Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ma nekdo podobnou zkusenost? Mala ma jiz tyden teploty okolo 38,5-39. Docela hodne kasle, rymu ma jen mirne a posledni 2 dny trosku i prujem. Nema prilis chut na jidlo, piti ji musime nutit. Byli jsme u dr.mame kapky proti kasli a paralen na horecku, nekdy misto paralenu davame detsky nurofen, jelikoz me prijde, ze ji boli i zoubek, ktery se nam prodira bezmala 2 mesice
Teplota vzdycky na nekolik hodin spadne na normal, ale pox hodinach se zase vrati. Nijak bych to neresila, ale uz takhle teploty trvaji tyden a to je na tom, co se me nezda. Proc se porad teplota vraci? Zazila jste to nektera u svych deti? Mam jit radeji zpatky za dr.? Myslite ze je to pocatek nejake jine nemoci nez nachlazeni? Ci to vypada na teplotu od zoubku? Dekuji za vase napsane zkusenosti.
tak tyhle teploty jsme měli když se klubaly stoličky.. ječela jak tur, a vyspala se jen po paralenovém čípku… srazil teplotu a utlumil bolest.
syn měl kolem 16 měsíců virozu a k tomu týden takový teploty jak píšeš.
byli jsme u dr, udělala crp, které bylo v normálu…
takže dostal jen ty atb kapky do nosu, už nevim jak se jmenujou. řekla nám, že máme vydržet, že to může u takto malých dětí déle trvat, a měla pravdu, nakonec se z toho dostal
byla jsem ráda, že bez atb
Zasla bych k dr. Nevim jestli male brala krev nebo tak neco… chtela bych to vysetreni krve z prstu (CPR nebo CRP se tomu tusim rika). Z toho uvidi jestli se jedna o neco jineho nez napr. zuby. Teplota by mela do 3 dnu zacit ustupovat, jinak je neco spatne.
Určitě bych raději zašla k Dr. Malý měl taky „virózu“ - projevovala se jako každá jiná - rýma, trochu kašel. Až na ty teploty, co se pořád vracely. A byl to zápal plic. Absolutně bych to nepoznala - když mu to zjistili na rtg, tak skoro nekašlal (rozhodně míň, než při jiných virózách). Lepší zajít k doktorovi pro nic, než něco zanedbat. Držím palec, ať je to v pohodě. ![]()
Moji kluci to teda maji oba, teploty uz jak dlouho a i ten kašel, trošku rýmu a mají oba zánět průdušek…v pondělí jsme byli u dr. a říkala,že je to viroza a v úterý v noci už jsme jeli na pohotovost… A kvůli těm teplotám dostal mladší atb a zítra jedeme se starším,dostane je taky..
Ahoj,syn hodne marodi a kdyz byl mensi,cca 8 az 9 mesicu,tak mel sileny kasel,ale fakt dost hnusnej,horecky presne 8dni!Byla jsem s nim 2krat na CRP a vse v poradku,na poslech dobry,takze viroza.
Bylo to silene!Kluk byl jak tuberak,nespal,nejedl,hodne plakal,ale pomoci nebylo.
Ahoj, jestli to u vás trvá už týden, raději bych za dr. znovu zašla, aby z toho nebyl zánět průdušek. My teď právě s oběma syny řešíme něco podobného, u staršího teploty, rýma a kašel trvaly už týden, doktorce se nelíbila především rýma, že byla žlutá, hustá, byl hodně zahleněný, tak ho poslala na kontrolu na ORL a dostal antibiotika. U mladšího zatím čekáme, co bude dál, ale už má 4 dny téměř permanentně teplotu 38-39 ![]()
Tak ať jste brzy ok!
Hmm, pockame jeste 2 dny a kdyz se to nezlepsi, pojedeme klidne i na pohotovost
Bylo nam receno, ze je to jen viroza, zadne testy nedelala. Chrchle taky jak tuberak a tak jsem se bala, aby to nemela na pruduskach nebo neco horsiho, ale pry je vsechno o.k. V noci vubec klidne nespala, dnes to vypada lip, uvidim jak bude vypadat rano, snad uz se ji konecne ulevi. Holky diky a hlavne pevne zdravi ![]()
To znam,jako kdybych cetla o nasem klukovi.Ja taky tenkrat silela,protoze jsem neverila,ze to nema na pruduskach,ten kasel byl hroznej a byla jsem s nim na pohotovosti pro jistotu a nic.V noci ani ve den nespal,nemohl jak ho porad budil ten kasel,ani prothazin nezabral,takze byl jak telo bez duse,uplne vycerpany.
Tak at je mala brzy zdrava.
my máme pět měsíců a začal se nám před 14 dny klubat dole první zoubek,do toho druhá dávka hexavakcíny a drhej zoubek..pořád horečkujeme,doktorka už nám 2× pro jistotu dělala sedimku jestli není někde nějaký zánět…jen ty zoubky…taky jsme střídali nurofen pro děti a čípky paralenu… ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s vracející se teplotou… Mám ročního kluka, před dvěma týdny měl v noci téměř 39, a přes den kolem 38, teplota šla dolu po podání panadolu, jak nám řekla po telefonu doktorka. Druhý den jsme přeci jen k doktorce šli, ta na něm nic zvláštního nenašla a nejspíše to mohlo být i zuby, ikdyž předtím s tím problémy neměl. Dva dny na to začal kašlat a dostal rýmu( ode mě). Přes týden jsem odsávala, a dávala mucosolvan, teplotu měl občas ale nikdy ne nad 38. Nyní je již téměř ok, občas mu jen trochu teče z nosu, ale poslední týden je vždy tak dva -tři dny ok, a najednou zničeho nic má večer nebo v noci teplotu cca kolem 37,2-37,5 po odečtu a třeba za hodinu už je zase uplně ok(ničím jí samozřejmě nesrážím). Má cenu s tím jít k doktroce? nebo to může ještě doznívat to nachlazení? Moc se mi nechce dvě hodiny čekat v čekárně s nemocnýma dětma…a po telefonu mi doktroka nic neřekne…