Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den chtěla bych se zeptat, dnes jsem již 15 den po transferu, a včera mi dělali krevní test který byl negativní ale mám příznaky a mám už 5 dní zpoždění menstruace. Je možné že bych mohla být těhotná ikdyz krevní test neukázal nic?
Ahoj, neberes utrogestan nebo tak něco? Pokud 15.den krev nic neukazala, tak bohužel..
@Sl.Kockova beru progesteron a estrogen, ale kvůli negativnímu testu mi řekli že je mám přestat brát jenže dnes mi zase známá říkala že možnost těhotenství je protože mohlo trvat delší dobu než se vajíčko zahnízdilo a nezačala jsem produkovat HCG, a řekla mi že mám zase začít brát. O těhotenství mi sice jde ale pokud nevyšlo zkusíme to znovu, já spíš nevím co s těma přiznakama a tím menstruačním zpožděním
@Lucy33.1990 píše: Více
Zpozdeni neres, MS ti brzdi ten progesteron. Az vysadis, do par dni prijde menstruace.
Jak stare bylo embryo? V moci byva HCG kolem 10 DPO, ty jsi 18 nebo 20 DPO podle stari embrya, to uz by v krvi neco bylo.
Ja mela 16 DPO HCG 740.
Hormony ti blokují ms.. po et se vajicko uhnizduje dvou dnů..hormony vysad a pockej na ms;)
Transfer proběhl 3 den po odběru, ty hodnoty vůbec nevím. Takže to odezní vše samo, nebo já mám raní nevolnost, citlivost prsou, břicho přijde takové nefoukle, trošku chutě a do toho i to zpoždění. Proto to nějak nechápu
@Lucy33.1990 nemůžeš mít tehotenske priznaky a negativni hcg, priznaky jsou až s rostoucím hcg, tohle jsou hormony a psychika
@Lucy33.1990 menstruace je opožděná kvůli tomu progesteronu co bereš, to se tedy za příznak nedá považovat. MS bys měla dostat nějak do týdne od vysazení progesteronu.
A i jiné příznaky způsobuje hcg, které ty v krvi ale nemáš.
Je mi to líto, ale ty 2 týdny po transferu je to už dost jednoznačné. Musíš brát v potaz že ti zaváděli už 5 denní embryo, takže jsi teď jakoby 20 dpo, což už je na zahnízdění fakt pozdě. Takhle pozdě už ani sliznice není v kondici pro uhnízdění, tak nějaké další čekání je už celkem k ničemu.
Máte nějaká další embrya v mrazáku? Pokud ano, všechno bych vsadila a soustředila se na KET v dalším cyklu.
Edit.: teď dočítám že ti zaváděli 3denni, ale to na moji odpověďi nic nemění. Ale nezoufej, spoustě holek ET nevyšel ale pak hned první KET ano.
Příspěvek upraven 07.05.24 v 21:02
@Lucy33.1990 píše: Více
To mas z tech hormonu co beres. Mne bylo nevolno jeste pred transferem
@Gracetheworld nemáme protože kvůli mému vysokému procentu plodnosti se doktorka bála nasadit větší dávku bemfoli, a bohužel ta dávka co jsem dostala byla fakt nízká a k odběru byli jen tři vajíčka jenže do dne odběru mi dva vajíčka praskli takže jen jedno vajíčko. Ale mi to podstoupí mě znovu jsme už na to nějak připraveni, mě jen ty příznaky nějak nedávali smysl. Ale děkuji moc za odpovědi
@Lucy33.1990 jaj, tak to mě mrzí. Vím jak se cítíš, protože jsem na tom úplně stejně. Zítra budu 14 dní po ET 5 denního embrya a hcg mám taky negativní. Já z 22 odebraných vajíček měla zralých jen 12 a oplodnit se podařilo jen 3, do toho pátého dne nám zbylo jedno jediné které se nechytlo, takže taky jdeme do druhého pokusu.
Bohužel příznaky které teď máš jsou od hormonů které bereš, ne od těhotenství.
Přijde mi trochu zvláštní že ti nenavýšili stimulaci, vždyť už na prvním utz museli vidět že nereaguješ nějak moc ![]()
Do kterého chodíš centra?
@Lucy33.1990 polycysticke vajecniky, pri stimulaci hrozí, ze bude moc vajicek a proto nízké dávky hormonu
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.