Korona u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35330
18.12.20 08:54
@Petula306 píše:
@mroe no vidíš

No, ja vidim. Ale kdyz se babicka nakazi a bude mit trvale nasledky nebo umre, nebudou si to pak vycitat? Jednu takovou rodinu znam a to ta osoba nebyla tak uplne nezodpovedna, jen se u nich seslo vic negativnich faktoru. Ten, kdo to donesl domu, se ted leci u psychiatra, dava si to za vinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
18.12.20 08:59

@mroe můj názor je na předchozí straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.20 08:59

Tohle nekdy zazije kazdy, nastesti nejde o dovolenou u more. To date.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
18.12.20 09:01

Já teda taky dost váhám. Trochu mě bolí dutiny a ztratila jsem víceméně čich, chuť mám normální. Mám slabou rýmu a zvýšenou únavu, ale kojím a unavená jsem celý podzim. V podstatě mi nic není a normálně funguji. Šla bych nejradši na test, ale všude v okolí už jsou termíny na týden dopředu obsazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.20 09:05
@K92 píše:
Já teda taky dost váhám. Trochu mě bolí dutiny a ztratila jsem víceméně čich, chuť mám normální. Mám slabou rýmu a zvýšenou únavu, ale kojím a unavená jsem celý podzim. V podstatě mi nic není a normálně funguji. Šla bych nejradši na test, ale všude v okolí už jsou termíny na týden dopředu obsazené.

obsazene jsou antigenní testy, kdyz zavolas PL, posle ti elektronickou zadanku na PCR - muzes jit hned dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85388
18.12.20 09:20

No tak s nim jdete na test a vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
18.12.20 09:21

Nesla bych na navstevu ani kdyby mel nekdo z nas jen virozu. Kdyby napr. babicka chytla jen tu virozu a pak nekde nedejboze k tomu covid, uz muze byt na tom dost spatne.
Celkove mame v rodine domluvu, že se nemocný nestykame. Ja jsem na mateřský ale svagrova pracuje, tak kdyz k ni prijdu s unudlemyma detma, tak ji pekne zavarim, kdyz to prsknou na jeji deti a ona pak nemuze do prace. Takže takova běžná ohleduplnost proste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
18.12.20 09:24
@Petula306 píše:
@Lucie_Sx každej si to ve své rodině dělá po svým ;) My třeba známe názor i té naší babičky, má dost přes 80, svět už ji moc nebaví a prý, když má umřít, tak umře, jen chce pěkný pohřeb. To že může vidět rodinu je pro ni to největší požehnání. A tak si žijeme normálně, bez testů, bez paniky. Jo a babička si občas vyrazí na špacír do Kauflandu.Jinak taky myslíme, že je sice krásné, jak se zvýšil věk dožití. Ale už tak krásné není, že většina lidí se od cca 60+ potýká s hromadou zdravotních problémů a kvalita života kolikrát nic moc. Můj děda umřel po 80 a už o dost dřív říkal, že ho život nebaví, že je to jen trápení a to byl docela fit. Světě div se, ale každej na světě má nějakej svůj názor.

Moje babicka, 86 let, taky radeji umre driv na koronu, nez sama izolovana, bez rodiny, bez vnoucat.. A na Vanoce tuplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
18.12.20 10:22

@K92 mamka mela jen rymu a ztratila cich. Hned se odstehovala a i tak to od ni chytl tata a ten je ted v nemocnici. Oba pozitivni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.12.20 10:53

Mám doma školní dítě - od úterka v karanténě, covid ve třídě. Testy ze středy negativní, ale přesto návštěvy plánujeme nejdřív mezi svátky - v případě, že zůstaneme všichni bez příznaků. Do tý doby jen rychlý předání dárků venku s roouškou. Já na to prostě nemám nervy - že si pozvem třeba rodiče na hoďku, dvě na kafe a někomu z nás druhej den vylítne teplota nebo začne smrkat a já se strachy zbláznim. Naši navíc dojíždí pečovat u babičku a i jen karanténa nebo podezření by byl dost velkej problém. Teď se holt babi nestýká se mnou a mojí rodinou, je to smutný, ale kdyby tam nemohli ani naši, tak zůstane úplně sama a krom psychiky by to nedala ani fyzicky (naši vozej léky, nákupy, uklízej…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 10:59

Odpoledne jde na test, tak uvidíme. My se nemocní taky nestykame ani běžně, ale pokud by to byla jen skolkova viróza, tak je to neděle ok a nemusíme nic řešit. Max bychom přesunuli návštěvu místo k babička k nám, ať má syn ještě klidovy režim. Ale pokud by to čirou náhodou covid byl, tak by návštěvy opravdu vhodné nebyly. Navíc manžel má nějaké pracovní schůzky ještě do vánoc, tak aspoň budeme vědět, co a jak.

• Citovat
  • Upravit
2996
18.12.20 11:05

@krtek93 prosimte, zajimalo by me, zda jde o pozitivni dite nebo ucitelku. U nas pozitivni pedagogicky pracovnik a dle hygieny se nejedna o rizikovy kontakt a deti chodi do skoly dal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.12.20 11:16

@luci.no Dítě. A nešla do karantény celá třída - prý mají roušky, větrají… ale konkrétně naše dítě vyhodnotila učitelka jako „bližší kontakt“ (trošku jsme nepochopili proč přesně naše, ale neřešim - jestli to mají ve třídě, jsem ráda, že je doma). Třídu s pozitivní učitelkou máme ve škole taky - tuším, že celá třída přešla na distanční výuku. Obojí je první stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 11:24

@luci.no ani u nas ucitelky hygiena neresi a to je jich 5 pozitivnich. Skola jede dal

• Citovat
  • Upravit
2996
18.12.20 11:27

@krtek93 dekuji. U nas to je druzinarka, ktera s nima chodi i na obed. V utery odchazel spoluzak s teplotou domu (vim, nemusi to nic znamenat), ale preventivne jsem dite stahla domu. Mame se videt s hodne rizikovymi pribuznymi a nechci je mit na svedomi. Akorat teda dite je unavenejsi. Ve stredu dokonce dopoledne spalo, tak snad to je jen pocasim. Je to neprijemna situace :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí