Teplota z ničeho nic

1334
18.8.11 10:22

teplota z ničeho nic

Ahoj maminky, u naší Barunky vylítla teplota, z ničeho nic, holčička byla normálně hravá, veselá, upovídaná jako vždy, jen včera večer byla mírně protivná, než bývá zvykem a přítel říkal, že v noci byla horká. Teď jsem jí naměřila 38,5 během tří minut, doteď byla bez problémů, a už leží, má skleněná očka, je vidět, že není OK. Nevím, jestli jí vzít k dr., trochu mě považuje za hysterku, nebo počkat. Dala jsem jí nurofen a leží a pije. Možná jsem trochu hysterka, bojím se, aby to nebylo něco zákeřného. Jo, bere tabletky, na „vyřvané“ hlasivky, má totiž přes tři týdny chrapot, jmenují se Aescin, ale co jsem četla vedlejší účinky, spíše píší o zvracení a o teplotě nic.. :nevim: . Máte s tím některá zkušenost? Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65316
18.8.11 10:24

Misu..já bych počkala…
náš Mates měl nedávno taky teplotu…najendou,z ničeho nic…39…
Trvalo to dva dny a konec,zase jako když utne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
18.8.11 10:58

Teplota u dětí obvykle vyletí najednou… to je úplně normální věc.

Hnát se k doktorovi pár hodin poté, co se objevila teplota, je o ničem, zbytečné stresování dítěte, které by mělo mít klid. Doktorka na ní takto rychle stejně nic neuvidí.

Postupovala bych jako sama u sebe :wink: - dávala pití, srážela teplotu a počkala do zítřka (za normálních okolností i do pozítří, ale jelikož pozítří je sobota, tak jen do zítřka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
18.8.11 11:01

Náš Matyáš tohle do určitého věku míval. Jeden den v pohodě, druhý den horečky 39 a další den zase bez teplot a úplně čilý a zdravý :-) Jo, ten den s horečkou teda většinou prospal.
Vydrž den dva a kdyby horečky neklesaly, tak se vydejte k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.8.11 11:22

Ahoj,
klidně bych počkala i tři dny. Nevím, kolik malé je, ale může to být šestá nemoc, pokud k teplotám není nic jiného nebo to budou zuby. Kdyby se ti to nezdálo, vždycky můžeš doktorce zavolat a poradit se s ní. Jinak opravdu běhat k lékaři s každou blbostí je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
18.8.11 11:43

Díky.. Teď spinká, než jsem jí dala spát, měla 39, což ten nurofen moc nesrazil :-? . Uvidím, až se probudí. Nechtěla ani jíst, takže jen pije. No, počkám, takže jsem mírně hysterka, no jo, nemám to ráda. Barče je 2,5 roku, zuby má všechny, tak ty to nebudou. A co to je, že ty děti mají takhle ty teploty, takhle nárazově? Tak díky, kdyby nějaká změna, budu informovat. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.8.11 11:43

Ahoj,

jelikož je zítra pátek, zašla bych zítra, pokud bude mít malá pořád teplotu. Taky nejsem zastánce, jít k MUDr. s každým píchnutím, můžou to být zuby, 6. nemoc, ale může to být také angína či zánět močového měchýře, což se doma bez léků rozhání dost špatně… Tím nechci zakladatelku plašit, ale mám bohaté zkušenosti :zed:

Ať je malá brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.8.11 11:45

misutko, může to být ta 6. nemoc, když jsou takové vysoké horečky. Jestli to je, poznáš až po pár dnech, kdy teplota klesne a dítko se osype. Též jsme řešili, ale MUDr. chtěla současně udělat krev + moč, aby to fakt nebylo něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.8.11 11:48

No jestli je tak velká, tak to bude asi spíš pátá nemoc. Ale samozřejmě i něco dalšího, může to být cokoliv nebo taky nic. To takhle na dálku nepoznáme. Je fakt, že je zítra pátek. Kdyby se to nelepšilo, tak bych zítra zavolala doktorce a domluvila bych se s ní a asi se tam prostě stavila. Zase řešit o víkendu na pohotovosti nějaký akutní stav je blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
18.8.11 11:57

To je jasný, jak se nezlepší, jdu zítra k dr., popřípadně zavolám. A co to je ta šestá, pátá nemoc? 8-o V životě jsem o tom neslyšela. Si příjdu jak člověk z pravěka, žijeme v moderní době a tohle nevím, a hlavně, že čtu.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.8.11 11:59

misutko, pátá nemoc , šestá nemoc.

Pokud by to byla jedna z nich, nemůžeš stejně dělat nic jiného, než srážet teplotu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
18.8.11 12:21

fragola: díky, jsem hned moudřejší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.8.11 12:23

omlouvám se, s tou pátou nemocí jsem nějak přestřelila. Plete se mi to s něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
18.8.11 14:35

Holky, prej teď řádí nějaká jedno, dvoudenní viroza. Z ničeho nic vysoké horečky, zvracení a za den dva jako když utne. My to teď taky měli s malým. V pátek jako rybka, v sobotu jen co se vzbudil, vyzvracel žaludeční šťávy, 37,5 a nechtěl jíst. Oběd snědl, s toutéž teplotou šel spát, spal obyklou hodinu a půl. Vzbudil se celej rudej, úplně rozpálenej s teplotou přes 38 a okamžitě vyblil celej oběd. Hrozně bolestně brečel, pak už jenom sténal, tělo úplně hadrový, na pohotovosti nám řekli, že je to ta viroza. Odpol už měl 39,6 takže jsme dělali koupele, sráželi teplotu paralenem a nurofenem nastřídačku, diazepam proti křečím. Noc šílená, furt horečka, divně spal, hodně neklidně. Ráno se vzbudil a nebylo mu VŮBEC NIC. Lítal po bytě jako tryskáč a snědl na co přišel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
18.8.11 17:21

No, tak to je vyborný.. Bára má pořád teploty, teď měla 38,6, střídám paralen. čípky s nurofenem, je trochu protivná, jíst moc nechce, spíš pije, a odpoledne měla průjem, přitom předtím měla normální stolici. Asi to bude nějaká viróza, jen doufám, že to nebude nic vážného.. Tak zdaru zdravým dítkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí