Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vy tady všechno víte… Jsem v 5.tt a už druhý den nemocná. Nevím co to je, asi chřipka
Byla jsem v lékárně, nakoupila čaje a vitamíny.. Bojím se o miminko, může se mu něco stát? Chřipka je prý takhle v začátku nebezpečná. Stalo se někomu? A jak to dopadlo?
Ahojky, je to sice už dost let, ale já měla chřipku a nevěděla jsem, že jsem těhotná !! Takže jsem se cpala brufenem a acylpirinem. Až po dvou týdnech se přidali ranní nevolnosti a já vlastně zjistila těhotenství. Na gyndě to prokonzultovali s genetikem( kvůli těm lékům) a vše bylo OK. Dnes je synovi 17.let. Takže držím palečky, hlavně se moc nestresuj a řádně to vylež.
PetiteFillette píše:
Ahoj holky, vy tady všechno víte… Jsem v 5.tt a už druhý den nemocná. Nevím co to je, asi chřipkaByla jsem v lékárně, nakoupila čaje a vitamíny.. Bojím se o miminko, může se mu něco stát? Chřipka je prý takhle v začátku nebezpečná. Stalo se někomu? A jak to dopadlo?
Ahoj, taky jsem měla na začátku chřipku.Dr. i gynekolog mi doporučili brát paralen a za týden jsem bla fit
Tak ať se brzy uzdravíš
Taky jsem byla nemocná,pila jsem čaj s citronem a medem a brala paralen.Neboj hlavně odpočívej a brzy se uzdrav ![]()
Lékárnice mi dneska řekla, že Paralen se v prvním trimestru nesmí. A kladla na to dost velký důraz. Prej v prvním trimestru jen Ibalgin a pak je to obráceně. Já to ale vždy slyšela naopak.. Tak jsem z toho volaká zmetěná ![]()
PetiteFillette píše:
Lékárnice mi dneska řekla, že Paralen se v prvním trimestru nesmí. A kladla na to dost velký důraz. Prej v prvním trimestru jen Ibalgin a pak je to obráceně. Já to ale vždy slyšela naopak.. Tak jsem z toho volaká zmetěná
Oba dr. my ibalgin zakázali.Mohla jsem brát paralen 3× denně.Při vyšších teplotách i 2 najednou.Byla jsem po IUI a ohledně těhu vše ok
V příbalové informaci je, že těhotné jen po poradě s lékařem, kojící jen jeden den, pak porada s lékařem. Tak kde je teda pravda, když každý tvrdí něco jiného? Asi si ráno zajdu k obvoďačce, gyndr má do konce září dovolenou ![]()
Ahoj, jsem lékárník a ještě jsem si to ověřovala, Ibalgin rozhodně NE, v prvním a druhém ttimestru se nesmí. Můžeš Paralen, samozřejmě jen pokud to bude nezbytné (při teplotě a bolesti) a co nejkratší dobu, zkus hlavně čaje, bylinky, případně homeopatika a pořádně se vyležet!!!! ![]()
Byla jsem v těhu nemocná - Paralen, Panadol, Jitrocelový sirup, Septisan a čaj s medem ![]()
A gratulka k těhu ![]()
Na začátku těhotenství onemocní hodně ženských, řekla bych, že je to celkem běžný jev. Ono je to přeci jen něco nového pro organismus. Pokud máš teploty, můžeš brát Paralen, na bolesti v krku Septisan. Miminku to neublíží, neboj (pokud nemáš vyloženě vysoké horečky). Taky jsem byla na začátku nemocná.
Já byla nemocná ve třetím a pak v pátém měsíci - pokaždé antibiotika a ťuk, ťuk, vše vypadá dobře. Pak jsem zůstala raději na neschopence, protože v práci jsem neustále v kontaktu s lidma a to i s bezdomovci, narkomany apod.
Ahojky, taky si myslím, že je to na začátku skoro běžné. Organismus je jakoby oslabený. Taky jsem myslela že chcípnu. Chce to čaj, citron, hodně ovoce , jitrocelový sirup a vyležet.
Zkusila bych homeopatika - Oscillococcinum.
Jinak je tedy opravdu smutné jak má každý lékárník jiné informace:-(.
Já jsem po všech protichůdných informacích v lékárnách léčila běžné nemoci ( nachlazení, chřipka) v těhotenství homeopatiky a vincetkou ( sprej, tablety na cucání, pití minerálky).
Tak ať jseš brzo fit.