Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Toho jsem si vědoma. Pozvolna začínám. Ale je to teda peklo
Nejhorší jak je ta noha oslabená, tak nemám výdrž. Ale to snad časem bude lepší… musí @lenni777
@Kacise na neurologii chodím od prosince, brnění se trošíčku zlepšilo - není už trvalé, ale noha je ochablejší i studenější - také ne trvale Obstřiky jsou bez účinku, cvičím a snažím se chodit - jde mi to pouze po rovině, jak jdu do menšího kopečka tak noha neposlouchá. Prý je to běh na dlouhou trať, ale jsme domluveni, že pokud to do příští návštěvy nebude lepší, půjdu na MR bederní páteře a eventuelně na EMG
@Pudloslava píše:
Většinou tím lidi myslí radikulární syndrom S1 - někdy tomu taky říkají „plotýnka“. Je celkem jedno, čím je to skříplé.Příznaky jsou
ale je celkem jedno, co tě bolí - zajdi k lékaři a něco se s tím udělá
- bolest nebo brnění nebo necitlivost jde po zadní straně nohy v pruhu až do prstů - malíková hrana nohy.
- v těžším případě oslabení plantární flexe - tzn nejde se postavit na špičku té nohy
- bolest vystřeluje do nohy při kašli nebo tlačení na velkou (břišní lis)
- bolí zvedání natažené nohy vleže (napínací manevry, lassegue)
sama si stejně cílený obstřik neuděláš, můžeš si tak maximálně něco zobnout na bolest. Hlavně si prosimtě někam zaběhni, kdybys měla potíže s močením.
Můžu se prosím zeptat, proč je taková komplikace s tím močením? Mám už skoro čtyři měsíce přesně tyhle problémy + právě potíže s močením, ale zatím si nikdo z lékařů neví rady.
Obtíže s močením může způsobovat výhřez ploténky, která utlačí nervy jdoucí ke svěračům a hrozí doživotní inkontinence. Někdy to ještě jde zachránit operací. Je trochu divné, že si s tím nikdo neví rady, jde o akutní stav v neurologii, na lékařské fakultě omílaný v podstatě do omrzení.
@Kolicek95 Aha, tak to je moc pěkný. Jsem v tomhle stavu od Velikonoc. Mám pořád pocit, že se mi chce na malou. Někdy je to horší, někdy lepší. Oěhala jsem už urologa, gyn i neurologa, ale nikdo nic nezjistil.
@Kolicek95 nevim, jestli ma tady cenu to resit. Klasika, pacient to nepochopil = lekar nic nezjistil. kdyby to byla kauda, jiste by s to nenechali byt.
@agapem to je od podrazdeneho nervu a bude to chtit cas a cviceni
@Pudloslava děkuji. Doufám, že se to vyřeší. Na urologii mi dělali veškerá vyšetření s negat výsledkem, to samé gyn a neuro. Najdu si tedy fyzioterapeuta. 😄
@agapem píše:
@Kolicek95 Aha, tak to je moc pěkný. Jsem v tomhle stavu od Velikonoc. Mám pořád pocit, že se mi chce na malou. Někdy je to horší, někdy lepší. Oěhala jsem už urologa, gyn i neurologa, ale nikdo nic nezjistil.
No a nemáte k tomu chronickou močovou infekci nebo podrážděný močák po nějaké předchozí infekci?
@Pudloslava píše:
@Kolicek95 nevim, jestli ma tady cenu to resit. Klasika, pacient to nepochopil = lekar nic nezjistil. kdyby to byla kauda, jiste by s to nenechali byt.
To je pravda, já taky většinou moc nevěřím, když mi tvrdí, že jim nikdo nic neřekl a nevysvětlil.
@Kolicek95 infekci nemám, ani jsem žádnou v minulosti neprodělala. Věřte mi, že na urologii jsem byla několikrát, vždy jsem odešla s tím, že mám zvýšit příjem tekutin, případně mi k tomu pan doktor napsal prvně Spasmed (bez efektu) a pak Biseptol i přes negativní výsledek vyšetření moči. Ani jedno nepomohlo. Mě samotnou napadlo se objednat ještě na neurologii. Tam mi paní doktorka zkontrolovala reflexy, chůzi po patách a po špičkách a poslala mě domů s tím, že jsem v pořádku. Všude je to o lidech. Já zase nejsem úplně blbá, abych nepochopila, že mi doktor něco vysvětluje. Ono vysvětlovat nebylo co, když si s tím nikdo nevěděl rady.
Dobrý večer, od dnešního odpoledne mě bolí kostrč. Bolest cele odpoledne stoupala až do stadia, kdy jsem spustila pláč. Nemůžu sedět, ležet, ani chodit. Kostrč jsem si nikde nenarazila. Začalo to z ničeho nic během chvilky, co jsem si sedla. Předem děkuji.
Dobrý den. prosim vás může být od skripnuteho nervu, že mám poslední dobou strašně ledové chodidla? Řekl bych že to začalo zároveň stím, když mě začalo bolet v kříži. dik