Test na růstový hormon u tříletého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
20.6.12 22:03

Jo a jinak taky chodíme do motola ale k docentce schneiderové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.6.12 09:31

To zjisteny nemam ted jsem se merila znova tak mam 150cm a rodice take nebyli zadni dlouhani mamca mela 156cm a tatka mel 168cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
11.7.12 15:03

Ahoj, po těch článcích co tu čtu jsem ráda, že nejsem sama, co máme taky takový problém nebo spíš strach. Mé dceři bude právě za měsíc 4roky a měří 93cm a váží 13kg podle doktora je pod „čarou“,prý nevadí (já i manžel jsme oba průměrní ve výšce) ale problém je v tom, že tolik měřila na tříletý prohlídce tzn. že nevyrostla za rok ani o centimetr. Jsme objednaný na endokrinologii v říjnu. Mam strach, co nás tam čeká hlavně moji dceru? :nevim: U nás doma jsou různé názory jestli nechat píchat hormony nebo ne, že je to pak bolestivé, ale co když jí to pomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.7.12 15:12

@katmat Na endokrinologii prvně jen vezmou krev a udělají rozbory. Chodíme tam už asi rok a půl, za tu dobu tři odběry krve (pokaždé s velkým křikem a teď už má strach z bílých plášťů), pokaždé si ho doktorka zváží a změří, jinak nás posílá ke všem čertům, páč neví co s náma (2,5 let 76cm, necelých 9kg) až teprve teď nám dr. doporučila test na růstový hormon při hospitalizaci, jak tu holky píšou. Ale tááák se mi na něho s malým nechce, zase ho nechat trápit :,( Mluvila i o tom, že jak test dopadne špatně, budou nám chtít píchat růstový hormon, taky mám z toho strach, neslyšela jsem o tom nic dobrého :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
11.7.12 15:46

No právě, prý bolí klouby jak rychle rostou, ale zas si říkám že pokud to pomůže? Já jen aby ještě třeba ve 12letech neměla třeba 100cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.7.12 16:07

@katmat no to opravdu není dobré že nevyrostla vůbec. No ale co se týká toho jestli dát nebo nedat hormon tak nevím. My za 3 měsíce při něm vyrostli 2,5 cm což je super, ale zase dcera má i nějaké problémy a neví se jestli to není tím hormonem. Ted jsme dokonce měli podezření na cukrovku, které se teda nepotvrdilo :zed:. Takže je to opravdu těžké rozhodování, ale většinou maminky psaly že žádné nežádoucí učinky nemají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.12.12 23:11

Milé maminky tak máme říjnovou prohlídku i s testama a výsledkama za sebou. Na odebrání krve musel tatínek s naší holčičkou sám, ale prohlásil že už nikdy, malá řvala jak jí netekla krev a museli jí odebírat střídavě z obou rukou :,(. No nakonec výsledky dopadli pro nás dobře, vše je v naprostém pořádku 8). Teď je prosinec malá vyrostla o 3cm a kontrola v březnu. Jinak nic nemáme řešit tak už neřešíme. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
28.12.12 14:37

@katmat teda, chudinka malá :(
To je super, že jste dobře dopadli, gratuluji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.12.12 20:18

Děkujeme!
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teluja
2.1.13 22:49

Problém s růstem

Všchny zdravím, taky máme problém s růstem. Malý bude mít za 2 měsíce 4 roky a měří 95cm, je nejmenší ve školce. Prošli jsme všechny 3 testy na růstový hormon (některý se musí za hospitalizace) a všechny výsledky špatné - nemá růstový hormon. A aby zjistili proč, musel ještě nato na magnetickou rezonanci v narkóze (další pobyt v nemocnici). Takže jsme skončili na injekcích a od října malému pícháme růstový hormon. Jestli to má nebo nemá vedlejší účinky se nemohu dívat, protože malý by zůstal malý, už poslední dobou rostl asi jen silou vůle. Možná by nedorostl ani 120cm. Od začátku to snáší dobře, jen se bojí jehličky. Je to ale „běh na dlouhou trať“, protože to budeme píchat až tak do 17 let, než se uzavře růst kostních buněk. Chodíme do Brna k MUDr. Magnové. Jestli byste chtěli vědět víc, poradím, co vím. Taky jsem z toho měla strach, ale injekce jsou jediná možnost, aby malý vyrostl. Jinak by zůstal jako trpaslík, a to mu nemohu udělat. Takže - kdo má nějaké pochybnosti o růstu dítka, raději se zeptat na více místech, než to nechat osudu.

• Citovat
  • Upravit
4569
3.1.13 07:20

Ahoj všechny zdravím a do nového roku přeji co nejzdravější a co největší dětičky ;) My za 10 měsíců vyrostli 11cm :dance: Objevila se nám tetanie a migreny a doufám že máme vybráno a už budou jen samá pozitiva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.2.13 14:41

endokrinologie

Dobrý den naše dcerka měří ve 4 letech a 2 měsíců 92 cm a váží 12.6 kg ale, jelikož je adoptovaná tak nevíme jak byli velcí její rodiče jezdíme do Motolské nemocnice a jen zjistili že, budou dělat ještě genetické testy a ještě i Kostní Dysplazii tedy záleží na tom jak nám dopadl SHOX ještě ho neměli hotový když, jsme tam byli včera chtěla bych se zeptat zda Vám dělali i tyto testy děkuji za Vaši odpověď Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
27.2.13 15:04

Kostní dysplazii to neznám to nevím jak se dělá, nám dělali rtg - kostní věk. Pak nám brali krev na shox gen, ten máme v pořádku. Dělali nám i magnetickou rezonanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.2.13 15:15

Děkuji za odpověď, právě jak nám dopadne tento test Shox podle toho by nám měli dělat i test na Kostní Dysplazii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
9.2.15 21:55

Milé maminky, ve čtvrtek jde přítel s dcerou na odběr růstového hormonu. Mohla by jste, ta která ho s dítkem absolvovala, popsat co nás čeká… Mají přijít na lačno, tak nás zajímá i to kdy se přítelova dcera bude moct najíst a napít (vím, že neslazený čaj a vodu může pít? Jak dlouho to celé bude trvat? Kolik odběrů celkem bude muset absolvovat - z odběrů má už pomalu fobii, tak jí možná budou dávat kanylu… Předem moc děkuji za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí