Korona u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22783
18.12.20 11:47
@luci.no píše:
@krtek93 dekuji. U nas to je druzinarka, ktera s nima chodi i na obed. V utery odchazel spoluzak s teplotou domu (vim, nemusi to nic znamenat), ale preventivne jsem dite stahla domu. Mame se videt s hodne rizikovymi pribuznymi a nechci je mit na svedomi. Akorat teda dite je unavenejsi. Ve stredu dokonce dopoledne spalo, tak snad to je jen pocasim. Je to neprijemna situace :(

U nás oficiálně dle mailu z hygieny se dítě potkalo 9. 12. s nakaženým spolužákem. Přitom nakažený spolužák byl ve třídě ještě v pátek - nechápu, asi někde chybka, každopádně karanténu i testy nám vypočítali na nějaký datum. Dítě bylo ve škole ještě v pondělí - ještě během dopoledne odcházel domů další spolužák s tím, že mu není dobře. Naše dítě od úterka doma a na testech ve středu - negativní, ale neuklidnilo mě to vůbec, protože se mohlo nakazit ještě v to pondělí a to by středeční testy neukázaly. Takže test netest, jsme doma, bez návštěv. Jen teda nemáme oficiálně karanténu (my rodiče, dítě má), tak si můžu aspoň třeba v klidu nakoupit. Ale opravdu nikam jinam nelezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 12:06
@Anonymní píše:
Odpoledne jde na test, tak uvidíme. My se nemocní taky nestykame ani běžně, ale pokud by to byla jen skolkova viróza, tak je to neděle ok a nemusíme nic řešit. Max bychom přesunuli návštěvu místo k babička k nám, ať má syn ještě klidovy režim. Ale pokud by to čirou náhodou covid byl, tak by návštěvy opravdu vhodné nebyly. Navíc manžel má nějaké pracovní schůzky ještě do vánoc, tak aspoň budeme vědět, co a jak.

Budete pravděpodobně vědět až zítra, či v neděli. Pokud bude nakažený, tak ne, že návštěvy nejsou vhodné. Ve své podstatě se to ani nesmí. A stejně padnete do karantény. U nás jsme si to odbyli jedním švihem. Strašné to bylo. Nikdy jsme paniku nesirili, ale taky se řídili pravidlem. Spousta lidí na to kašle a nedodržuje vůbec nic. Byli jsme tak vyčerpaní a stále jsme, že při představě, že tohle někomu předám a bude se léčit a třeba skrz mě umře, tak to bych neunesla, to je absolutně neadekvátní a velmi nevhodný přístup. Jinak velmi tunelove vidění má ten, kdo nemá s covidem negativní zkušenost. Oplakáváte návštěvy, přitom já se modlila, že až to chytime, ať je hlavně vše ok. No máme smůlu, moc ok to nebylo a doteď není. A jsem velmi šťastná, že vím, že nákazu jsem po návštěvách nikde nezanechala, to by mě neskutečně trápilo. A já vím, kdo nakazil mě a děti. Byl to manžel, který to přinesl z práce, kde na ochranu káklí. Manžel ne, ten je po rakovině a zase to odnesl ten, kdo se snažil. A že mají děti lehký průběh, no tak zase jak kde, u nás si to holky nechutně odtrpěly.

• Citovat
  • Upravit
2996
18.12.20 12:07

@krtek93 to by me negativni test taky neuklidnil. Verme, ze jsou deti zdrave a ze si jen oddalime setkani s pribuznymi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 12:29

Tulipane, tak samozřejmě je jasný, že kdyby kluk byl pozitivní, budeme sedět doma na zadku a návštěvy odložime po karanténě. Ale nevidím nic špatného na tom, že mám zkazenou naladu kvůli nemoc před Vánoci, ať už je to cokoliv. Stejně tak mi přijde normální být smutná z toho, že se nesetkam s příbuznými. Teď se právě moc nenavstevujeme, chteli jsme udělat jen dětem ty vanoce. No uvidíme, co test.

• Citovat
  • Upravit
22783
18.12.20 12:47
@luci.no píše:
@krtek93 to by me negativni test taky neuklidnil. Verme, ze jsou deti zdrave a ze si jen oddalime setkani s pribuznymi ;)

Hele nevim, pořád ji pozoruju a jsem už slušně na nervy. Jinak i když zatím žádnou negativní zkušenost nemáme - kdo v okolí covid měl, ten to nějak doma dal, asi jako pořádnou chřipku - mám úplně stejný pocity ohledně případnýho nakažení okolí jako anonymní růže. A my teda byli na testech dopoledne (Praha) a kolem pátý, šestý ještě ten den nám přišla SMS a mail s výsledkama. Jako v tu chvíli to úleva byla, ale stačilo včera zjištění, že ve škole jich postupně odpadlo nejspíš víc (samozřejmě nevíme s čím) a dneska jedno ranní smrknutí a nervy jsou zpět v plný parádě :oops: A jestli jsem ve středu přemýšlela, že by třeba těsně před Štědrým dnem nějaká kratší návštěva mohla být už ok, tak teď - ne, není to ok, dárky si předáme rychle před barákem s rouškou a šmitec. Naštěstí nejsme zyvklí se nějak extra družit, Vánoce trávíme tak, jak bydlíme, takže ve třech - akorát to předání dárků v rámci rodiny většinou proběhlo i s nějakým kafíčkem a cukrovím doma nebo se společně jelo k mojí babičce. Babičku jsem teda letos odpískala ještě před tím výskytem ve škole - přišlo mi to jako příliš velký riziko, dítě denně ve škole, já v práci (kam jedu MHDčkem hodinu a hodinu domů) a pak o víkendu hurá za babičkou, který je 87… ne, radši ne, telefon holt bude muset stačit a zkusíme vychytat nějaký termín ke konci vánočních prázdnin, pokud do tý doby budeme všichni úplně zdraví. Předpokládám, že manželova rodina to bude vidět velmi podobně a taky to bude jen šup šup předání věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
18.12.20 12:51
@Anonymní píše:
Tulipane, tak samozřejmě je jasný, že kdyby kluk byl pozitivní, budeme sedět doma na zadku a návštěvy odložime po karanténě. Ale nevidím nic špatného na tom, že mám zkazenou naladu kvůli nemoc před Vánoci, ať už je to cokoliv. Stejně tak mi přijde normální být smutná z toho, že se nesetkam s příbuznými. Teď se právě moc nenavstevujeme, chteli jsme udělat jen dětem ty vanoce. No uvidíme, co test.

Jo, je to na houby :hug: Taky si řikám - proč jsme si tohle nemohli odbýt třeba o 14 dní dřív, proč to muselo přijít takhle na poslední chvíli :? Já teda nejsem vyloženě smutná, já jsem prostě šíleně nervózní a jako bych si přes ty nervy nic dalšího nemohla teď užívat, doufám, že to ze mě ještě do Vánoc spadne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76800
18.12.20 12:51
@Anonymní píše:
Tulipane, tak samozřejmě je jasný, že kdyby kluk byl pozitivní, budeme sedět doma na zadku a návštěvy odložime po karanténě. Ale nevidím nic špatného na tom, že mám zkazenou naladu kvůli nemoc před Vánoci, ať už je to cokoliv. Stejně tak mi přijde normální být smutná z toho, že se nesetkam s příbuznými. Teď se právě moc nenavstevujeme, chteli jsme udělat jen dětem ty vanoce. No uvidíme, co test.

ale ty jsi „tulipán“, tak nějak nechápu, proč píšeš sama sobě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 12:56
@Anonymní píše:

A věř mi, že může být hůř. Mně už se nepovedly zkoušky na VŠ. Studuji při práci, dvě děti, úsilí jak prase, jsem v polovině a covid mě úplně odpálil. Nemyslí mi to, jsem unavená, úplně vidím jak mi sen dostudovat VŠ utíká… Chápu, že jsi smutná. To ti věřím. Ale nekaž si náladu. Choďte ven a děkuj za každý den, kdy se nenakazíte. Může ti to totálně obrátit život vzhůru nohama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.20 12:58

@stinga ona určitě myslela mě, růži. Sama je tulipán.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.20 13:00

@stinga aha, to mělo být na tu anonymní růži v 12:06, popletla jsem to.
@krtek93 Ja ani nejsem nervózní, už dlouho jsem si říkala, že by snad i bylo lepší, abychom to už prodělali a byl by klid. Je pravda, že jsem ovlivněna okolím, kde to většinou ani přímý kontakt nechytl a třeba jedna dost riziková příbuzná měla úplně v pohodě průběh. Dospělý zdravý kamarád byl bezpriznakovy, kamarádka jen 3 dny teplota a únava… prostě máme štěstí, že se nám ty horory vyhýbají. A Ja jsem velmi pro rodinne založena, vánoce jsou pro mě právě hlavně o tom setkávání a i když vím, že je úplně jedno, jestli se potkáme teď nebo za 14 dní, tak mě to prostě mrzi, mám celý den náladu úplně na nic. Samozřejmě zdraví je důležitější, rozhodně nebudeme nic riskovat. Sem jsem se přišla spíš vypovídat z té blbé nálady.

• Citovat
  • Upravit
34322
18.12.20 13:06
@Petula306 píše:
@Lucie_Sx každej si to ve své rodině dělá po svým ;) My třeba známe názor i té naší babičky, má dost přes 80, svět už ji moc nebaví a prý, když má umřít, tak umře, jen chce pěkný pohřeb. To že může vidět rodinu je pro ni to největší požehnání. A tak si žijeme normálně, bez testů, bez paniky. Jo a babička si občas vyrazí na špacír do Kauflandu.Jinak taky myslíme, že je sice krásné, jak se zvýšil věk dožití. Ale už tak krásné není, že většina lidí se od cca 60+ potýká s hromadou zdravotních problémů a kvalita života kolikrát nic moc. Můj děda umřel po 80 a už o dost dřív říkal, že ho život nebaví, že je to jen trápení a to byl docela fit. Světě div se, ale každej na světě má nějakej svůj názor.

Babicka byl priklad. Muze to byt treba dlouhodobe nemocny mlady clovek a ten to zabalit asi jeste nechce.
Ale jinak jo, pokud to ostatnim nevadi, tak proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 13:06
@Anonymní píše:
@stinga aha, to mělo být na tu anonymní růži v 12:06, popletla jsem to.
@krtek93 Ja ani nejsem nervózní, už dlouho jsem si říkala, že by snad i bylo lepší, abychom to už prodělali a byl by klid. Je pravda, že jsem ovlivněna okolím, kde to většinou ani přímý kontakt nechytl a třeba jedna dost riziková příbuzná měla úplně v pohodě průběh. Dospělý zdravý kamarád byl bezpriznakovy, kamarádka jen 3 dny teplota a únava… prostě máme štěstí, že se nám ty horory vyhýbají. A Ja jsem velmi pro rodinne založena, vánoce jsou pro mě právě hlavně o tom setkávání a i když vím, že je úplně jedno, jestli se potkáme teď nebo za 14 dní, tak mě to prostě mrzi, mám celý den náladu úplně na nic. Samozřejmě zdraví je důležitější, rozhodně nebudeme nic riskovat. Sem jsem se přišla spíš vypovídat z té blbé nálady.

Dala bych vše za to, aby nás covid nepotkal. Aby se mi nedělo, co se mi děje. Nepřej si to, vůbec o tom takto neuvažuj. Co mají jiní v pohodě může být hrůza, jako u nás třeba. Věř mi, že potom tu náladu nebudeš mít jen blbou.

• Citovat
  • Upravit
34322
18.12.20 13:13
@VilaAnalka píše:
Ony ty babicky umiraji jen na koronu :lol: Dorazit ji prece muze cokoli, co zacina obycejnou rymou.

Hele rymy zname, virozy mame u deti napozorovane, chripka cloveka slozi, takze nikde netrajda. Pokud babicku slozi neco z toho, tak uz je to spis blba smula typu bouracka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 13:16

To jak nás neskutečně bolela hlava, to se nedá slovy popsat. Jak holky trpěly. Jak moc je bolí bříško a hlavička. V ten okamžik jsem přesně věděla jak jim je. Měla jsem to stejně a přestože jsem dospělá, tak ta bolest byla strašná. Zimnice, bolest kloubů. Křeče v břiše, zvracení. To chceš aby vám bylo? Nemusí to tak být, ale to nikdy nevíš… Únava stále u všech přetrvává. Buď veselá, užívej si. Ke smutku není tak velký důvod, jak si teď myslíš.

• Citovat
  • Upravit
34322
18.12.20 13:22
@luci.no píše:
@krtek93 dekuji. U nas to je druzinarka, ktera s nima chodi i na obed. V utery odchazel spoluzak s teplotou domu (vim, nemusi to nic znamenat), ale preventivne jsem dite stahla domu. Mame se videt s hodne rizikovymi pribuznymi a nechci je mit na svedomi. Akorat teda dite je unavenejsi. Ve stredu dokonce dopoledne spalo, tak snad to je jen pocasim. Je to neprijemna situace :(

Jestli ti dítě normálně nespí, tak to není jen počasím. Něco mu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí