Testování léků na dobrovolnících

Anonymní
12.10.14 21:48

Testování léků na dobrovolnících

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda jste se tu některá účastnila jako dobrovolník studie na testování léků? Myslím léků, které již byly schválené v zahraničí a kde se již používají? Omluva za anonym, děkuji za odpovědi a prosím rýpalky neodepisovat, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanullka
12.10.14 21:51

Já jsem se účastnila studie, ve které se testovaly léky na ředění krve.

• Citovat
  • Upravit
9374
12.10.14 22:03

A jak dobrovolník k něčemu takovému vlastně přijde? Byla bych ochotná ze sebe za pár kaček udělat pokusného králíka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
12.10.14 22:05

Kamaradka delala. dostala za to slusny penize.bylo to v Plzni, ale tusim ze to mela pres znamou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.14 22:10
@Hanullka píše:
Já jsem se účastnila studie, ve které se testovaly léky na ředění krve.

A můžu se prosím zeptat, jaká za to byla finanční odměna? Jestli to není tajné :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3596
12.10.14 22:11

Dělá se to běžně a nevím o tom že by se u nás testovali léky které již fungují v zahraničí. Odměna bývá 10-20 tis. doma testování průměrně 3 měsíce s tím že se různěčasto dochází na kontrolní vyšetření+ testy. testuje se lecos od léků na tlak, antidepresiva, hormonální léky, oftalmologické léky. Máte 50% šanci že dostanete placebo v tom případě jsou ty peníze zadara, akorát nikdy nevíte v které skupině budete jestli v té s placebem nebo v té s léky. Nešla bych do toho ani za zlatý prase, a už vůbec ne pro komerční společnosti co inzerují na netu. Pokud nějakou účast doporučí lékař tak je většinou neplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.14 22:12
@Petule030 píše:
A jak dobrovolník k něčemu takovému vlastně přijde? Byla bych ochotná ze sebe za pár kaček udělat pokusného králíka :think:

Ono to právě pár kaček není, manžel má teď jít na nějakou za 13000, tak jsem jen přesně chtěla vedět, jak to probíhá atd..

• Citovat
  • Upravit
3596
12.10.14 22:12

Sorry za chyby v textu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.10.14 22:14

Jako zdravý dobrovolník nebo jako pacient?
Podle mě, pokud už lék běží např. v USA? tak se studi na zdravých dobrovolnících už tady nedělaj. Na pacientech ano, ale to už většiinou není placené. teda alespo ty, co jsem se s nimi setkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.14 22:19

Jsou to generika, léky se stejnou léčeb. látkou, co se už používají i tady, jsou už otestované v zahraničí, ale musí se prý testovat i tady…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.14 22:20
@Anonymní píše:
Jsou to generika, léky se stejnou léčeb. látkou, co se už používají i tady, jsou už otestované v zahraničí, ale musí se prý testovat i tady…

To bylo pro Lamu :-)

• Citovat
  • Upravit
Hanullka
12.10.14 22:46
@Anonymní píše:
A můžu se prosím zeptat, jaká za to byla finanční odměna? Jestli to není tajné :mavam: :mavam:

Za to se platí? 8o Nedostala jsem nic, jen pro mě zdarma jezdila sanita domů, když jsem jela na kontrolu a pro novou dávku léků :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.14 05:59
@Hanullka píše:
Za to se platí? 8o Nedostala jsem nic, jen pro mě zdarma jezdila sanita domů, když jsem jela na kontrolu a pro novou dávku léků :nevim:.

Placená je 1. fáze, druhá fáze, která se testuje na „nemocných“ je zdarma…

• Citovat
  • Upravit
81479
13.10.14 08:46
@Anonymní píše:
Placená je 1. fáze, druhá fáze, která se testuje na „nemocných“ je zdarma…

no právě, já mylsela, že ta fáze se zdravými tu už netestuje, pokud už je to otestované v zahraničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.14 22:24
@Lama Lama píše:
no právě, já mylsela, že ta fáze se zdravými tu už netestuje, pokud už je to otestované v zahraničí

Já právě pochopila, že jo :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat