teplota a studene ruce a nohy

Kac
5049
5.4.08 15:43

teplota a studene ruce a nohy

Ahoj,
do ctvrtka bojujeme s teplotou. H ma jen slabou rymu a od patku mu teplota vystoupala na 39 srazili jsme na 38 a dneska od 11h (38,2)mu to splha na 39,2. Dala jsem mu 1/2 paralenu 500, za 3h 0,5ml nurofenu. Mezitim jeste stavu z boruvek-pry to take srazi teplotu.

Jak se delaji zabaly?? Nebo nejsou vhodne, kdyz ma studene nohy a ruce?
Díky za odpoved, jsem uz z toho spatna porad ta teplota leze nahoru a uz se desim dnesni noci. Uz mi pripada, ze ¨jsem dnesni noc nespala… ale to uz neni k tematu:-)
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
5.4.08 15:47

Kač, rozhodně ne zábaly při studených končetinách! Mohlo by dojít k šoku!
Chápu, že jsi k.o…
Ještě se doporučují střídat antipyretika, ale to vy děláte, nic dalšího mě nenapadá. Hodně pít. Na Klárku mi perfektně zabírá Brufen sirup, tak jestli máš možnost vyzkoušet, zkus. Paralen na ni nefunguje vůbec.
Držte se. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
5.4.08 15:57

Ahoj,
vzdycky jsme uzivali Brufen, tak jsem si rekla, ze tentokrat vezmu nurofen. Kupovala jsem to kdyz byl H zdravy, kdyby naahodou.
Tak zase jdu merit, jak to dopadl nurofen…
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
5.4.08 15:57

Ahoj,
zábaly se dělají vlažné buď na celé tělo nebo jen na kotníky a zápěstí, ale v žádném případě pokud má studené ruce a nohy. Tak jak píše Makina.
Já střídám Panadol a Ibalgin po třech hodinách, ale to bývá třeba málokdy. Většinou stačí jeden z nich po šesti hodinách.
Právě válčíme s neštovicema a má taky čtyřicítky, tak nezoufej, nejsi v tom sama.
Ať jste brzy fit,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
5.4.08 16:17

Při horečce od 39C je možné přidat zábaly, ty se mohou dělat jen v případě že je to dítěti příjemné a nemá studené ruce a nohy.

Jen poznámka k těm zábalům nemá to být studená, ale vlažná voda.

Tvarohový zábal. Na chodila až po kotník dát vrstvu tvarohu, ten obložit mikrotenovým sáčkem, aby se to zapařilo a na to dát teplé ponožky. Tvaroh fakt odvádí horkost z těla. Nejlépe je to dávat na noc, kdy dítě spí nebo přes den, kdy je v postýlce.

Dítě svlékneme donaha a od podpaždí po třísla se obalí plenou namočenou v odražené vodě a pak ještě něčím suchým. Ta mokrá plena se nechává max. 3 - 5 minut a postup se může po čtvrthodině opakovat, 3× opakovat.

Octové ponožky
naředíš studenou vodu s octem tak asi jako na zálivku salátu(nesmí být moc koncentrované)
namočíš do této vody ponožky - nejl.bavlněné - a vyždímeš,aby to neteklo
navlékneš tyhle ponožky prckovi na nožky a převlékneš dalšími, tentokrát suchými ponožkami (nejlépe takové ty silnější žebrované)
Přikryješ peřinkou a čekáš tak 15 minut, pak zase vyměnit - tak 3× za sebou
Ocet by měl tu horečku vytáhnout

Chladit tělíčko vodou (zábaly nebo vlažná koupel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
5.4.08 21:26

ahoj Tomik kdyz mel prvne horecky,tak mi dr. rikal,ze kdyz vystoupi teplota ke 40 st. (bez odectu),tak mam ho dat do vanicky s vodou teplou 37 st. (jako na koupani) a 15 min. ho v tom koupat,ze ta teplota vezme tu horkost,ale ne,kdyz ma zimnici (studene nohy,ruce apod.).Jinak ja pouzivam reklamovany nurofen cipky pro deti od 3 m. a nemuzu si ho vynachvalit.Zabere hned a udrzi srazenou teplotu opravdu do mozne dalsi davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.4.08 21:29

Ahoj,

byla jsem na kurzu domácí homeopatie a tam nám říkali, že teplota i kdyby byla přes 40 nevadí, nebezpečný je ji rychle srážet, pak hrozí febrilní křeče. Pokud má ledový končetiny, můžeš dítko ještě přihřát - tělo je teď ve fázi zahřívání a u končetin se to nedaří. Takže dát klidně ponožky nebo i jinak zahřát - někdo radí šoupnout dítě do teplé vody - na chvilku. Jak se nožky, ruce zahřejí, pocítí dítě potřebu se chladit a třeba se odkryje, bude se chtít napít, může se dát vlažnej zábal nebo napustit normálně teplou vanu a postupně připouštět chladná, ale ne do úplně chladného konce. Někomu vyhovuje otevřít okno a dítko vyslíknout. Má se respektovat přání pacienta. Jde hlavně o to, překonat vlastní strach z horečky - my s horečkama přes 40, kdy 3letý syn nereagoval na léky ani na zábaly - bojovali před Vánoci, měla jsem nervy v kýblu. Pak jsem jela na kurz a od té doby nestonal :-) Ale věřím, že bych to psychicky líp zvládala.

Lasička

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.4.08 21:31

Ještě Lasička (nějak mě to dnes nepřihlašuje) - na pohotovosti, kam jsme před Vánocema se synem jeli, nám dr. řekla, že na krabičkách od Nurofenů a další léků tohoto typu je silně podhodnoceno dávkování… Jinak teda tyto léky nejsou vůbec dobrý na játra, ale v té dané chvíli, kdy dítko horečkuje, to člověk vidí v jiné perspektivě, že…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA