Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vařím partnerovi do práce a tento týden má nějaké povinnosti a tak z domova odejde v 6:00 a do práce dorazí až na 10:00. Máte tip na jídla, která ty 4h vydrží v teplu, které panuje venku a nezkazí se? ![]()
Tak ty 4 hoďky vydrží vše. krom smetanových omáček, asi by to taky zvládly, ale ty bych vynechala.
Chladící taška. Já bych to teda ve vedru neriskovala a prostě si jídlo koupila cestou. Sebou bych si brala pouze pečivo a jablko.
Zabalila bych mu to normálně do chladící tašky, můžeš k tomu přihodit namraženou petku s vodou a úplně v pohodě vydrží cokoli.
Tak ráno jeste není úplně trop, udělala bych třeba rizek, luštěniny by to měly zvládnout, gulas. Vyhla bych se jidlum, kde je smetana, majonéza apod.
Když mu uděláš řízek s bramborem nebo nějaký plátek masa a kaši apod. Tak to v pohodě přežije.
Nebo naopak nechladit, ale dát to hodně horké do termosky na jídlo, té je pak celkem jedno, kolik stupňů je okolo. Otevře to a rovnou sní.
Záleží na tom, jestli je možnost ohřátí, pak izolační taška ideálně s chladicí vložkou, pokud ne, tak termosku, co udrží teplotu jídla nad 65 °C
Dávám horké do boxu na obědy, takové ty klasické, co se v nich obědy vyzvedavaji, nikdy se nic nezkazilo. Plus to supnu do termotasky a kolikrát nemusí chlap oběd ani ohřívat
![]()
Ano, nabalit do termosky ještě horké, a bude to mít teple na jídlo. Do té teemosky bych dala nějaké jídlo z jednoho hrnce, nějakou směs ve stave, aby to bylo cele takové tekutejsi. Udrží to víc teplo než třeba jen plátek masa a brambory.
No každopádně v čase od 6 h do 10 h dopoledne se za 4 hod jídlo nezkazí
Holky, kdo tu radite dávat to horké do termosky, vážně by se vam chtělo vstavat někdy v 5 ráno a vařit oběd, aby se dal horký do termosky a chlap mohl v 6 odejít?
to bych ho fakt radši udělala večer a dala do lednice a vzala to termo tašce.
Děkuji za rady na tašku, ale ta z více důvodů nepřipadá v úvahu. Zatím jsem vymyslela jen navařit, zmrazit a ráno mu to dat zmrzlé ![]()
@josslyn.n píše:
Děkuji za rady na tašku, ale ta z více důvodů nepřipadá v úvahu. Zatím jsem vymyslela jen navařit, zmrazit a ráno mu to dat zmrzlé
Takhle varianta mě taky napadla.