Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy.
Chtěla bych se zeptat, v čem přechováváte v zimě nápoje, aby nebyly při pobytu venku úplně ledové.
Mám koupený termoobal (uvnitř je jen polystyren) do kterého dávám kouzelný hrneček od Aventu se šťávou. Když ho venku po nějaké chvíli vyndám, tak šťáva je ledová.
Nemáte třeba zkušenosti s Therma Bag od Aventu??? Třeba je kvalitnější (je taky podstatně dražší).
Moc díky za vaše rady a zkušenosti.
Lenka
Leni,
s termoobalem neporadím,ale v nějaké diskusi tady na emiminu jsem četla že ani taška od Aventu není nic moc,i když asi lepší než ten polystyren.U první dcerky jsem ho používala a je fakt,že jsem tam musela dávat vařící čaj,aby nebyl za chvilku ledový.
Ale napadlo mě,co takhle koupit menší nerez termosku,tam dát teplé pití a v případě potřeby nalít do hrnku jen trošku?V nerez termosce vydrží horká káva hodně dlouho.
Hanka
Ahoj HaniZani,
díky za odpověď, není to špatný nápad.
Jenže prďolka má nejradši šťávičky (broskovové, mrkvové…) a ty mu neohřívám.
Doufám, že to teda nedělám blbě, ale nechávám je tak aby měly pokojovou teplotu… ![]()
Třeba by ale ta termoska udržela i tuto teplotu.
Lenka
Tak to ohřej jen lehce,myslím,že by to ničemu nemělo vadit.Asi by se šťávičky mohly rychleji kazit,ale stejně to v termosce určitě nebudeš nechávat kdovíjak dlouho.
A já šťávičky teda neohřívala
.Jo,jo,za chvíli mě to čeká zase
.
H.
Ahojky,
Termoobaly v mrazech opravdu moc nefunguji - takze ja provozuju pullitrovou nerez termosku se zhavym pitim - a pomalu dolivam k vystydlemu pokazde, kdyz se chce Ada napit - takze ma porad teply piti
To Pepi to ma zatim jednodussi - jeji mlicko je v prirodnem termoobalu porad ![]()
Lesina
Ahoj,
prodávájí se i termosky s dudlíkem - viděla jsem je v obchodě s dětskými potřebami.
Pavla
Pavli,
my jsme dudlík nikdy neměli. Pořád kojíme, pouze si občas dáme mrkvičku a šťávu. Takže je malej naučený jen na lžičku a asi před týdnem přišel na to jak pít z hrnečku. Takže ho zatím na savičku ani nechci učit.
ja mela termotasku od jedne zname firmy,vydrzela tam horka voda n amlicko asi 2hodiny, a pak uz byl ajen vlazna,tudiz v zime v mrazu je asi k nicemu.
Takze je opravdu lespi termoska,ja mam jednu malou od termos a voda vydrzi tepla az 4hod
Gratuluju ze nepouzivate dudlik!
Aji,
na upřesněnou: dudlík (jako šidítko do pusinky) využíváme „na plný úvazek“
, i když ho prďolka asi do 2 měsíců odmítal.
Nepoužíváme pouze dudlík (savičku) na láhve, jelikož jsme z lahví nikdy nic nedávali ![]()
Tak já dneska naběhnu do krámu a zkusím tu termosku.
Díky za rady
Ahojky,
tu šťávičku nebo čajík bys musela dát do toho obalu v lahvičce oprvadu horké, aby to vydrželo aspoň vlažné. Ještě se mi celkem osvědčilo to, že než dáš tu lahvičku do termoobalu, obal jí alobalem. Vydrží to dýl.
Ivulka