Testování na covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35331
6.11.20 17:56
@Paola21 píše: Že to máš za sebou nic neznamená ne? MŮžeš to chytit znovu

Minimalne tri mesice ne. Ale ha verim, ze dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.20 22:53

Ahoj, mam dotaz, v úterý jsme byli v kontaktu s pozitivním člověkem. Byl to remeslnik, který u nás doma cca 2,5 hodiny pracoval. Ve čtvrtek se potvrdilo, že má Covid. Všichni jsme zůstali doma, ale čekala jsem, ze se nám ozvou z hygieny a zatím nic. Je možné, že se třeba nikdo ani neozve? Nevím, jestli mam volat doktorce, aby nás poslala na testy..nebo co vlastně delat. Zatím nikomu nic není, tak mam nadeji, ze jsme to nechytli. Počítám, že dodržime 10 dni karantény..z práce si můžu dát HO..

• Citovat
  • Upravit
1908
15.11.20 23:43

Tak záleží, jestli vás ten řemeslník hygieně nahlásil. Oni to jinak nemají jak zjistit. Pokud máš rozumného praktika, tak mu zavolej a snad ti poradí (oni by správně měli řešit jen pacienty s příznaky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
27.11.20 16:50

Jak je to s testováním? Kdy se ukáže test jako pozitivní? Ví se, po kolika dnech zhruba od setkání s nakaženým? Ví se, po jak dlouhé době se test ukáže jako negativní po prodělání? Jde mi i to, jestli se může někomu trest ukázat jako negativní, protože šel na test moc pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76895
27.11.20 17:03

@Sára 1 moc se nic z toho neví, akorát že se na test má jít až tak 5. - 7. dne po setkání s nakaženým, dřív by test mohl být negativní

• negativní test je úplně neprobádaný, někdo je pozitivní měsíce, i když už mu dávno nic není
  • a negativní, že člověk šel pozdě, také může být - já jsem to 100% měla, šla jsem na test 11. den od začátku příznaků a negativní - nicméně jsem nakazila oba rodiče
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
27.11.20 17:03

@Sára 1 pokud vás zajímá, jestli dotyčný covid prodělal, je třeba zajít tak za 2-3 týdny od příznaků (od kontaktu bych týden přidala) na test protilátek (je to z krve a některé laboratoře to už nabízejí). Jinak obecná teorie je, že test je pozitivní 5-7 dní po kontaktu, negativní ideálně do 14 dnů od té doby. Samozřejmě nikdo není stroj a je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
27.11.20 17:53

Zajímá me, jestli je možne, že to někdo prodělal, někoho nakazil, šel na testy až po pozitivním testu toho, koho nakazil a byl už negativní.

Ještě mě zajímá, jestli když má někdo slabé příznaky a pak už nic - jde na testy ve správný den po pozitivnim testu toho, s kým byl v kontaktu. Predpokladam, že je nakažlivý kratší dobu než těch 7 dní, co se doporučuje hygienou na test kontaktům? Může mít vlastně karanténu, ale už nebude nakažlivý ani nebude mít žádné příznaky - jen vyšel pozitivní test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
27.11.20 18:26
@Sára 1 píše:
Zajímá me, jestli je možne, že to někdo prodělal, někoho nakazil, šel na testy až po pozitivním testu toho, koho nakazil a byl už negativní.Ještě mě zajímá, jestli když má někdo slabé příznaky a pak už nic - jde na testy ve správný den po pozitivnim testu toho, s kým byl v kontaktu. Predpokladam, že je nakažlivý kratší dobu než těch 7 dní, co se doporučuje hygienou na test kontaktům? Může mít vlastně karanténu, ale už nebude nakažlivý ani nebude mít žádné příznaky - jen vyšel pozitivní test?

Ja to tak SKORO mela. Ale ja byla pozitivni 17. den od prvnich priznaku, jiz tyden bez potizi, mezitim jsem nakazila manzela, diky kteremu jsem vubec rozklicovala, ze je to Covid. Jak dlouho jsem byla nakazaliva, opravdu netusim. Do karanteny jsem sla uz vlastne zdrava. Moje dcera to tak mela jiste, protoze to ona me nejspis nakazila a na testy sla az jako posledni a uz byla negativni. Coz po zhuba mesici neni zas tak divne. Nebyt manzela, ktery to mel posledni a jediny mel typicke priznaky, netusily bychom, ze uz to mame za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.11.20 17:22

Hezký den,

Nesetkal jste se někdo s tím, že jednomu přišel výsledek testu a druhému ne ačkoliv byli testování v jeden den hned zasebou? Prakticky po minutě by se dalo říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
30.11.20 20:31
@Zigy4 píše:
Hezký den,Nesetkal jste se někdo s tím, že jednomu přišel výsledek testu a druhému ne ačkoliv byli testování v jeden den hned zasebou? Prakticky po minutě by se dalo říct.

to, že odběry byly provedeny hned za sebou, ještě neznamená, že i laboratoř ty vzorky zpracovala hned za sebou. klidně tam časový odstup výsledků být může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí