Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
přečetla jsem si tuhle, že se již volně prodává (a opravdu jsem našla v online lékárně asi za tisícovku) test, který z moči pozná pohlaví dítěte již od desátého týdne.
Zkoušet ho sama už nemám tu pravou motivaci, když už víme co a jak, ale zato by mě strašně zajímalo, jestli vážně funguje ![]()
Nemáte někdo zkušenost? ![]()
(Zaujal mě na tom i, abych tak řekla, etický kontext věci… potrat je povolený do 12tt, pokud se pohlaví zjistí tak brzy, nemůže to podporovat snahy domáhat se preferovaného pohlaví za každou cenu? Jasně, že normální ženská takovou loterii hrát nebude, ale je dost nenormálních, o chlapech nemluvě…)
Nevím nic bližšího, ale já měla pocit, že pohlaví se formuje až někdy okolo 16.tt…V tom případě mi ten 10.tt nějak nesedí …
Jůůů, tak to slyším prvně. Hned jsem to musela jít na tu lékárnu prostudovat
To je fakt mazec, že už to dneska existuje. Jsem zvědavá, jestli s tím má opravdu někdo zkušenosti a jak moc je to spolehlivé ![]()
Já ho použila v 13.tt ukázal holčičku, a máme holčičku
já ještě objednávala z ciziny a přišlo to o trochu mín,..
zdenkak píše:
Nevím nic bližšího, ale já měla pocit, že pohlaví se formuje až někdy okolo 16.tt…V tom případě mi ten 10.tt nějak nesedí …
ale v genetickém materiálu to mají daný, ne? To je jak ruce, nohy a ostatní věci. V DNA mají, jestli se to vytvoří nebo ne, i když to ještě není hotové. Sice tomu prd rozumim, ale přijde mi to takhle logický.
zdenkak píše:
To si asi pleteš dny a týdny. ![]()
Použila jsem ho ted v druhém těhu -§ aby nedošlo k nedorozumění z mětříku,.. a holčičku mi několikrát lékaři potvrdili,..
Pohlavi - prinejmensim to co je videt - se formuje na zaklade pritomnosti ci nepritomnosti testosteronu. Toreticky ten by moh byt detekovan v moci matky,pokud ceka chlapecka. o testu ale slysim poprve.
o moralnosti popremyslim - ale pokud do 12 TT muze zena jit na potrat z jakehokoliv duvodu, proc by nemohla kvuli pohlavi (pokud je plod jen vec, se kterou muze libovolne nakladat) - v tom je treba mit jasno. budto je to clovek, nebo ne - nic mezi tim.
Vida, tak jsou už zkušenosti ![]()
Ještě jsem to letmo hodila do googlu a jen jsem zachytila, že v Číně se právě proto tan test nesmí prodávat, aby se nerodili samí kluci, a i jinde nepovoleno… no, jak už to jednou je, tak už to nezastaví, to budou ceny na černém trhu ![]()
Ale u nás snad nějaké excesy nehrozí… Vědět o něm včas, taky neodolám - sice je nám to šumák, ale pro tu srandu… ![]()
Tak já zkušenost mám a negativní.Lákalo nás to z diskuze 3 holčiny výrobce uvádí 90% přesnost.Dělaly jsme si ho všechny kolem 15-16tt a všem nám vyšel výsledek chlapeček.No a dle utz (všechny několikrát potvrzeno) čekáme holčičky.Takže to mluví samo za sebe. ![]()
omlouvám se za anonym,ale raději anonymě,výrobce nám má po narození jiného pohlaví vrátit peníze,tak aby náhodou se nějak necukal díky tomu,že jsem tu naspala negativní zkušenost a jeho tak připravila o zákazníky ![]()
zkušenost nemám ale vím o tom testu přijde mi to prostě jako sázka do loterie ![]()
Anonymní: no tak to jsem zvědavá, jak to dopadne… aby jste se, minimálně některé, nedivily ![]()
Teoreticky totiž nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat, spíš asi jestli je to dost citlivé na domácí použití ![]()
no nevím máme to všechny potvrzeno od několika dr. jsme už přes 20tt
navíc vím o dalším případě kdy vyšel kluk a je to prý holka a to rodiče chudáci nakoupili už modrou výbavičku
Je to prostě blbost
Já bych za to penízky nevyhazovala. Na kvalitním UZ už Ti to řekne kolem 12-13tt doktor, to už je dobře vidět. A ušetřenou tisícovku bych investovala do 3D UZ.