Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dneska jsem se dozvěděla (po 3 týdnech trápení), že má malá spálu. Nikdy jsem se s tím nesetkala, tak nevím jestli ji musím držet doma, nebo jestli můžeme chodit ven. Infekční by prý měla být 48 hodin po píchnutí Pendeponu, pak už ne. Poraďte prosím.
ahojky, možná bych zavolala doktorce a zeptala se přímo jí, ale vím že když sem měla spálu já tak sem ležela asi 10 dní v nemocnici na infekčním… tak asi na tom něco bude.....
zkus jí zavolat a uvidíš
Ahoj, naše starší už měla taky spálu a ven jsem s ní nechodila. Ležela v posteli, i když to bylo dost vysilující ji tam donutit zůstat. Doktorka mi říkala, že kdyby neležela, mohly by nastat komplikace.Takže fakt tvrdě do postele.U nás byl ale taky problém v tom, že měla vysoký horečky a bolelo jí v krku, takže i sama ten klid vyžadovala.
Ahoj, kdysi jsem s tím ležela týden na infekčním a pak jsem musela být ještě 14 dní doma. A stejně jsem si s komplikacema poležela ještě 2 měsíce v nemocnici. Jelikož je to infekční, tak ven bych s malou už z tohohle důvodu nechodila.
Ahojki
také jsme měli spálu na podzim. Tři starší jezdili na injekce pendeponu do nemocnice (už se tam prý nemusí ležet), ale byli jsme doma - sice v posteli neleželi - nedali se udržet, ale alespoň trávili doma… - Spála je vlastně reakce těla na toxiny streptokoka - takže angína..
Určitě se zeptej dr…
Věra
Já měla spálu dvakrát, jednou jsem ležela v nemocnici a podruhé ne. To už se nemuselo být na infekčním, ale musela jsem opravdu tři týdny ležet a nechodit, takže ven rozhodně ne.