Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky dnes rano mi bylo zle…bolel me pravy bok v podbrisku a zada neco jako ledviny......ale myslela sem ze se pobliju…jinak po cely dnesni den mi tvrdne bricho…intervaly nejsou pravidelne…ale je to castejsi nez normalne…driv sem na to brala magnesium a uklidnilo se to.
asi mesic mi tvrdne bricho tak 2 denne ale dnes je to opravdu castejsi…co myslete zacina porod?????
nebo sem plasanka ![]()
Ahojky,
to tvrdnutí porod znamenat nemusí. V tvém případě ti bříško může tvrdnout i 20× denně a je to bez problémů. Děloha se tím tvrdnutím snaží připravit na následný porod, je to trénink. JInak ty bolesti boku ze zad do podbříšku znám. Jsem 33.tt a mám je taky. BYla jsem s tím na pohotovosti, kde mi doktor řekl, že je to od bederní páteře a měla bych se šstřit, nenamáhat se tolik a snažit se spát pohodlně.
Pupíííčku já tvrdnu taky hooodně často,ale jsem teprve ve 32tt tak to snad bude normální,ale ty jsi už 39tt a ty bolesti zad,no to bych teda byla taky plašan a při nejmenším žhavila linku do nemocnice.
![]()
ahojky, já jsem 29 a břicho mi taky tvrdne u prvního mi tvrdlo co mi narostlo. Od zad může bolest lézt i do podbříšku, mám vyjetou křížovou kost a někdy mě od toho bolí všechno
uvidíš jestli se přidají bolesti nebo zůstane u tvrdnutí, lehni si, odpočiň si a uvidíš.
Když mi začalo takhle tvrdnout břicho po TP a bylo mi zle - začal porod. Mě bylo jako když mám „silně zaražené prdy“ ![]()