Jsem těhotná a nemocná :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3047
11.3.12 15:30

Ahojky :kytka: já jsem válčila s bacilem minulý týden. Nejvíc mi pomohlo kloktat slanou vodu, do nosu kapky s mořskou vodou a čaje čaje čaje - heřmánkový, těhotenský a jednou denně i bylinkový - směs od Babičky Růženky. Zvládla jsem to i bez paralenu :palec: Přeji brzké uzdravení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terez 2
12.3.12 18:05

Díky za rady… dnes jsem u doktorky vyfasovala antibiotika (Penbene), po 8 hodínách a v příbalovém letáku je i napsáno, že těhotné i kojící ženy tohle můžou pokud nemají alergii na penicilin. Piju čaje pro těhotné a taky Leros na chřipku a nachlazení taky s medem. Slanou vodu mě taky doporučil kamarád lékárník (doktor farmacie - PharmDr.) jak do nosu tak dokoce říkal, že když mám v krku moc nepříjemný zánět (nemůžu moc dobře polykat), tak si mám slaným roztokem i kloktat. Pořád jen ležím a pospávám. Dneska čtu svůj přísěvek s chybama, ale to bylo asi tou horečkou. Paralen taky prý můžu když budu mít vysoké horečky a prý je to lepší pro miminko - vzít si paralen, než ty vysoké teploty. Já moc prášky nejím,když nemusím, ale těhotná jsem poprvé, tak hledám rady a rozumy :) Díky moc za všechny rady.

• Citovat
  • Upravit
Matylda83
16.3.12 17:04

Ahojda, já už jsem nemocná po třetí. Jsem 13+5tt. Poprvé jsem byla nemocná na konci ledna (zánět nosohltanu - užívala jsem jen Septisan), jakmile jsem byla fit, tak přišel zánět v zubu a každodenní čištění kanalků (nakonec mi museli rozříznout dáseň, aby vytekl hnis), 4 dny jsem byla na Paralenu (1× za 4hod), ta bolest byla tak ukrutná, že jsem brečela, nejedla a když jsem volala do nemocnice primáři porodnice, tak mi řekl, že ten paralen po 4hod je OK. No pak mi stejně nasadili antibiotika (jinak by ten zánět miminku ublížil). Jinak bych se asi zbláznila a bylo by to pro mimi daleko horší než ty prášky. 14 dní doma se zubem, návrat do práce a po třech týdnech už zase ležím třetí den s anginou a opět antibiotika (Ospen). Jsou to prý antibiotika penicilinové řady a ty se prý můžou. Doktorka říkala, že by bylo horší mít zánět v těle bez léčení, ten by se dostal k mimi a bylo by zle..samozřejmě mám taky strach..ale tak nedá se nic dělat..imunita je fakt na prd v těhu…tak doufám, že je tu maminka, co byla taky hodně nemocná, brala prášky a má děti zdravé :o) Já čekám to své první vytoužené..moji malou fazolku… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Mirushe
12.4.12 17:27

Mucoplant

ahoj :mavam: mám takový dotaz, jsem v 10tt, naštěstí to zatím není to co tu uvádíte vy, nemocná jsem byla hned za začátku těhotenství, to mi dali antibiotika, ale upozornila jsem je na to, že se snažíme o miminko, zadařilo se, nyní mám smrtelné mužské nemoci - rýmu a kašel, chci se zeptat máte některá z Vás zkušenosti s Mucoplantem - sirup s jitrocelem a medem, v lékárně mi řekli, že tam bude napsáno že pro těhotné to nebude, na internetu zase psali, že to těhotné můžou, tak teď prosím ženy raďte, jinak se snažím jen přírodně - takže cibule s medem nebo cukrem, čajíčky. ale ten kašel je fakt hnusný - suchý, špatně se mi vykašlává. všem budu vděčná za radu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Matylda83
13.4.12 09:51

Ahojda…já si koupila obyčejný jitrocelový sirup..je to čistě přírodní a pomohl k vykašlávání. A můžou ho i těhotné. Jinak nemoc mé miminko neskolilo a v 17.týdnu už cítím pohyby :dance:

• Citovat
  • Upravit
Mirushe
13.4.12 10:11

jéé moc děkuji :) tak to už se těším :) hodně štěstí a užívej si miminkovské pohyby ;)

• Citovat
  • Upravit
140
20.2.14 13:25

Ahoj holky. Jsem 36+1tt. Muj syn 6 let uz je skoro 2 tydnu nemocny. Mel antibiotika a strasne hnusny a davivy kasel a rymu. Ted uz zakasle sem tam, ale ja dnes uplne lehla. Kaslu a porad pcikam. Nos mam ucpany. Myslite ze bude mimi v poradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.2.14 13:32

@synacek07 Ja jsem byla od zacatku snad uz 3 x nachlazena - silena rýma, kasel a bylo mi zle, nastesti bez teplot. Stacilo vyjit do obchodaku a šup, uz jsem zas lezela. Syn mel do toho i anginu a pak zanet hornich cest dychacich. Nastesti jsem nic od neho nechytla. Dnes mi pani uc ve skolce říkala, ze maji deti nestovice :zed: Neboj, bude to v pořádku, hodne odpocivej a pij. Pokud nejsou vysoke teploty a je to jen toto nachlazení, pak se nic nestane. Pekne se setri a preji hezky porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
20.2.14 13:35

@synacek07 určitě bude v pohodě, já měla v těhu silnou chřipku, ležela jsem chcíplá skoro 2týdny, z počátku jsem o malý ani nevěděla, takže jsem jela léky jak jsem byla zvyklá vždycky a i když se jí teprve vše vyvíjelo, tak to na ní nenechalo žádnou stopu, takhle ke konci to bude taky v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
20.2.14 13:42

@synacek07 : tak už jsi 37tt, miminko už jen roste. Já s malou byla nastydla ve 12tt a v pohodě. Ted v druhem tehu jsem byla nastydla asi 3× a malý je OK a to to byli nižší týdny než ten tvůj. Tak neboj, vše bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
20.2.14 13:43

@synacek07 Bude, ale zajdi k dr. Já brala v těhu ATB 2×

• Citovat
  • Upravit
4724
20.2.14 13:55

@synacek07 to víš, že bude.. Už jen dorůstá a tloustne ;) Už je hotový človíček. Největší riziko je teď předčasný porod z námahy kašlem. Zajdi zítra k doktorce. Jestli máš Stodal sirup, je fajn na odhleňování i tlumení takových těch záchvatů kašle a může se v těhotenství. Taky jsem ho brala. Nic jiného na útlum toho kašlání nesmíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
20.2.14 13:57

@synacek07 Já byla nemocná o svátcích. Celý jsem je proležela s čajem v posteli. Hodně jsem se prolívala tekutinama, na bolest hlavy paralen a na uvolnění rýmy jsem se napařovala nad párou z horké vody s heřmánkem.. nemohla jsem ani polykat, je to hnus ještě k tomu v těhotenství. Mě do toho ještě děsně bolely záda :? Jak prý nejsou horečky tak není třeba se nějak bát.. :)

• Citovat
  • Upravit
29436
20.2.14 14:01

@synacek07 Nemusíš mít obavy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
20.2.14 14:07

Tak to jsem rada. Zatim to neni az tak asi hrozny, kdyz si vezmu jak kaslal malej, ale nedokazu si predstavit ze bych mela rodit v takovym stavu. Stodal doma mam, takze ho prubnu. A zadne kapky do nosu asi nic, ze? A moc vam vrem dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí