Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím, má tady někdo stejný termín jako my? ![]()
My máme taky první a čekáme podle doktorů taky holčičku
. Porod máme zaregistrovaný v Praze na Vinohradech. A jak se připravujete na porod?
Jéé už jsem myslela že jsem snad sama
Cítím se úplně skvěle, žádné problémy, nic nenatíka, nic nebolí ani se mi nechce věřit že za chvilku budu rodit
teda doufám že za chvíli, ve středu jsem byla na prohlídce a žádné otevírání se nekoná, ale podle p. mudra to do termínu bude, sice nevím podle čeho soudí ale dejme tomu
Ju, první mimi. Bude to holčička a jmenovat se bude Natálka
A jak to probíhá u tebe?
@Ulla No ne, takže všechny budeme mít zřejmě dcerušky
. No, já se mám taky prima, trošku mi natékají nohy, tu a tam není dobře od žaludku, nízký tlak, pobolívá kolem čípku.. ale jinak v pohodě
. Naše princezna bude Aninka a na porod to zatím taky nevypadá.. jenže příští týden mají být prý bouřky
. Tak uvidíme. A odkud jsi?
@AaaNi já mám tlak naopak trochu vyšší a kolem čípku mě taky tak divně bolí nebo spíše píchá jak kdyby jehličkou
A poslíčky máš? Já jen sem tam, občas mě to večer vzbudí, ale spíše než bolest je to zatím jen nepříjemné. Jsem zvědavá jaké to bude až to doopravdy začne
Z Nového Jičína a ty?
@Ulla Poslíčky nemám.. nebo jestli se tak dá klasifikovat to, že mi miminko tu a tam zatlačí na čípek a zabolí to, jakoby taky píchne. Nevím, snad to při porodu nebude takováhle bolest celou dobu.. Já jsem z Prahy
. Zkoušela jsi něco na roztažení hráze?
@AaaNi Piju jen maliníkový čaj, ani moc nevěřím že by měl nějaký efekt, ale kdyby náhodou…
Jednou jsem zkoušela masáž hráze ale nešel mi pořádně udělat ten správný pohyb a celkem to bolelo. Nedávno jsem se dozvěděla o věcičce s názvem Epi-no, kdybych se o tom dozvěděla dříve tak to asi zkusím, z celého porodu se nejvíce bojím nástřihu
A snažíš se něják urychlit porod? Já se čvachtám v horké vodě a chodím po schodech, ale efekt O, jen musím říct že po milování mám trochu větší stahy, možná že to je ta správná cesta
A kolik je ti let? Mě 22
@Ulla No vidíš
, tak to jsme skoro na stejné lodi, mně je 23
. Jsme mladé a určitě to na porod bude mít vliv! Masáž hráze jsem vůbec nezkoušela, dozvěděla jsem se o Aniballu (obdoba Epina, které je ale 2× tak drahé). Cvičím s ním, ale zasekla jsem se, protože jsem se poranila a hodně to bolí. Takže nevím, jestli ještě něco natrénuji.. jsem věřící, takže na to jdu ještě metodou modlitby
. Porod neurychluju, ale ne že bych se nějak šetřila.. občas popoběhn, uklízím a dělám relativně všechno.. a bydlíme ve 2. patře bez výtahu
. A jak se ty stahy poznají? Asi jsem je ještě neměla ![]()
A co se nástřihu týče, myslím, že to není zas tak strašné, protože to jednak v tu chvíli prý necítíš a za druhé se hráz při šití dá narozdíl od vyšších partií pochvy umrtvit. V každém případě si vezmi do porodnice nafukovací kruh na případné pohodlnější sezení ![]()
@Ulla píše:
Jéé už jsem myslela že jsem snad samaCítím se úplně skvěle, žádné problémy, nic nenatíka, nic nebolí ani se mi nechce věřit že za chvilku budu rodit
teda doufám že za chvíli, ve středu jsem byla na prohlídce a žádné otevírání se nekoná, ale podle p. mudra to do termínu bude, sice nevím podle čeho soudí ale dejme tomu
Ju, první mimi. Bude to holčička a jmenovat se bude Natálka
A jak to probíhá u tebe?
haha, u mne take nic nenatika a nase mala bude take NATALKA
![]()
@AaaNi Tak na to uklízení moc nevěřím, lítám s hadrou pořád a něják to nepomohlo
Já poslíčky cítím tak že mi prostě ztvrdne břicho, jako bych tam najednou měla kámen a cítím jakoby tlak, když je to večer tak ještě k tomu tlaku menstruační bolesti, ale myslím že je to hodně individuální ![]()
@nadus vybrali jsme si krásné jméno
ale pro holčičky je hodně nádherných jmen, s klukem bych měla větší problém ![]()