Teror u čištění zoubků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.6.25 20:35

Teror u čištění zoubků

Ahojky, jaké máte vy zkušenosti s čištěním zoubků u svých ratolestí? Kdy se to podaří překonat?
Bohužel u nás neplatí nic. Kartáček si sám jen žužlá.
Nás vidí denně, schválně si před ním zuby čistíme. Ale jak vezmu do ruky kartáček já nebo tata, tak je vyrvál.
Musí ho položit na gauč, trošku jakoby zakleknout a frk frk.. je zpocenej, uřvanej, celej rudej jak kdyby ho na nože braly. Jinak to nejde. Zkoušeli jsme to různě a fakt dlouho ale to bysme nikdy zuby nevyčistili. O stříhání nehtů ani nemluvím. To samý v bledě modrým

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3073
15.6.25 21:07

Vydržet, vydržet, nevzdávat to! Do maturity takhle vyvádět nebude :lol: Hele, já jsem na zuby pes, všechny tři do toho honím, dočišťuji, mezizubní atd., nikdy jsem o tom nediskutovala, takže odpor neznám, nanejvýš - mně se nechce :roll: No a každopůlroční prevence u zubaře mi pohladí ego, že to za to stojí. 5, 8 a 9 let bez jediného kazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.25 21:11
@teroonka píše: Více

Přesně. Taky mě na to záleží. Říkám si jen, aby z toho neměl nějaký trauma když u toho pokaždý řve jak kdybych ho mučila. Snažím se dělat rychle ale každý zoubek pořádně. Chápu ho, že když mu lezou další zoubky tak ho to bolí, jdu na to jemně, ale stejně!

• Citovat
  • Upravit
10921
15.6.25 21:13

U nas to začalo jit chvíli před 3. narozeninama. Ted je to v klidu uz a drzi a nemusime na ni lezet oba. :mrgreen: Zuby mela vsechny uz pri druhych narozeninach, takze ji nic nerostlo. :mrgreen:

Ted druha dcera 8 mesicu a zatim 4 mesice dobrý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
15.6.25 21:15
@Anonymní píše: Více

U nas funguje jen pohádka. Do té doby to byl taky řev, boj… teď ví že u čištění se může podívat na krtka a sama nám připomíná že už chce vyčistit zuby 🫣 zkoušela jsem to po dobrém, vysvětlovat ji jak je to důležité, čištění zubů navzajem, máme doma knížky o čištění zoubku ale nic nepomáhalo, takže když se u toho chce dívat ať se dívá..nervy mám jen jedny 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
15.6.25 21:17
@Jelitoo píše: Více

Tyjo, u nas ani pohadka nezabrala. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.25 21:33
@Jelitoo píše: Více

U nás taky pohádka nic. Vůbec nic nepomohlo. Syn je beran, a opravdu jakmile si něco umane, nejede přes to vlak. A když vidí, že jdu stříhat nehtíky nebo čistit zoubky, tak i sousedi si asi myslí, že ho doma týrám :zed:

• Citovat
  • Upravit
14574
15.6.25 22:38

Čištění zoubku ještě jde, ale mytí vlásků… to je řev slyšet až na konec ulice🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
16.6.25 00:12

U nas fungovalo, ze dostal syn do ruky muj kartacek, cistil moje zuby a ja jeho. Ale obcas taky rev a zakleknuti. Ted 7 let a bez kazu. Mame zname, ktere jakoze „nasili na detech“, to ne! Jejich syn uz sice zacina mit rozum, ale nema jedinou zdravou stolicku a beha po zubarich, jak to zachranit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
16.6.25 04:51

Taky jsem zaklekavala, za strasnyho řevu. Celkem dlouho. Se divim, ze sousedi na nas neposlali sociálku :lol: Ale pres zuby nejede vlak. Vecer pro zdravi, rano pro krasu. To mi vzdy rikala babicka. Takze vecer drbu ja, rano si pozuzlava kartáček sama.
Pak jeste myti hlavy bylo to same hystericke peklo.. :roll: :lol: Ale přešlo to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
16.6.25 06:23
@Semtex píše: Více

Jezis a kolik je detem? U nas 3,5 roku ted a stale strasny. Zacalo to okolo 4 mesicu uz. :roll: V bazenu se vzdycky stydime, rve jak pavian a vsude okolo lidi koukaj, co ji delame. Ale tak doufala jsem, ze to brzo prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
16.6.25 06:25
@Petra Star píše: Více

Ve skolce mame holcicku a nahore snad 6 zubu jen cernej prouzek. Strasny. :roll: To radsi dvakrat denne rev a poradne vycisteny zuby nez tohle…navic uz to jde, uz nerve, stalo to za to. Taky ma zuby pekny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
16.6.25 07:04

Vydržet. U nás se to zlomilo po 4. narozeninách. Do té doby jsme mu zuby čistili ve 2 lidech, dítě řvalo, kousalo, atd… Nehty jedině ze spaní stále ještě teď a mytí hlavy se zlepšilo ve 4.5 letech - už jen řve.
Ale je extrémně odolný - má VD a ADHD, což má zřejmě vliv. A tedy i zubař soucítil a radil vydržet, že věkem … U normálních dětí bych zlom očekávala dříve. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
16.6.25 07:07

@DandátkoP To nemusí být čistěním. Syn má taky kaz ( opraveny v narkóze ) a zuby mu drbeme od mimina.
Jo 2. měl z toho když kousl rukojeti od plácačky a šlo to i s kusem zubu. Než měl zubař volno zub se začal kazit ( šlo to fakt rychle ).

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
16.6.25 07:08

@DandátkoP To záleží na dítěti. U sousedů ječela dcera snad ještě v první třídě - mytí hlavy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML