Korona u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2996
18.12.20 13:33

@krtek93 prave, kdyby clovek vedel, ze rodice spoluzaky vezmou na test, tak je klidnejsi. Ale kdyz je nechaji jen doma a neresi to, tak ma clovek strach. Navic s laxnim pristupem skoly - teplotu diteti merili ve tride v podpazi a pak ho nechali cekat na chodbe a ucitelka mela otevrene dvere od tridy, aby na nej videla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.12.20 13:34
@Anonymní píše:
@stinga aha, to mělo být na tu anonymní růži v 12:06, popletla jsem to.
@krtek93 Ja ani nejsem nervózní, už dlouho jsem si říkala, že by snad i bylo lepší, abychom to už prodělali a byl by klid. Je pravda, že jsem ovlivněna okolím, kde to většinou ani přímý kontakt nechytl a třeba jedna dost riziková příbuzná měla úplně v pohodě průběh. Dospělý zdravý kamarád byl bezpriznakovy, kamarádka jen 3 dny teplota a únava… prostě máme štěstí, že se nám ty horory vyhýbají. A Ja jsem velmi pro rodinne založena, vánoce jsou pro mě právě hlavně o tom setkávání a i když vím, že je úplně jedno, jestli se potkáme teď nebo za 14 dní, tak mě to prostě mrzi, mám celý den náladu úplně na nic. Samozřejmě zdraví je důležitější, rozhodně nebudeme nic riskovat. Sem jsem se přišla spíš vypovídat z té blbé nálady.

To úplně chápu. Taky mi to na náladě nepřidává. Tenhle rok jsme měli celkově náročný i bez covidu… Na druhou stranu si uvědomuju, že by mohlo být i mnohem hůř, zatím jsme si udrželi práci i zdraví i pořád stejně dobrý rodinný vztahy (hned to někam zaťukám pro jistotu), to je nedůležitější. Ono to všechno špatný zase odejde, musíme vydržet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.12.20 13:37
@Anonymní píše:
To jak nás neskutečně bolela hlava, to se nedá slovy popsat. Jak holky trpěly. Jak moc je bolí bříško a hlavička. V ten okamžik jsem přesně věděla jak jim je. Měla jsem to stejně a přestože jsem dospělá, tak ta bolest byla strašná. Zimnice, bolest kloubů. Křeče v břiše, zvracení. To chceš aby vám bylo? Nemusí to tak být, ale to nikdy nevíš… Únava stále u všech přetrvává. Buď veselá, užívej si. Ke smutku není tak velký důvod, jak si teď myslíš.

No, tohle jsem teď číst úplně nechtěla :lol: Každopádně doufám, že už se cítíte výrazně líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 13:41

Jo, růže, ja vim, řeším blbosti. Můžeme mít super průběh, ale taky ne, to nikdo neví. Syna bolí hlava, teplota mu ted vylezla na 38,7 a spustila se mu ryma. Teda nespustila, ma ucpany nos a obcas se podari neco vysmrkat. Muze to byt viróza úplně stejně jako korona… jsem fakt zvědavá. Ja ted začínám taky kašlat, dceri zase zacala ryma, ale snad jen proto, že teď všechny pozoruju, tak vidim i neviditelné… Ja naprosto chápu, že korona může být velmi nebezpečná a nepříjemná, opravdu budu rada, kdyz to bude jen viroza. Ale i přesto všechno se prostě té špatně náladě neubráním. Ale ja to tak mám při každé nemoci, vždy první den dva to řeším, tu změnu, pak už ok. Ja špatně snáším změny a toto pro mě změna prostě je. Až to vstrebam, budu v pohodě a dětem udělám bezva vánoce i v případné karanténě.

• Citovat
  • Upravit
22783
18.12.20 13:41

@luci.no Tak my víme jistě jedinou věc - ve třídě bylo pozitivní dítě, který bylo naposledy ve škole v pátek. Nějak jsme teda vydedukovali, kdo to asi mohl být a jak moc blízký ten kontakt s naším dítětem byl (což mě maličko uklidnilo). Ale o těch, co zůstávají postupně doma, se dozvídám akorát z toho, jak si naše dítě čile dopisuje se spolužákama přes WhatsApp a kdo všechno měl u vchodu do školy od paní učitelky připravený materiály na učení doma. Jestli ty děti jsou nemocný, u zubaře, v karanténě, preventivně rodičema stažený ze školy… netušíme, natož abysme věděli, jestli byly na nějakých testech a jak dopadly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 13:45
@krtek93 píše:
No, tohle jsem teď číst úplně nechtěla :lol: Každopádně doufám, že už se cítíte výrazně líp.

To se bohužel necítíme. Děti snad ok. Já a manžel opravdu nic moc. Přetrvává únava, vrací se bolesti hlavy a nevolnosti. A jak jsem psala, nemysli mi to. Loni jsem končila se stipendiem na VŠ, aktuálně se mi nedaří jedna zkouška za druhou. Jsem unavená, nepamatuji se tak dobře. Prostě to přišlo ve velmi nevhodnou dobu. Nějaké návštěvy jsou mi teď úplně jedno. Co chci je být zdravá a aby mi to myslelo jako dřív. Jsem taková dezorientovaná a úplně mimo čas. A totálně nešťastná, co se to stalo. Opravdu nechápu přání některých ať si to odbudu a budu mít klid. Tak to jako vůbec tak nemusí dopadnout. Já bych se i okamžitě nechala očkovat, tohle už zažít nikdy nechci, nikdy. Byla bych šťastná, že mě to nepotkalo. Co jako návštěvy, toho ještě bude…

• Citovat
  • Upravit
22783
18.12.20 13:45
@Anonymní píše:
Jo, růže, ja vim, řeším blbosti. Můžeme mít super průběh, ale taky ne, to nikdo neví. Syna bolí hlava, teplota mu ted vylezla na 38,7 a spustila se mu ryma. Teda nespustila, ma ucpany nos a obcas se podari neco vysmrkat. Muze to byt viróza úplně stejně jako korona… jsem fakt zvědavá. Ja ted začínám taky kašlat, dceri zase zacala ryma, ale snad jen proto, že teď všechny pozoruju, tak vidim i neviditelné… Ja naprosto chápu, že korona může být velmi nebezpečná a nepříjemná, opravdu budu rada, kdyz to bude jen viroza. Ale i přesto všechno se prostě té špatně náladě neubráním.Ale ja to tak mám při každé nemoci, vždy první den dva to řeším, tu změnu, pak už ok. Ja špatně snáším změny a toto pro mě změna prostě je. Až to vstrebam, budu v pohodě a dětem udělám bezva vánoce i v případné karanténě.

Jo, přesně takhle to mám taky. A teď to teda „zhoršujou“ ty blížící se Vánoce - protože co bych jindy dala tak nějak odevzdaně s tím, že holt nám je blbě, nedá se nic dělat, tak na Vánoce, který připravuju a těším se na ně dva měsíce předem, to takhle fakt nechci!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
18.12.20 13:47

Holky měly teda obě testy negativní, ale obě s průjmem. Tak nevím, jestli to třeba v nějaké mírné formě neabsolvovaly. Co vím z okolí, tak děti skoro bez teplot a hodně mírný průběh. My se z toho hnusu vzpamatovávame ještě teď a to nás to chytlo v říjnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.12.20 13:49
@Anonymní píše:
To se bohužel necítíme. Děti snad ok. Já a manžel opravdu nic moc. Přetrvává únava, vrací se bolesti hlavy a nevolnosti. A jak jsem psala, nemysli mi to. Loni jsem končila se stipendiem na VŠ, aktuálně se mi nedaří jedna zkouška za druhou. Jsem unavená, nepamatuji se tak dobře. Prostě to přišlo ve velmi nevhodnou dobu. Nějaké návštěvy jsou mi teď úplně jedno. Co chci je být zdravá a aby mi to myslelo jako dřív. Jsem taková dezorientovaná a úplně mimo čas. A totálně nešťastná, co se to stalo. Opravdu nechápu přání některých ať si to odbudu a budu mít klid. Tak to jako vůbec tak nemusí dopadnout. Já bych se i okamžitě nechala očkovat, tohle už zažít nikdy nechci, nikdy. Byla bych šťastná, že mě to nepotkalo. Co jako návštěvy, toho ještě bude…

:hug: A kdy jste vlastně onemocněli? Jako řešit v tomhle stavu ještě školu a zkoušky, to musí být masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 13:58
@krtek93 píše: :hug: A kdy jste vlastně onemocněli? Jako řešit v tomhle stavu ještě školu a zkoušky, to musí být masakr.

Děkuji. Začátkem prosince. Prostě člověk nemá na výběr a musí se to zkusit. Není kam odkládat, všeho bude přibývat. Další zkouška dnes a potom celý leden no a únor už vím, že bude opravny. Pro mě tedy určitě. Je možné, že můj sen o studiu skončí. Je to pro mě všechno čerstvé a plné emocí. Jako mé jediné přání je opravdu vrátit se k normálu, zase se hezky učit a být s rodinou a zvládnout práci. Tohle vše do onemocnění šlo. Teď nejde téměř nic.

• Citovat
  • Upravit
53518
18.12.20 14:05
@Pajka89 píše:
Moje babicka, 86 let, taky radeji umre driv na koronu, nez sama izolovana, bez rodiny, bez vnoucat.. A na Vanoce tuplem.

Moje skoro 82 to má stejně. Ale budu od ní prostě dál a asi i s rouškou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.12.20 14:10
@Anonymní píše:
Děkuji. Začátkem prosince. Prostě člověk nemá na výběr a musí se to zkusit. Není kam odkládat, všeho bude přibývat. Další zkouška dnes a potom celý leden no a únor už vím, že bude opravny. Pro mě tedy určitě. Je možné, že můj sen o studiu skončí. Je to pro mě všechno čerstvé a plné emocí. Jako mé jediné přání je opravdu vrátit se k normálu, zase se hezky učit a být s rodinou a zvládnout práci. Tohle vše do onemocnění šlo. Teď nejde téměř nic.

Moc držím palce, ať se z toho vyhrabete a je zase dobře! Já myslím, že co se školy týče, ještě není nic ztraceno, zkouškový vlastně teprve začíná ;) Do ledna je nějakých 14 dní, tak snad už ti bude dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
18.12.20 15:30
@Petula306 píše:
@Lucie_Sx každej si to ve své rodině dělá po svým ;) My třeba známe názor i té naší babičky, má dost přes 80, svět už ji moc nebaví a prý, když má umřít, tak umře, jen chce pěkný pohřeb. To že může vidět rodinu je pro ni to největší požehnání. A tak si žijeme normálně, bez testů, bez paniky. Jo a babička si občas vyrazí na špacír do Kauflandu.Jinak taky myslíme, že je sice krásné, jak se zvýšil věk dožití. Ale už tak krásné není, že většina lidí se od cca 60+ potýká s hromadou zdravotních problémů a kvalita života kolikrát nic moc. Můj děda umřel po 80 a už o dost dřív říkal, že ho život nebaví, že je to jen trápení a to byl docela fit. Světě div se, ale každej na světě má nějakej svůj názor.

Mně by zajímalo, jestli si ti, kteří vždycky říkají, že když mají umřít tak prostě umřou uvědomují, že to umírání taky nemusí být jen tak šup šup. Pracuju se seniory a zrovna teď máme takovou čupr paní už 2 měsíce v nemocnici, na kyslíku. Z vitální paní je ležák, ani mrtvá, ani živá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí