Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj řešíme teď to samé. Já jdu dneska na testy pro jistotu… Máme taky jet za rodinou a celkově prostě Vánoce.. No doufám, že je to vše jen viroza a bude klid.
Moje obvodacka říkala že skolkove děti to roznasi nejvíc.. Že ani nemají příznaky jen to roznesou. Doufejme, že budeme my i vy v pohodě. To by mě fakt naštvalo, kdyby celý rok nic a na vánoce to zrovna chytneme.. Člověk se celý rok těšil aspoň na ně.
Btw co dáváš na počínající nachlazení dítěte? Nějaký osvědčený sirup co zabírá? Díky.
Vidíš a my měli virózu a žili normálně. Prostě viróza jako každý rok a jako bude následující roky. Koronu jsme měli měsíc předtím, tak jsme byli doma. Nerušila bych mezisváteční setkání, pokud budete vypadat zdravě. Ale někdo ti tu napíše, že máte sedět doma aspoň do jara, takže si musíš vybrat sama.
@Deneriss celý podzim a zimu děti jí Preventan, občas soupnu decko. Na kašel dávám šťávu z cibule a cukru nebo medu. Na rýmu nic, jen hlídám smrkani a když je ucpané nos, tak na noc nějakej sprej. Taky přemýšlím o těch testech. Když bude pozitivní, je to jasný. Ale kdyby byl negativní, tak sice zrušíme tu neděli, ale pak už by mu Nejspíš bylo dobre a zbytek vánoc by se mohl odehrát podle plánu.
Ja vim, ze to je opruz, ale my bysme neplanovali zadne navstevy v tyhle dobe. Jsme v zahranici, rodinu jsme nevideli pres rok a pul. Vypada, ze Velikonoce taky padnou. Muzeme jit tady po znamych, ale moc se nam do toho nechce. Mame ted kamaradku v nemocnici, ma doma dvojcata a nakazenyho i manzela.
Radsi, nez bych nakazila pul pribuzenstva, tak bych to ozelela. Maximalne bych sla ven na prochazku.
Vcera psala sousedka, ze jsou v izolaci, ze skoly holka v sobotu test negativni, sla na dalsi v utery a byl pozitivni, takze cela trida do izolace. Je to fakt k zblazneni a opruz.
Ale zdravi mame jen jedno.
At se Vam vanocni svatky vydari.
@Petula306 píše:
Vidíš a my měli virózu a žili normálně. Prostě viróza jako každý rok a jako bude následující roky. Koronu jsme měli měsíc předtím, tak jsme byli doma. Nerušila bych mezisváteční setkání, pokud budete vypadat zdravě. Ale někdo ti tu napíše, že máte sedět doma aspoň do jara, takže si musíš vybrat sama.
No ono jestli pak babicka umre na koronu, tak nekdo na to svedomi nema, ze.
Jit na test je to nejmensi, co clovek muze udelat.
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Jdu si ulevit… asi stravime Vánoce v karanténě. Syn od včerejška má teplotu, kašel, bolest hlavy, nechutenství. Jako na 99 % je to obyčejná skolkova viróza, ale v současné situaci člověk nikdy neví. Jediná jistota je test. Ja předpokládám, že do 3 dnu bude naprosto ok, jako vždy. Ale v neděli máme rodinné vánoční setkání, to asi bohužel nebude. A všechny ostatní návštěvy plánované mezi svátky nejspíš taky padnou, pokud s ním na ten test nepůjdeme. Logicky, kdyby náhodou tu koronu fakt měl, tak ať nenakazi půlku rodiny. Ach jo… od září bez jediné rýmy, bez jediného zakaslani a teď toto.
Má virozu, do třech dnů bude ok jako vzdycky, vánoce začínají za za 6dnu, já myslím, že není důvod rušit návštěvy mezi svatkama ![]()
@Petula306 ja nevim, no… ja sama bych nemela problem ani ted s tou nedeli, pokud synovi bude dobre. S čímkoliv později už vůbec ne. Ale nechci zbytečně nikoho ohrozit. Mladší syn už jedu virozku měl a žili jsme úplně normálně, ale on měl jen rýmu a kašel, tam to bylo jasny. Teď s tou teplotou, bolesti hlavy, atp právě nevím.
@Lucie_Sx každej si to ve své rodině dělá po svým
My třeba známe názor i té naší babičky, má dost přes 80, svět už ji moc nebaví a prý, když má umřít, tak umře, jen chce pěkný pohřeb. To že může vidět rodinu je pro ni to největší požehnání. A tak si žijeme normálně, bez testů, bez paniky. Jo a babička si občas vyrazí na špacír do Kauflandu.
Jinak taky myslíme, že je sice krásné, jak se zvýšil věk dožití. Ale už tak krásné není, že většina lidí se od cca 60+ potýká s hromadou zdravotních problémů a kvalita života kolikrát nic moc. Můj děda umřel po 80 a už o dost dřív říkal, že ho život nebaví, že je to jen trápení a to byl docela fit. Světě div se, ale každej na světě má nějakej svůj názor.
Ještě než byl Covid, nikdy jsme návštěvy nezvali v době, kdy byl někdo z nás nemocný. Upozorňovali jsme všechny dopředu.
@Lucie_Sx píše:
No ono jestli pak babicka umre na koronu, tak nekdo na to svedomi nema, ze.
Jit na test je to nejmensi, co clovek muze udelat.
Ony ty babicky umiraji jen na koronu
Dorazit ji prece muze cokoli, co zacina obycejnou rymou.
@Anonymní píše:
@Petula306 ja nevim, no… ja sama bych nemela problem ani ted s tou nedeli, pokud synovi bude dobre. S čímkoliv později už vůbec ne. Ale nechci zbytečně nikoho ohrozit. Mladší syn už jedu virozku měl a žili jsme úplně normálně, ale on měl jen rýmu a kašel, tam to bylo jasny. Teď s tou teplotou, bolesti hlavy, atp právě nevím.
Jasny? Mela jsem jen rymu a byl to Covid.
@Deneriss píše:Já doporučím vincentka sirup, jak začne nachlazení je fakt super.
Ahoj řešíme teď to samé. Já jdu dneska na testy pro jistotu… Máme taky jet za rodinou a celkově prostě Vánoce.. No doufám, že je to vše jen viroza a bude klid.
Moje obvodacka říkala že skolkove děti to roznasi nejvíc.. Že ani nemají příznaky jen to roznesou. Doufejme, že budeme my i vy v pohodě. To by mě fakt naštvalo, kdyby celý rok nic a na vánoce to zrovna chytneme.. Člověk se celý rok těšil aspoň na ně.
Btw co dáváš na počínající nachlazení dítěte? Nějaký osvědčený sirup co zabírá? Díky.
Dobré ráno. Jdu si ulevit… asi stravime Vánoce v karanténě. Syn od včerejška má teplotu, kašel, bolest hlavy, nechutenství. Jako na 99 % je to obyčejná skolkova viróza, ale v současné situaci člověk nikdy neví. Jediná jistota je test. Ja předpokládám, že do 3 dnu bude naprosto ok, jako vždy. Ale v neděli máme rodinné vánoční setkání, to asi bohužel nebude. A všechny ostatní návštěvy plánované mezi svátky nejspíš taky padnou, pokud s ním na ten test nepůjdeme. Logicky, kdyby náhodou tu koronu fakt měl, tak ať nenakazi půlku rodiny. Ach jo… od září bez jediné rýmy, bez jediného zakaslani a teď toto.