Test na růstový hormon u tříletého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
18.2.15 22:23

Ahoj, už je to delší dobu, co dcera byla, tak si nepamatuju už přesně. Zakládala jsem tuhle diskusi, trochu jsem to popsala v úvodním příspěvku. Ráno dceři píchli kanilu a šla si lehnout, musela být na lačno. Dali jí tabletu na snižování tlaku, ten jí chodili měřit co 20 minut. Krev jí brali asi 3× nebo 4×, to už nevím přesně, vždy po hodině. Na pokoji jsme leželi od 8 do 14, pak nás pustili domů. Mezi 12 a 14 už kontrolovali jen tlak, jestli se zvyšuje a to už mohla i jíst. S tím nízkým tlakem byla jako ve mdlobách, oči v sloup, bělmo… to bylo na tom všem to nejhorší a pořád to vidím. Ale zvládla to v pohodě. Drřím palce.

• Citovat
  • Upravit
33
9.5.17 13:55

Oživuji diskusi - maminky, jaký je u vás vývoj - malá aktuálně 4,5r. 97,5cm a 13,2kg a v srpnu nejspíš půjdeme na vyšetření - prosím, napište mi, jak vaše ratolesti rostou, děkuji. Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.17 13:56

… ještě musím dodat, že já 163, manžel 168cm - takže nečekám zázraky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
9.5.17 15:07

@Maci008 To mi přijde v normě… pokud se v růstu nezasekl z ničeho nic. Malá má stejně, tedy na váhu víc, ale výška 98cm a je stejně stará, loni jsme na vyšetření byly a vše základní ji vyšlo v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.17 17:01

Nebudu tedy plašit - děkuji za příspěvek - dnes mi doktorka propočítala, že by mohla mít i pouze 150cm… tak jsem znejistila, ale jsme všichni malí, takže nemá být po kom vysoká. děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.2.18 11:57

Test na růstový hormon

Náš synek půjde za 2 týdny na Arginin test, poslán z endokrinologie. Odběry má v pořádku, rentgen ručičky také. Za 4 měsíce 4 roky- 91 cm a 13 kg. Manžel je menšího vzrůstu 156 cm, jeho rodiče také. Rodina z mé strany průměrný vzrůst, já s maminkou cca 170 cm. Víte prosím, co tento test obnáší? Vím, že odběry pro něj budou nepříjemné, možná i následná aplikace rustoveho hormonu, ale kéž by rost… bylo nám oznámeno, že by se růst moh zastavit na 130cm, to bychom mu zkazili život, proto vedlejší důsledky neřeším, i když konečnou diagnózu ještě neznáme. Je mi z toho smutno, ale pokud mu to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.2.18 12:16

@Fibinkova Taky nás čekají testy na růstový hormon. Malej má za 2 měsíce 4.roky a měří 95cm a váha 13kg. Já měřím 157 a chlap 172cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
16.2.18 12:19

@LLenule111 to se jim zdá malý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.2.18 12:54

@ka2ka Ano je hodně pod křivkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
16.2.18 13:04

@LLenule111 hmm já že znám menší a starší a nikdo to neřeší proto mě to zarazilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
4.1.19 05:02

Ahoj, jsem tu nová , potřebuji radu ohledně růstu , spíš tedy nerůstu dítěte.
Syn 3 roky, drobný, nemá moc zájem o jídlo už od miminka. Ve 3 letech 91 cm, 12 ,5 kg. Byl sledovaný již rok z důvodu, že nejedl a byl velmi hubený, často nemocný. Při 3 leté prohlídce se ukázalo, že od podzimu nevyrostl vůbec nic. Takže krev na lepek, štítná žláza, diabetes. Vše negativní. Skoro jsem myslela, že by tam mohl vyjít lepek - má od mala velmi objemnou stolici. Nevyšel. Teď nás čeká potní test a potom asi vyšetření růstového hormonu. Já i manžel nejsme žádní obři - já 163, muž 176, oba také drobní.
Pokud se zjistí nějaké odchylky v produkci růstového hormonu, jak to potom probíhá? Nasazuje se růstový hormon hned, nebo se ještě čeká? Děkuji za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
11.2.19 19:20

Předepsání RH a přitom negativní krevní testy

Ahoj, zkusím to ještě tady:
Stalo se někomu, že Vaše dítko dostalo léčbu růstovým hormonem navzdory tomu, že byl první odběr krve negativní (v normě) a dynamický test (takový ten velký s provokací uvolňování RH) nebyl proveden? A to jen proto, že se třeba dítě narodilo malé a v době schválení bylo též malé? (syn nyní 4r4m a má 93,5cm a 12kg)
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
11.2.19 19:42

@Lakejja ano ze stejných důvodů růstový hormon předepsán, děti se narodili malé a v době nasazení byli malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
11.2.19 19:55

@R2 O Vás vím, už jste mi odpovídala v jiném vlákně. :) trochu doufám, že třeba bude ještě někdo s touto zkušeností :) . Dr. akorát bude posílat výsledky pozorování synova růstu na komisi, která zasedá teď ještě v únoru, takže do 3 týdnů budeme vědět, zda syn bude muset na krevní test nebo nikoliv a rh mu rovnou schválí, tak jsme jak na trní. Podle ní, jakmile by test vyšel negativně, je to automatické zamítnutí a konečný stav, čehož se trochu bojím. RH má vliv i na kognici a trochu i doufám, že by mu mohl pomoci i v tomto směru. I když nevím, jak u dětí, našla jsem jenom články ve spojitosti s poruchami kognitivních funkcí a Alzheimerovou chorobou :think: :mrgreen: Rh se sice bojím, ale stejně se bojím, co bude, když ho nedostane no, prostě každá máma chce pro dítě to nejlepší no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.2.20 16:45

@Haňulík dobrý den, ještě zde byvate? Můžu se na něco zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí