Testování léků na dobrovolnících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já jsem se účastnila studie, ve které se testovaly léky na ředění krve.
- Citovat
- Upravit
A jak dobrovolník k něčemu takovému vlastně přijde? Byla bych ochotná ze sebe za pár kaček udělat pokusného králíka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamaradka delala. dostala za to slusny penize.bylo to v Plzni, ale tusim ze to mela pres znamou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanullka píše:
Já jsem se účastnila studie, ve které se testovaly léky na ředění krve.
A můžu se prosím zeptat, jaká za to byla finanční odměna? Jestli to není tajné
![]()
- Citovat
- Upravit
Dělá se to běžně a nevím o tom že by se u nás testovali léky které již fungují v zahraničí. Odměna bývá 10-20 tis. doma testování průměrně 3 měsíce s tím že se různěčasto dochází na kontrolní vyšetření+ testy. testuje se lecos od léků na tlak, antidepresiva, hormonální léky, oftalmologické léky. Máte 50% šanci že dostanete placebo v tom případě jsou ty peníze zadara, akorát nikdy nevíte v které skupině budete jestli v té s placebem nebo v té s léky. Nešla bych do toho ani za zlatý prase, a už vůbec ne pro komerční společnosti co inzerují na netu. Pokud nějakou účast doporučí lékař tak je většinou neplacené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
A jak dobrovolník k něčemu takovému vlastně přijde? Byla bych ochotná ze sebe za pár kaček udělat pokusného králíka
Ono to právě pár kaček není, manžel má teď jít na nějakou za 13000, tak jsem jen přesně chtěla vedět, jak to probíhá atd..
- Citovat
- Upravit
Jako zdravý dobrovolník nebo jako pacient?
Podle mě, pokud už lék běží např. v USA? tak se studi na zdravých dobrovolnících už tady nedělaj. Na pacientech ano, ale to už většiinou není placené. teda alespo ty, co jsem se s nimi setkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou to generika, léky se stejnou léčeb. látkou, co se už používají i tady, jsou už otestované v zahraničí, ale musí se prý testovat i tady…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsou to generika, léky se stejnou léčeb. látkou, co se už používají i tady, jsou už otestované v zahraničí, ale musí se prý testovat i tady…
To bylo pro Lamu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A můžu se prosím zeptat, jaká za to byla finanční odměna? Jestli to není tajné![]()
Za to se platí?
Nedostala jsem nic, jen pro mě zdarma jezdila sanita domů, když jsem jela na kontrolu a pro novou dávku léků
.
- Citovat
- Upravit
@Hanullka píše:
Za to se platí?Nedostala jsem nic, jen pro mě zdarma jezdila sanita domů, když jsem jela na kontrolu a pro novou dávku léků
.
Placená je 1. fáze, druhá fáze, která se testuje na „nemocných“ je zdarma…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Placená je 1. fáze, druhá fáze, která se testuje na „nemocných“ je zdarma…
no právě, já mylsela, že ta fáze se zdravými tu už netestuje, pokud už je to otestované v zahraničí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
no právě, já mylsela, že ta fáze se zdravými tu už netestuje, pokud už je to otestované v zahraničí
Já právě pochopila, že jo
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda jste se tu některá účastnila jako dobrovolník studie na testování léků? Myslím léků, které již byly schválené v zahraničí a kde se již používají? Omluva za anonym, děkuji za odpovědi a prosím rýpalky neodepisovat, děkuji.