Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, které máte s touto dg. osobní zkušenost, můžete mi sem napsat nebo poslat SZ? Díky.
Když jsme tuhle diskuzi založili, tak jsme pořád kontrolovali, jestli se někdo ozve. Pak jsme sem přestali chodit, a konečně někdo odpověděl! ![]()
Kolik je klukovi? Jak jste to zvládli? Kde ho operovali? Museli jste na reoperaci?
ahoj mám 8letého syna který se mi narodil s atrezii jícnu a anurekta hned po narození měl operaci na jícen dále následovaly dilatace prodělal při operaci zánět plic ale jinak bez komplikaci nyní má stále hrubý hlas a když chytne kašel tak je jak kuřák po 10 cigaretách ,takže když budeš chtít s něčím poradit stačí napsat
Tak tuhle diskuzi jsem zapomněla sledovat a koukám, že je tu někdo další s osobní zkušeností … Já už toho dneska taky vím víc, takže jsem se i dočetla, že to vůbec není vzácná vývojová vada, bohužel.
Anonymní, kolik těch dilatací bylo třeba? Pořád doufám, že to zvládnem bez toho … Který typ atrezie jícnu měl? Náš měl Vogt IIIb.
Já sem chodím většinou pod jiným nickem, takže mi i SZ ušla ![]()
migol píše:
Maminky, které máte s touto dg. osobní zkušenost, můžete mi sem napsat nebo poslat SZ? Díky.
Dobrý večer,
také máme syna s operovanou tracheoesoph.píštělí, můžete se prosím ozvat? Syn bude mít 2roky a máme velké problémy a nemáme se s kým poradit..Děkuji
Podle diskuze to vypadá, že se s tím rodí jen kluci
V chytrých knížkách píšou něco jiného. ![]()
Je škoda, že se neozvala první anonymní, v květnu máme kontrolu a mám obavy, že dr. navrhne dilataci a já z toho má strach. Jo, přečetla jsem si, jak se to dělá a k čemu to je, ale ráda bych si přečetla, že vám to opravdu pomohlo. ![]()
migol
Máme za sebou 4 dilatace během měsíce, jícen byl zúžený kroužkově v místě šití, 5mm, aktuálně má jícen jako každý jiný. Bohužel mu asi nefunguje úplně dobře peristaltika, protože se mu to zasekává. Což zase není nic překvapivého, praví chytřejší ![]()
Pomůže, když se napije, ale on má obvykle svoji hlavu ![]()
Zakladatelka
![]()
Ahoj jsem ráda že jsem našla forum kde má někdo stejný problém.Mám taky chlapečka 9 měsíců,má atrézii jícnu,„zadečku“ a ještě malformaci obou ručiček.Uměli jsme si vybrat
čeká nás náhrada a mám strach co nás čeká v budoucnu,někdo má prej velký problémy ale nevim konkrétně co tím myslí
Odkud jste?
My jsme dneska přijeli z kontroly, udělali mu kalibraci jícnu a nezúžuje se to, zústalo to na 1,5 cm.
Ale je bohužel zřejmé, že peristaltika jícnu nefunguje na 100%.
Ahoj jsme od Hradce Králové, na kontrolu jedem v září aby nám naplánovali operaci.jdem na náhradu.
Ahoj jsem z Mostu mám holčičku 15 měsíců narodila se s atrezií jícnu s dolní tracheoezofageální píštělí problémy s jícnem nemá,ale trpí na infekce dýchacích cest měla už dvakrát zápal plic a bronchitídy a mají u ní podezření na tracheomalácii pořád nám pokašlává jinak prospívá normálně máte někdo podobné zkušenosti prosím mužete se mi ozvat ráda bych o tom mluvila s někým kdo má podobné problémy zatím nikoho takovýho neznám.zasílám svuj e-mail bibinka76@seznam.cz
Ahoj, jedna z holek, která sem do diskuze přispěla, má taky podobný problém, její emailová adresa je tady v diskuzi na první stránce. ![]()
A první holčička, doteď to tu bylo samý kluk.
ahoj.Muj syn je po stejnem zakroku,ma velke respiracni potize,jsem z toho uz zoufala,chvili je to lepsi,pak opet hruza......