Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Dobrý den, včera mi učitelka volala že se dcera vrací do školy, bavili jsme se o testování a nošení respiratoru. Řekla mi, ať si to ještě promyslíme a ať jí pak dáme vědět, dnes jsem jí teda volala s tim že dcera do školy nenastoupí. Řekla že musí, jinak pokud to nebudeme mít omluveno od lékaře, bude mít neomluvenou absencí. Vím že v takovém případě, škola už neposkytne distační výuku. Ale tohle je přeci hrozná blbost, psala jsem na ministerstvo školství a teď čekám na odpověď. Ma na takovéhle kroky škola právo? Já myslím že ne a pak vůbec nechápu, jak si to můžou dovolit…
absence se v takovémto případě bere jako nemoc, škola poskytne pouze učivo, které se má žák naučit a termín, do kdy má být splněno. U nás je tato absence brána automaticky jako omluvená. Žáka omlouvá zákonný zástupce, ne lékař.
U nás je to jako u @neumisa .
Není zakladatelka spíš jen typ rodiče, co ve vzdělání nevidí prioritu a tak škola dělá bububu, protože ví, že zrovna konkrétně tohle dítě by potřebovalo do školy jak prase drbání?
Absence behem vyuky dle msmt se povazuje za omluvenou. Dite omlouva rodic
Dítě omlouvá zákonný zástupce, žádné potvrzení od lékaře není potřeba. Distanční výuku mít nebude, jenom dostane látku, kterou se má doučit nebo procvičit. Stejně jako kdyby byla nemocná
No ale pak bacha na školní řád a riziko přezkoušení, pokud bude mít u některých předmětů hodně zameškaných (i kdyby omluvených) hodin.
Dobrý den, včera mi učitelka volala že se dcera vrací do školy, bavili jsme se o testování a nošení respiratoru. Řekla mi, ať si to ještě promyslíme a ať jí pak dáme vědět, dnes jsem jí teda volala s tim že dcera do školy nenastoupí. Řekla že musí, jinak pokud to nebudeme mít omluveno od lékaře, bude mít neomluvenou absencí. Vím že v takovém případě, škola už neposkytne distační výuku. Ale tohle je přeci hrozná blbost, psala jsem na ministerstvo školství a teď čekám na odpověď. Ma na takovéhle kroky škola právo? Já myslím že ne a pak vůbec nechápu, jak si to můžou dovolit…