Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Pajka89 píše:
Na zadny testy bych nelezla. Na co?
Já se v tom tak nevyznám, abych třeba nikoho neohrozila, pokud to mám, že mám zůstat doma déle?
Z toho, co jsem pochopila, je to asi zbytečné, ale nechci udělat chybu.
@Anonymní píše:
V pondělí jsem měla dlouhodobý kontakt s pozitivní osobou(práce). ve čtvrtek mě začala bolet hlava, začala se zvyšovat teplota, v pátek 38, bolest svalů, ale kdybych to nesledovala, tak mi to asi moc nepřijde, možná lehká bolest v krku, ale tím si vlastně nejsem moc jistá. Stejně tak ta teplota, obvykle jsem v 38 úplně KO, teď pohoda. Trošku zimnice.
V pátek jsem absolvovala test(objednaný den dle instrukcí lékařky). Dnes mě stále bolí hlava, teplota klesá k 37. Čich a chuť mám.
A test byl negativní. V nose se mi zarýpala, pálilo to, ale čekala jsem to horší. Šly byste znovu? Karanténu mám do 25., do práce jdu až 29, první příznaky 17.
Spoustu toho čtu a všude se píše, že i když jsou lidi pozitivní, tak po určité době po odeznení příznaků už stejně nejsou nakažliví.
Přečetla jsem toho spoustu a tak nějak mi přijde zbytečné někam jezdit a absolvovat to znovu, když defakto jdu do práce až za 13 dní od prvních příznaků.
Jsem mimo a nezodpovědná? Z ostatních kolegyní je jedna pozitivní a dvě negativní. Ta pozitivní je teda jediná z nás bez příznaků.
Omlouvám se za anonym, chodí sem rodina. Tvrdíme jim, že nemají na Vánoce jezdit, nechci aby věděli, že test byl negativní, nechci se s nimi hádat.Příspěvek upraven 19.12.20 v 15:14
Podruhé bych nešla. Tak jako tak jsi nemocná, buď doma a odpočívej.
@Anonymní píše:
Já se v tom tak nevyznám, abych třeba nikoho neohrozila, pokud to mám, že mám zůstat doma déle?
Z toho, co jsem pochopila, je to asi zbytečné, ale nechci udělat chybu.
Jestli chceš mít jistotu, tak počkej 10 dní od prvních příznaků. Pokud nebudeš mít v té době příznaky, tak můžeš normálně fungovat.
@Pajka89 píše:
Na zadny testy bych nelezla. Na co?
No, treba protože pokud to opravdu ma, tak když bude mit druhy test pozitivni, tak ma dalsi 3 mesice klid od pripadnych karanten. Pro tohle by me to stalo, pokud by byla doktorka ochotna ho napsat.
Já bych asi šla na test ještě jednou, protože bych prostě chtěla vědět, jestli to je covid a tím pádem pak budu až půl roku imunní. To je celkem lákavá představa ![]()
Upřímě, jsem docela vytočená, mám dojem, že to odebrání vzorku odflákla.
Svým způsobem jsem mohla mít 3 měsíce klid a teď váhám, zda si prostě prodloužit zavření v jednom pokoji, protože ta pravděpodobnost, že to mám, musí být vzhledem k situaci slušná. Kašel tedy vůbec nemám.
Samozřejmě uvidím, co mi řekne lékařka, jenže tam zase bude trvat hodiny, než v pondělí dovolám.
Jsem taky naštvaná na tu spolupracovnici, v této době si vyrazila na širokou rodinou oslavu.
Já jako deb. l sedím doma, chodím jen tam, kde je to nutné-práce.
Vím, že to člověk může chytit všude a někdy za to ani nemůže-viz. od dětí ze školky. Jenže v mém okolí to vždy chytli a do rodiny donesli lidé, kteří se ani v této době neomezili v sociálních kontaktech.
Hrabe mi to už na mozek, cukroví pečou děti s manželem, já tu trčím zavřená v pokoji a budu i na Vánoce. Samozřejmě chápu, že je nesmím ohrožovat, takže to vydržím, ale jak říkám, váhám, zda si to ještě prodlužovat.
Nemyslím si, že by ty odběry odflakla. Já byla taky, jen to lehce zalechtalo. Spíš mi přijde, že to naopak ty lidi příbarvují jak je to šílený a pak se všichni připravují na to nejhorší. Jinak já byla pozitivní.
Chovej se, jako bys měla normální nemoc - tzn. buď doma a kurýruj se.
Vážně sedíš zavřená v pokoji? I přes negativní test? Lidem už fakt hrabe.
Proc jsi v izolaci od rodiny, když máš test negativní? Tak máš nejspíš klasickou virózu, kterou jsi nejspíš chytla shodou okolností v době kdy jsi byla v kontaktu s pozitivní kolegyní, ale to neznamená, že ses musela nutně nakazit. Buď ráda, že jsi negativní ![]()
@Katuskka píše:
Proc jsi v izolaci od rodiny, když máš test negativní? Tak máš nejspíš klasickou virózu, kterou jsi nejspíš chytla shodou okolností v době kdy jsi byla v kontaktu s pozitivní kolegyní, ale to neznamená, že ses musela nutně nakazit. Buď ráda, že jsi negativní
Já při viróze neměla horečku už tak 9 let. Hlava mě nebolela nikdy, proto mám strach.
Záleží, co chceš.
Jestli jen udržet okolí v bezpečí, pak bych do toho 29. nikam nelezla a odmítla návštěvy.
Jestli mít tři měsíce klid, tak bych požádala o zopakování testu. Jen počítej s tím, že v případě pozitivního testu se ti počítá nových 10 dní.
Jinak myslím, že jsi na test šla brzo. Má být 5-7 dní od kontaktu, tys byla 4, ale já měla ještě 7. den test negativní (třetí den příznaků), taky ten odběr teda brali hopem. Za další dva dny mi tyčinku zabořili do půlky hlavy a vida, pozitivní. Na hygieně říkali, že je to prý celkem běžné, kombinace kontakt + příznaky je prý celekm tutovka a faešně negativní testy dost časté, ať už proto, že jsou nabrané brzy, nebo je odběr proveden špatně.
Takže pokud jsi měla pozitivní kontakt a máš příznaky, rozhodně bych se nechovala jako zdravá a netrajdala venku (což teda koneckonců nemůžeš tak jako tak, karanténu máš i s negatiním testem).
V pondělí jsem měla dlouhodobý kontakt s pozitivní osobou(práce). ve čtvrtek mě začala bolet hlava, začala se zvyšovat teplota, v pátek 38, bolest svalů, ale kdybych to nesledovala, tak mi to asi moc nepřijde, možná lehká bolest v krku, ale tím si vlastně nejsem moc jistá. Stejně tak ta teplota, obvykle jsem v 38 úplně KO, teď pohoda. Trošku zimnice.
.
V pátek jsem absolvovala test(objednaný den dle instrukcí lékařky). Dnes mě stále bolí hlava, teplota klesá k 37. Čich a chuť mám.
A test byl negativní. V nose se mi zarýpala, pálilo to, ale čekala jsem to horší. Šly byste znovu? Karanténu mám do 25., do práce jdu až 29, první příznaky 17.
Spoustu toho čtu a všude se píše, že i když jsou lidi pozitivní, tak po určité době po odeznení příznaků už stejně nejsou nakažliví.
Přečetla jsem toho spoustu a tak nějak mi přijde zbytečné někam jezdit a absolvovat to znovu, když defakto jdu do práce až za 13 dní od prvních příznaků.
Jsem mimo a nezodpovědná? Z ostatních kolegyní je jedna pozitivní a dvě negativní. Ta pozitivní je teda jediná z nás bez příznaků
Omlouvám se za anonym, chodí sem rodina. Tvrdíme jim, že nemají na Vánoce jezdit, nechci aby věděli, že test byl negativní, nechci se s nimi hádat.
Příspěvek upraven 19.12.20 v 15:14