Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím zkušené maminky. Chtěla jsem se zeptat hlavně těch, které první miminko přenášeli, jestli se to opkovalo i u druhého těhu. Měla jsem první porod po deseti dnech po termínu vyvolávaný a byl hodně dlouhý a ve finále ne bez komplikací. Jeden gynekolog ( ne ten můj) říkal, že se to často opakuje, což mě překvapilo, protože jsem myslela, že druhorodičky přenášejí málokdy. Tak prosím, podělte se o vaše zkušenosti. Děkuji
Ahoj, tak u mě to bylo následovně :
první porod mi po 11 dnech přenášení vyvolali a po druhé jsem přenášela 2 dny a porod byl přirozený ![]()
Ahoj moje mamka měla všchny 3 porody vyvolávaný a rychlý…já rodila jen jednou a porod vyvolávaný a rychlý … její setra měla první porod přirozený a rychlý druhý vyvolávaný a dlouhý… takže já bych řekla jak která ženská ![]()
Doktor si může říkat co chce, sám neví, co kdy bude. To se nedá ani předpokládat, ani vyloučit. Já měla první dítě přesně na termín, a druhé jsem 4 dny přenášela. Druhý porod byl v pohodě, čekala jsem 12hod trpění jako u prvního, a u druhého porodu bylo po 4 hod hotovo. Nestresuj se, co přijde, přijde, 10 dní přenášet je dost, ale doktoři dnes miminko sledují bedlivě..
Tak mi zásadně přenášíme, naštěstí děti si to vždycky včas rozmysleli abych nemusela na vyvolání ![]()
První-jsem přenášela 9 dní a porod-12 hod. nic moc ![]()
druhý- přenášela jsem 6 dní a za 4 hod. hotovo ![]()
třetí-uvidíme, ale už se těšíme ![]()
Ahoj, tak já jsem první dceru přenášela 10 dní. Dali mi vyvolávačku, 8 hodin bolesti jako kráva, ale neotevírala jsem se, takže nakonec šla císařem
Čekáme přírůstek až příští rok a už teď se děsím jestli budu přenášet. Chtěla bych rodit přirozeně a bez vyvolávání ![]()
Ahoj, já myslím, že to určitě není pravidlem. Já jsem měla syna o tři týdny dřív a teď mě všichni strašili už od 34. týdne, že to zas bude dřív a že se mám víc šetřit a nakonec se mi před 10 dny narodila holčička ve 40. týdnu ![]()
Ahoj tak já 1 porod 10 dní po termínu vyvolávaný, trval skoro 2 dny,ale dalo se to…no a 2 porod opět vyvolávaný 10 dní po termínu a za Hodinu byla malá venku, ale bolesti horší než u prvního ![]()
takže u mě ano, potvrdilo se to ![]()
Děkuji za reakce. Termín mám v polovině října, tak se za krátko dozvím, jak to bude u mě:). Na holčičku se moc těšíme, ale být možný odlkad, ještě by nějaký čas pobyla v bříšku:)
Ahoj, já první „přenášela“ 12 dní a porod relativně rychlý a spontánní (bez vyvolání)
Teď čekám druhý a jsem zvědavá, jak to bude tentokrát. Ale to, o čem se tady mluví není přenášení. Do 41+6 to není přenášení, ale normální délka těhotenství. Mohly jsem otěhotnět později, nebo prostě jen mimi nespěchá. Nemá smysl se upínat na to vypočtené datum porodu a nechat tomu volný průběh. Ale samozřejmě vyžadovat utz a průtoky pupečníkem, aby bylo vše hlídané ![]()