Prvňáček a práce na plný úvazek

8040
11.10.14 19:21

Prvňáček a práce na plný úvazek

Ahoj.
Synovi je 6 let a začal chodit do 1.třídy. Od jeho 2,5 roku jsem začala pracovat na plný úvazek. Pracuji u jedné společnosti už 10 let, nyní pracuji v infocentru naší společnosti, práce by mě i bavila, ale je nás tam nyní málo, velký stres, hodně klientů a pracovní doba nejčastejí od 8-18hod, než se dostanu domů je cca 19.hod. Syna denně vyzvedává tchýně, dělá s ním úkoly, vše, volno mám cca 2 dny v týdnu. Jsem neskutečně unavená, podrážděná, miluju práci s lidma, ale už jich mám nyní plné zuby, ani nevím, jak můj syn čte, protože dělají vše s babičkou, a my když přijedeme domů, tak se akorát najíme a jdeme spát. Práci nemám špatně placenou a upřímně ani nemám čas si hledat jinou, jen vím, že už to takhle dlouho nevydržím, beru už přes 7 let AD a jakýkoli stres, okamžitě nespím, je to takový začarovaný kruh. Jak to děláte vy, pracující na plný úvazek třeba i s více dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30419
11.10.14 19:26

Také pracuji na plný úvazek, mám více dětí, ale všechno kolem dětí si zajišťuji sama. Mám prostě normální pracovní dobu. jestli nemáš čas si hledat jinou práci s normální pracovní dobou, pak asi jediný efekt tvého příspěvku bude, že ses z toho vypovídala. Jiné řešení nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
11.10.14 19:29

Také pracuji na plný úvazek, a vše kolem syna zajišťuji sama, takže bych ti poradila, najít si práci podobnou, ale s lepší pracovní dobou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
11.10.14 19:31
@renda81 píše:
Také pracuji na plný úvazek, a vše kolem syna zajišťuji sama, takže bych ti poradila, najít si práci podobnou, ale s lepší pracovní dobou

Já vím, teď jsme ještě dělali, stále děláme v bytě kuchyň, neskutečnej bordel, vzala jsem si dovolenou na první týden v listopadu, tak se začnu po něčem poohlížet, upřímně na inzeráty koukám na internetu téměř denně, práce by i byla, umím jazyky, ale téměř vše je s pracovní dobou podobnou té mé, ještě uvažuji o práci recepční, kde bych přeci jen měla alespoň snad více volna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.10.14 19:41

No tak podle pracovní doby nepracuješ na plný úvazek, ale ještě na víc, v tom bych viděla ten kámen úrazu. myslím že normální 8h úvazek se se školákem skloubit dá. a jestli nevíš jak syn čte, poproš ho o víkendu, ať přečte pohádku pro změnu on tobě..střídejte se, jednou ty jemu, podruhé on tobě :) Mě to čeká cca za 4 roky, do práce tedy plánuju jít až od ledna, kdy bude mít prtě 4 roky, ty 4 měsíce necháme na zajetí, protože u nás to bude třeťák, prvňák, a školkáček. a úvazek 10h, to vím už teď, že bych nedala, pokud nenajdu 6h, tak v nejhorším ten 8h úvazek, víc je pro mámu od dětí fakt nesmysl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
11.10.14 20:25

Synovi je 2,5 a taky jdu do práce. Pracovní doba je normální, můžu odejít ve 3 a jindy být déle, babička taky bude vyzvedávat ze školky, když bude nouze zastoupí děda a stejně, pokud bych měla pocit, že jsem s ním málo, požádám o stlačený pracovní týden na 3-3,5 dne, kdyby nepovolili, hledám okamžitě jinde.
Máma na práškách v 7 doma.. no, nevím, co splácíš, tak nebudu kritizovat, ale jestli by ti stačilo i míň peněz, tak si dobře rozmysli, co teď blázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.14 20:51

Co ja bych dala za praci do 18hod.
Chlap prisel i praci,.tak 4× tydne pracuji od 9 do 21 ;( pristi rok mi pujde dite do skoly. Jsem z toho spatna.Doma bordel, protoze vecer nemam silu a ve volnem case chci byt s dutetem. Chlap uvari, vyluxuje, postara se o zahradu, ale…

• Citovat
  • Upravit
13672
12.10.14 08:31
@carola píše:
Ahoj.
Synovi je 6 let a začal chodit do 1.třídy. Od jeho 2,5 roku jsem začala pracovat na plný úvazek. Pracuji u jedné společnosti už 10 let, nyní pracuji v infocentru naší společnosti, práce by mě i bavila, ale je nás tam nyní málo, velký stres, hodně klientů a pracovní doba nejčastejí od 8-18hod, než se dostanu domů je cca 19.hod. Syna denně vyzvedává tchýně, dělá s ním úkoly, vše, volno mám cca 2 dny v týdnu. Jsem neskutečně unavená, podrážděná, miluju práci s lidma, ale už jich mám nyní plné zuby, ani nevím, jak můj syn čte, protože dělají vše s babičkou, a my když přijedeme domů, tak se akorát najíme a jdeme spát. Práci nemám špatně placenou a upřímně ani nemám čas si hledat jinou, jen vím, že už to takhle dlouho nevydržím, beru už přes 7 let AD a jakýkoli stres, okamžitě nespím, je to takový začarovaný kruh. Jak to děláte vy, pracující na plný úvazek třeba i s více dětmi?

Vidíš, já mám dceru, co půjde do školy za rok, taky mám hooooodně náročnou práci, kterou ale miluju, akorát my to vymysleli jinak, v únoru se nám má narodit syn, takže budu doma, přesně tohle jsem nechtěla nechci, aby mi dceru ze školy vyzvedala tchýně a už vůbec, aby s ní dělala úkoly..prost budu doma na RD, až dcera půjde do školy, vzhledem k tomu, že do práce dojíždím pracuju od 7:30, jinak by to těžko šlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat