Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
mám problém. Mám nepravidelný cyklus, takže ovulace přijde každý měsíc úplně jindy, navíc můj manžel je pořád někde na cestách. Z těchto důvodů často prošvihneme ovulaci, takže snažení o miminko je pořád jen snažení, bohužel už dost dlouho ![]()
Nevíte některá, jestli je možné, aby mi gynekoložka vyvolala ovulaci, aby přišla když bude manžílek doma a mohlo být tulení?
Jestli je něco takového možné, jak se to dělá? A kolik to stojí?
Moc vám předem děkuji za radu, je to asi moje jediná šance, protože jinak nikdy nebuduv ědět, kdy ta ovulace přijde a manžílek bude určitě zrovna pryč…
Díky, pá Katka
Katko,
věřím, že jsi už hodně nešťastná, jinak by tě něco takového nenapadlo.
Možná by ses i s gyndr domluvila, ale to by nebyl zrovna šťastný čin. Ovuluješ, bože co by za to některé holky daly. Jsou odkázané na prášky, které mají vedlejší účinky. Co když ti ten pokus nevyjde a navíc tě to hormonálně rozhází?
Napadlo mě něco lepšího - domluv se s mužíčkem, že si dáte srazík a buď hotýlek nebo odpoledne či večer venku, počasí na to pomalu už je … třeba se zadaří spíš, když to bude trošku neobvyklé.
Přeju ti velký kopec nechtění, trpělivosti a brzy // Stefinka
Ahoj Stefinko,
to je asi pravda, myslím, že jsem to moc nepromyslela, když jsem ten dotaz psala… Mě už napadá fakt spousta blbostí, jak si pomoct
Ale když já to mimčo tak strašně chci… ale to znáte asi všechny
No nic, dám se trochu dohromady a budeme to zkoušet dál, čau Katka
ahoj katko,
souhlasím se štefinkou. je tu tolik holek, co se „na hlavu staví“, aby to jeji tělo nějaké to vajíčko vůbec utrousilo. jsi si jistá, že ovulace opravdu probíhá pokaždé jiný den? já mám taky nepravidelnou MS (26-33), ale ovu je vždycky 16DC (při stresu nebo nemoci 17DC) a mám akorát různě dlouhou luteální fázi, podle toho, jak se tělu zrovna zachce… no takže je to docela napínací, jelikož jsem taky snažilka už dýl.
teď je venku tak hezky a všechno voní, takže třeba se ty naše tělíčka konečně umoudří a nechají se inspirovat tou bující přírodou.
měj se hezky
Cami
Ahoj Cami,
vím jistě, že ovulaci mám vždy jinak, protože si dělám ovulační testy. Nejdříve co jsem ji měla to bylo 12. den cyklu, nejpozději 24. den cyklu. Je to docela velký rozptyl, takže těch drahých ovulačních testů spotřebuju opravdu hodně ![]()
Katka
Ahoj Katko,
tak to máš v těch ovu testech už docela majland.
no, já jsem do toho snažení (nejdřív ovu testy, pak vitamíny…) taky docela nainvestovala
a musím říct, že dneska vážně uvažuju, že všechno to měření BT a pozorování čípku a vitamíny hodím za hlavu. byla jsem u nového Dr., který snad 15 let pracoval v CARu a zabýval se léčbou neplodnosti a ten mi řekl, abych to všechno hodila za hlavu, že jediný spolehlivý způsob, je pravidelný sex 2-3 týdně a při životnosti spermií a vajíčka se to prostě zákonitě potká, ale že je to malý zázrak, takové početí a chce to prostě jen čas,pokud jsou oba zdraví . ovu testy ještě prostě nedokazují, že ovu probíhá, ale jen že se tělo připravuje…
no připadala jsem si, jak kdyby mi někdo rozkopal hračky
(i když ovu testy už nepoužívám), navíc mi udělal vnitřní ultrazvuk a řekl, že mi tento cyklus nenarostla dostatečně sliznice (asi to hormonálně neklaplo, jak mělo), takže pokud ovu byla, tak se nic neuchytí ![]()
Takže to chce fakt jen čas, a to mě tááák točíííí ![]()
Tak netruchli a využívejte ten čas, co spolu máte.
Cami
Ahoj Cami,
mě čeká vnitřní ultrazvuk pravděpodobně příští týden. Mohla bys mi, prosím, o tom napsat něco víc? Je to hodně nepříjemné? Moc děkuju za odpověď, Katka
Mělo by to být vyšetření pochvou, možná jsi to už někdy absolvovala. Kdyby ne, tak má na ultrazvuku speciální nástavec, navlékne na něj kondom, dá gelík … Stefinka
přesně tak. místo zrcátka se tam prostě šoupne takový malý nástavec, není to vůbec cítit, protože není tak studený a je nagelovaný ![]()