10:47

@Pudloslava hezký obor :-)

• Citovat
  • Upravit
42
4.8.15 10:14

?

Ahoj,

četla jsem tvoje příspěvky, protože se taky potýkám s ryokavýma bolestma močáku, moč vždy ukázkově čistá, nikde nic a bolé a bolí. Můžu se zeptat, jak se ti to projevovalo a jestli už máš pokoj? Pomohl ti jen ten fyziterapeut? Já mám totiž taky něco s kostrčí, byla nalomená a je spíš narovnaná, nebo zahnutá dovnitř… Už sjem ochotná zkusit všechno, jen aby to přestalo… Moc díky

(Dotaz pro Bobču, nejak blbě jsem to vložila…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.5.16 20:06

Milé ženy, které jste se setkaly s tímto nepříjemným problémem, prosím napište, co vám pomohlo? Kromě léků…
Mě pomohla akupunktura, ale pořád (jsou to 3 týdny) mi pravá noha pobolívá, chodidlo pořád lehce brní, nejhorší je to ráno a nad ránem. Protože na bedrovou část zad trpívám od puberty, myslím, že je nejvyšší čas začít na to nějak pravidelně cvičit. Máte prosím nějaké osvědčené tipy a cviky, jak na léčení sedacého nervu, tak na cvičení na bederku?
Předem moc děkuji a všem přeji, aby je už tento problém nepotkal… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.5.16 13:49

Ahoj Holky tak ma po operaci zlucniku laparo..,ale predstavte si co se stalo…v pondeli me pustili domu a ja zacala mit hroznou zimnici a zacali mi mravencit stehna, ale jako by jen z vrchu a do stran.Byla jyem s gim u dr. a ta me poslala na vysetreni na kzerych jsem byla vcera.Byla jsem na chirurgii tam me poslalina rentgen a ultrazvuk a tam je vse naprosto v poradku..pak na neurologii tam mi delali eeg vysledky budoi pristi tyden a dr.mi rekla po vysetreno, ze zo vypada jestli nemam skripleho neco v trislech. Tak me poslala jeste na dono trisel a tam dr.rekl,ze je tam vse naprosto v poradku..moc byla v poradku a krev taky v norme a ty jedny hodnoty co jsem mela nejvic vysoky tak uz klesaji. Zitra jdu na stehy tak si myslim, ze mi ji veme znova. Kazdopadne ten steh nahore boli jako cert mam ho dost stazenej tak jsme si s Martinem rikali jestlo to nemuzu mit z toho..?! Jinak uz me to sereje to neprijrmny a vubec nevim co to ma byt, znamenat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
20.11.18 11:00

ahoj, obnovuji téma. Před 14 dny mě začaly bolet bedra - u mě obvyklé - vždy stačilo suché teplo, popř. jeden ibalgin. Noo, a teď toto nepomohlo. Bolest mi začala po pár dnech vystřelovat do levé hýždě a levého zadního stehna. Zkusila jsem i nalepovací zahřívací náplasti a nic. Nemůžu se ani pořádně protáhnout, bolí to při sezení, chůzi, když se v postěli otáčím. Nemá někdo zkušenosti, popř. co s tím, prosím? Doktor by mi napsal jen prášky na bolest. A na to mi pomáhá ibalgin, ale ten nechci pořád brát. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
20.11.18 11:13

Najít příčinu, zvláště když to není poprvé. Byla jsi u fyzioterapeuta? Ortopeda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
20.11.18 11:41

@evulkanov muze to byt klidne plotenka. Ja bych k dr sla. Mozna dostanes neschopenku (klid je potreba) a obstrik. Ibalgin zrovna vhodny neni. Nebo jina pricina, to z netu nezjistis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
20.11.18 12:44

@Kotatko03 Bedra me vetsinou boli, kdyz prochladnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.1.19 22:05

Pro další, co tímto trpí, bych chtěla napsat svou zkušenost. Zablokovaná záda v bedrové části jsem měla už hodně krát, ale vyvrcholilo to před cca 2 lety, kdy jsem dost intenzivně chodila cvičit do posilky, po druhém porodu jsem měla hodně ochablé břišní svalstvo a záda mě bolely často. Možná jsem to přehnala s cvičením, možná to urychlilo nastydnutí zad, prostě jednoho dne mě to rozbolelo tal jako nikdy, s vystřelováním bolesti do pravé nohy až brněním v chodidle. Řvala jsem bolestí, nešlo se vůbec hýbat. Na pohotovosti mi dlai obstřik, který vůbec nezabral, na neurologii kapačku s nějakým oblbovákem, který konečně tu příšernou bolest trochu otupil a mohla jsem aspoň usnout. Týden trvala intenzivní bolest a stěží jsem si došla aspoň na záchod. Do toho dvě malé děti. POmohl klid a suché teplo. Ale noha pořád brněla, chodidlo jsem v přední části skoro necítila. Dělali mi nějaký test a nervy prý v pořádku. Od bolesti mi hodně ulevila akupunktura. Ale pořád to bylo na houby, na jehličky jsem nemohla docházet častěji, holt je to drahé. Tak sice bez bolesti, ale měsíc jsem jezdila pro syna do školy na koloběžce, protože jsem nebyla schopna s pravou nohou dojít na autobus pěšky. Objevila jsem pak cvičení spirální stabilizace (původně metoda SM) a četla oslavné příspěvky cvičících. Tak jsem si zaplatila pár hodin s trenérkou této metody - cvičí se s takovými pružnými lany - a k mému překvapení přišla výrazná úleva!!! Základní série jednoduchých cviků se má cvičit denně 10 minut a záda se posílí ale hlavně se uvolní zablokované ploténky. Moc mi to pomohlo a všem doporučuju. Měla bych cvičit každý den, ale flákám se, ale vždy když mě chytnou záda, začnu poctivě několik dní cvičit a pak mám zas na čas pokoj. Tohle cvičení je moje záchrana a nechápu, že se o něm nikdo tady nezmínil. Řeší totiž podle mě hlavní příčinu bolestí - ochablé svalstvo a připláclé plotýnky a posiluje se střed těla. Koukněte na to: https://www.facebook.com/…bilizace.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.1.19 09:31

Mám podobný problém Již rok obíhám doktory. Začalo to brněním v obličeji vpravo po vytržení zubu, potom se přidalo brnění chodidla na pravé noze Vždycky občas brnění polevilo - třeba i na dva týdny, pak se zase ozvalo. V současné době jsem ve stavu, že mě brní skoro celá pravá noha - bolí mě dole záda, brnění jde hlavně po boku nohy do lýtka a celého chodidla, pálení v třísle a tlak jakoby až do břicha. Byla jsem s tím i na pohotovosti a neurologii - rtg bederní páteře jen prý malá vývojová vada S1, takže obstřiky - bez účinku. Už se začínám obávat, že mi to také dělá sedací nerv. Měla jste některá také takového problémy, že vás hlavně noha celá jakoby brněla a bolelo v tříslech a tlačilo v konečníku, jakoby vám tam někdo něco dal? Nejsem těhotná, děti už mám velké. Ale mám sedavé zaměstnání a tomu pohybu popravdě moc nedám.. Nejhorší že v té noze mám jakoby slabost. mám strach abych neochrnula. Budu moc vděčná za jakoukoli radu, protože už jsem nešťastná a doktor mě řekl že to je běh na dlouhou trať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
31.1.19 14:18

@matluše bolesti se bohužel asi nezbavíte bez pravidelného cvičení (viz můj nedávný příspěvek). Všechny léky jen tlumí bolest, operace dočasně pomůže ale při nezměněném životním stylu se to opět vrátí. Cvičení musí být šetrné a pravidelné a řeší příčiny. Obávám se, že žádný zázračný lék na tohle neexistuje. Pro rychlou úlevu od bolesti doporučuju akupunkturu a začít cvičit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí