Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@synacek07 : do nosu můžeš nasivin, olynth a jim podobně. Ale jen doporučené dávkování. Já mela v obou tehotenstvich olynth a děti v pohodě
. Já bych se bez kapek udusila.
@synacek07 žádnej Olynth, žádnej Nasivin a jim podobné! Stejně to neléčí, jen ulevuje od příznaků.. Ber Stodal na odhlenění a do nosu maximálně sprej s mořskou vodou nebo Vincentku a nebo pokud bys měla nos „zabetonovaný“, tak Pinosol.
Prosim o radu. Jsem ve třetím trimestru a je mi tři dny opravdu zle. Kašel a bolest v krku. Do toho prcek doma…taky nemoc. Poraďte mi jak se z toho dostat. Nemuzu ani mluvit. Děkuji ![]()
@Teeeri ahoj třeba moc neporadím ja ted byla „nemocna“ taky. Sileny kašel dráždivý pak dusivy bolest v krku.
Na kašel jsem koupila sirup stop kašli je to bylinný sirup pro diabetiky, tehotne a kojící. Jsou to 3 dny a je o 100 procent kašel lepší skoro ho nevnímám. Taky by nebylo na škodu kdyby jsi si vzala Paralen třeba jeden ráno jeden večer.
Na kašel med s cibulí, nebo odvar z majoránky ten je taky na kašel.
Moc dobře vím jak se cítíš:-( ja to mela před pár dny
@Jannys mam tu jitrocelovy sirup. A dekuju za radu. paralen je na horečku ne? A může ho těhotná?
U dr.jsem byla.
@Teeeri píše:
@Jannys mam tu jitrocelovy sirup. A dekuju za radu. paralen je na horečku ne? A může ho těhotná?
U dr.jsem byla.
a co dr. říkal?
@Teeeri jasne, ze paralen tehotna muze. Koukni sem http://www.drmax.cz/…ravim-a-leky stahni si toho pruvodce tehotenstvim, najdi si tam svuj problem a mas tam rozepsano co muzes a v jakem davkovani ![]()
Já když jsem v těhotenství onemocněla, zalezla jsem do postele, zatopila na 27 st., přikryla se dvouma peřinama a 1-2 hodiny se šíleně potila. Je to pruda, ale pomohlo to, teplota slezla a vyhnula jsem se práškum. A pak už jsem jenom pár dnů polehávala.
Muzes septofort nebo septisan do krku, pinosol a jitrocelovy sirup! Pri teplote klidne paralen, ono stejne jako v 1. trimestru too reknu, ze ve 3. nic nesmis, taky jsem byla v 3. Nemocna a ted jsem pro změnu v prvnim a taky nemocna.
Ja jsem v prvním trimestru a tedy bohužel Paralen jsem mela dva kousky. Co jsem všude procitala proste můžeš na horečku nejlépe kdyz je kolem 38 perfektne zabral, jitrocelový sirup na kašel taky dnes skoro nekaslu
Nemam horečku.
Strasne me boli v krku, polykání, když mluvím nutí me to kašlat.
Doktor mi podle me nic nepredepise..je to peklo.
@Teeeri jak tu už zaznělo sirup jitrocelový, odvar z majoránky pit hodně čaje s citronem plus medem.
Pokid mas med dej si 3× denne velkou lžíci sklidni to krk a kašel.
Pokud však nechceš dělat a zkoušet babske rady tak ti asi nikdo nepomůže jedině Dr. který ti řekne co my tady
@Teeeri Ahoj, já byla nemocná loni na začátku osmýho měsíce. O svátcích, na Silvestra.. takže jsem i Vánoce proležela. Měla jsem angínu, dva dny horečky a nemohla jsem se pomalu ani napít. Mně pomohly přítelovy čaje do kterých vymačkal snad kilo citronů, hodně medu (za týden padlo snad kilo), kloktala jsem Vincentku a občas zblajzla Paralen na bolest. Ještě teda zábal na krk jsem měla párkrát, výluh z kandovanýho zázvoru a jitrocelovej sirup. Já trpěla fest asi čtyři dny, další čtyři už se to dalo a byla jsem z té nemoci totálně vyčerpaná. K tomu nevolnosti, oteklý nohy a bolavý záda..
No, ať je ti brzo líp, nezávidím ti to, je to hrozný
![]()