Teplota 37,7?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9728
14.5.13 20:57

Axilární měření tělesné teploty je velice nepřesné. Pro minimalizaci vzniklé chyby by se muselo – v ideálním případě – počkat 15 minut po „vložení“ (zatím vypnutého) teploměru do axily, aby se alespoň částečně vytvořily podmínky odpovídající tělesné dutině. Teprve pak by se teploměr zapnul a výsledek by byl ihned (1 s). A nějvětší hrůzou jsou pak ultrarychlé elektronické teploměry (do axily apod.). Pro nejpřesnější měření je nejvhodnější infračervený teploměr měřící tělesnou teplotu jádra na ušním bubínku. Všeobecně se u zvýšených teplot (subfebrilií) nedoporučuje srážet teplotu, to však platí pro dospělého jedince. U tak malých dětí srážíme teplotu vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
14.5.13 21:35

Jenze uz srazim 3 tydny…to prece taky neni dobre pro tak male mimi ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
14.5.13 21:42

3-týdenní zvýšené teploty jsou velice zajímavým fenoménem. Návštěva lékaře je opodstatněná, alespoň z touhy po pocitu jistoty, zda je vše v pořádku. Nevím, jaká ATB byla nasazena (a na jakou dg.). Nikdo Vás nemůže osočovat za to, že se jdete dotázat na přetrvávající problém (věřte, že axilárně naměřených 37,7 °C či 38,2 °C není u nikoho normální).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.5.13 21:44
@Danieli píše:
Jenze uz srazim 3 tydny…to prece taky neni dobre pro tak male mimi ne? :nevim:

Určitě to není dobré.
A pokud jde jen o takovou teplotu, tak bych já osobně nesrážela.

Zajdi raději znovu k doktorce, ať se na ni podívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
14.5.13 21:47

Prvni to byl druhy zoubek a pak zjistili z vysledku krve a moci lehkou imfekci moci, na kterou nasadili antibiotika na 6 dni, dneska koncim s ATB ale odpoledni teplota pretrvava.Mala jinak nema zadne jine priznaky, jen ta teplota.asi navstivime opet lekare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
14.5.13 21:47
@Danieli píše:
Nevim jestli mi nekdo holky odpovi nebot vidim ze toto tema uz je tu dlouho…moje skoro 8 mesicni holcicka uz ma 3 tyden treploty, prvni tyden to byl zoubek coz jsem vzala nebot jine priznaky vubec nema smeje se a povida a je uplne v pohode jen kazde odpoledne se ji zvedne teplota od 37,7 az nekdy po 38,2 stupne. Druhy tyden se mi ty zuby uz nepozdavali tak jsme byli na krev a moc a nasla se lehka infekne na kterou nam dali na 6 dni antibiotika.Dnes je to 6 den mala je porad v pohode ale teploty kazde odpoledne porad pokracuji.Jit k lekari znovu nebo ja uz si nevim rady. Nemuzu ji do nekonecna davat sirup proti teplote, i kdyz mi byli receno ze tyto teploty jsou u batolat normalni a ze se nemaji vcelku resit pokud se nezvysi…a zase nechci vypadat ze jsem hysterka co pri kazdem pupinku skonci v nemocnici :nevim: dekuji

A CRP jí dělali?

• Citovat
  • Upravit
544
14.5.13 21:49

Jeste je zajimave ze po podani sirupu teplota okamzite klesa a mala je bez teplot az do dalsiho odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
14.5.13 21:54
@Danieli píše:
Jeste je zajimave ze po podani sirupu teplota okamzite klesa a mala je bez teplot az do dalsiho odpoledne

Já si myslím, že tam bude někde zánět asi nějaký slabší se kterým si tělo neumí poradit ale ty atb.co měla ji nepomohli. Píšu ze zkušenosti ze synem.

• Citovat
  • Upravit
544
14.5.13 21:55

@Mišis tak to teda nevim ale krevni testy a moc delali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
14.5.13 21:57

@Mišis taky jsem o teto moznosti prelyslela ale nevim co delat. Porad z te sve zkusenosti co delat prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
15.5.13 09:20
@Danieli píše:
@Mišis taky jsem o teto moznosti prelyslela ale nevim co delat. Porad z te sve zkusenosti co delat prosim

Určitě běž k Dr. a řekni že chceš pořádný rozbor krve, né jenom základ nebo CRP. A myslím že by tě měla poslat k imunilogovi. Může to být autoimunitní onemocnění, přechozená mononukleoza je toho hodně. Pořádně nechat vyšetřit.

• Citovat
  • Upravit
544
15.5.13 14:31

@Mišis dekuji za radu, vcera jsem skoncila s ATB a poprve jsem nesnizovala teplotu. Teplota se postupne snizila sama az jen mala mela 37,2.K veceru ji na chvilku stoupla a dneska je zatim bez teploty tak uvidim.Ale kazdopadne k dr. zajdem…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
16.5.13 19:43
@Danieli píše:
@Mišis dekuji za radu, vcera jsem skoncila s ATB a poprve jsem nesnizovala teplotu. Teplota se postupne snizila sama az jen mala mela 37,2.K veceru ji na chvilku stoupla a dneska je zatim bez teploty tak uvidim.Ale kazdopadne k dr. zajdem…diky

Není zač. Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
544
20.5.13 20:40

@Mišis ahojky,uz jsme v poradku, jeste pujdem pro jistotu znovu na krev ale uz jsem si konecne oddechla, zitra jdeme jeste k pediatricce ale uz jen na prohlidku.Jsem moc rada a jeste jednou diky za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
20.5.13 21:15

@Danieli Tak to jsem moc ráda, opravdu. Já si od narození syna procházím pořád nějakýma nemocema takže už nic neberu na lehkou váhu. Přeju Vám oběma moooooooc zdravíčka :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA