Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj snažilky,
jsem třetí den po ovulaci, takže opět prožívám to období čekání a nejistoty
Myslím, že to tento měsíc zase nevyšlo, protože nemám moc vysoké teploty.
teplota při ovulaci byla 36,3
1. den po ovulaci 36,5
2. den po ovulaci 36,5
3. den po ovulaci 36,6
Myslíte, že je šance, že jsem těhotná, když mám teploty tak nízké???
Jaké jste měly teploty v luteální fázi Vy, když jste otěhotněly?
Moc děkuji za rady,
zpraví Vás Katka
Katko, myslím, že BT máš naprosto normální a nadějnou pro těhu. Pokud proběhne ovulace měla by se teplota zvýšit druhý den min. o 0,2stupňů což se stalo. Pak by se teploty měly držet +- stejné. Vyšší teplota, která znamená těhu se objeví za delší dobu. Tedy každopádně ne 3 dny po ovulaci, ale až spíše ke konci cyklu. Záleží jak dlouhý máš MS cyklus, jak měříš, jestli je to stále ve stejnou hodinu a taky jak spíš. Já sice těhulka nejsem i když příznaky tu jsou, BT mi hodně kolísá, ale myslím, že moudřejší z BT budeš až když cyklus postoupí o něco dál. Pak bys měla mít teploty kolem 37 stupňů, pokud bys byla těhu a tyto teploty by se musely držet několik dnů. Pokud se drží 18 dní je to jasné těhotenství. U mě se také hodně zvyšuje teplota v den, kdy dostanu MS, pak klesne.
Ahojky, děkuji za odpověď!
Mám ještě jeden dotaz holky. Je možné poznat těhotenství podle hlenu? Mění se nějak??? Katka
Já ti můžu jenom vylíčit zkušenosti těhulek, které jsem zaznamenala. Hlen se mění, což je logické, protože v těhotenství musí hlen chránit děložní čípek. To znamená, že ho přibývá. Někdo říkal, že měl hlen při zjištění těhotenství lehce růžovou barvu. Každopádně je ho víc.
Ahoj Berun i všichni ostatní,
takže už vím, že hlenu je po oplodnění víc, ale víte některá, jestli je ho víc hned po otěhotnění, nebo až o pár dní později? A o kolik dní po oplodnění??? Katka
katko , hlenem se čípek chrání proti vniknutí infekce a tedy teprve tehdy, když tělo zjistí, že je těhotné
= tz. že hormonální profyl jasně vykazuje těhotenství a to je až po uhnízdění oplodněného vajíčka. do tédoby o něm tělo de facto neví. (uhnízdění se uvádí někdy mez 5.-10.dnem po ovu). hlen se na pár dní v luteální fázi může ale objevit i pokud těhotná nejsi, není to jednoznačný důkaz otěhotnění
.
Cami
Ahoj Katka,
BT som si zacala merat az tyzden pred ocakavanou MS, ked som mala pocit, ze by som mohla byt tehotna. Mala som ju cely ten cas hodne nad 37, takze tie tvoje sa mi zdaju prilis nizke, ale na druhej strane, kazda sme ina..Hlien som mala vyrazne zvyseny a bol mliecne biely..A hlavne som mala bolesti v podbrusku ako pri silnej MS, velmi citlive prsia a chodievala som spat o 7, taka som bola unavena..
Rysulka
Takže holky jsem 10. den po ovulaci. Teplota se dnes vyšplhala na 36.95, ale hlen žádný nemám. Znamená to, že těhotná být nemůžu??? katka
Ahoj Katka,
ta teplota by mohla znamenat, ze sa ti zahniezdilo vajicko v maternici, no na tvojom mieste by som este chvilu pockala, ak ti ostane vysoka teplota po 18 dni lut. fazy si na 100 %, takze este chvilu vydrz, i ja som mala 10 den vysoku teplotu no 17 mi klesla a prisla MS.
Dufam, ze cakanie ti rychlo ubehne. ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Tento měsíc jsem začala měřit bazální teplotu. Vím, že pro vypovídající hodnoty je potřeba dlouhodobějšího měření, ale přeci, nemohou nízké nárůsty teplot po pravděpodobné ovulaci značit nějaký problém? Všude jinde vidím relativně vyšší nárůsty. Moc děkuju ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Tento měsíc jsem začala měřit bazální teplotu. Vím, že pro vypovídající hodnoty je potřeba dlouhodobějšího měření, ale přeci, nemohou nízké nárůsty teplot po pravděpodobné ovulaci značit nějaký problém? Všude jinde vidím relativně vyšší nárůsty. Moc děkuju
Počkej… To sis začala tu teplotu měřit až v ovulačním období? Jestli ano, tak je to tím tuplem nevypovídající. Je potřeba měřit od začátku cyklu. resp. ihned po MS… Takhle to nikomu nic neřekne, když neví jaké hodnoty jsi měla na začátku cyklu..
Některá má ovulační teplotu 36,7° jiná 37° a obojí je v pořádku, protože zatímco ta první může mít předovulační teplotu např. 36,3°, tak druhá např. 36,6°.
Takže příští měsíc to zkus od začátku/ihned po MS a uvidíš, zda v období ovulace teplota stoupá. Na konkrétním čísle nezáleží, záleží na tom zda oproti začátku cyklu je teplota vyšší.
Ahoj holky, taky se tady přidám… snažím se měřit pravidelně, jen nějaké ty dny mi to proste nevyšlo (v grafu je ten trouhelnicek, případne poznámka) vím ze teploty pomoci jsou individuální. Jsem 9dpo. Ale přesto se mi to zda strašně nízké teploty :/ co myslíte? Nemáte tip, co s tím? ![]()
@Telios jak to dopadlo? Zlepšilo se ti to? Nepamatuješ si či meris doteď?🤔 😊 psala jsem i SZ
@Kaja901 jo koukam ze to byl cervenec, nakonec jsem to dostala
zadarilo se az v rijnu ![]()