Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, testy ukáží i dřív, ale našla jsem statistiky, kolika ženám to ukáže, že je těhu, podle mě jsou to obchodní tahy, já např, spadala až do těch 100% čtvrtý den vynechané MS. Proto podle mě dřívější testy jsou zbytečné a zatím si stojím. A k mamatestu já dělala mamatest, vždy jeden z balení mi neukázal těhu a to jsem ho dělala podle návodu.
http://merenibt.xf.cz/tehutesty.html
Tak když nevěříš testům, tak choď na krev, v den očekávané ms budeš mít naprosto jednoznačný výsledek, buď tam hcg bude nebo ne…
Já sama jsem brzký testovač a testuju výhradně mamatestem 10, jednou byl vadný, ukázal vlasovou čárku, ale jinak vždycky vyšel správně.
Nahánění duchů na testu je spíš takové vzrůšo než aby se tím člověk nějak řídil, ms pak stejně může přijít, ale já jsem zkrátka zvědavá jak vopice, tak testuju brzo.
Crystal87 díky. Koupila jsem si test Intima test ultra s citlivotí 25. Zatím nevím, zda se radovat a začít pomalu řešit problémy s těhu spojené, nebo být dále neutrální a zbytečně se netěšit. Bylo by to naše už třetí dítko
sice neplánované, ale chtěné
U prvního jsem měla těhu testy negativní až do 2měsíce. U dalšího těhu hned // v 1 den ms. A tohle by bylo po dost dlouhé době třetí, tak jsem z toho tak nějak zmatená
![]()
Jullii píše:
Crystal87 díky. Koupila jsem si test Intima test ultra s citlivotí 25. Zatím nevím, zda se radovat a začít pomalu řešit problémy s těhu spojené, nebo být dále neutrální a zbytečně se netěšit. Bylo by to naše už třetí dítkosice neplánované, ale chtěné
U prvního jsem měla těhu testy negativní až do 2měsíce. U dalšího těhu hned // v 1 den ms. A tohle by bylo po dost dlouhé době třetí, tak jsem z toho tak nějak zmatená
![]()
10 jsou lepší
jinak já čekám třetí neplánované a tu dálnici mi ukázala mamatest dva dni po zpoždění
Taky jsem testovala v obou případech otěhotnění brzy, je to opravdu takový to vzrůšo. Myslím, že to, že člověk testuje po zpožděné menzes nikdy nezaručí, že nemůže menzes přijít o dva dny později. Prostě, pokud je test pozitivní, tak to člověk musí brát tak, že je s největší pravděpodobností těhotný, ale každé těhu je na začátku 50/50, a za těchto okolností je jedno, jestli člověk testuje 4 dny před nebo 4 dny po menzes. Hodně potratů přichází v 5-6 tt, takže je jedno, jestli člověk testuje před nebo po menzes. Můj názor. A jinak, Mamatest 10 byl u mě vždy spolehlivý, ale měla jsem i testy z ebay - čínské a byly stejné jak Mamatesty, jen užší a stejně spolehlivé.
Jinak na závěr bych řekla, že si nemyslím, že když test ukáže pozitivitu a pak přijde menzes, je to vždy vadným testem. Nemyslím, jen se prostě těhotenství neudrželo, neprosperovalo, ale nemusí to vypovídat, že test je falešně pozitivní.
já četla, že dokonce až 80% všech oplodněných vajíček skončí špatně, většina z nich samozřejmě hned v těch prvních dnech, takže testování před vynecháním MS je na nic a i potom je pravděpodobnost špatného konce velká…
Haha, ráda bych viděla ty, co kážou o nesmyslnosti testování před MS, jak se vždy testovaly x dní po zpoždění…
maminka_Karolinky píše:
Haha, ráda bych viděla ty, co kážou o nesmyslnosti testování před MS, jak se vždy testovaly x dní po zpoždění…
první 10dní zmeškané MS a druhé 3den zmeškané MS, u prvního jsem to tušila a dělala si test na výročí a po druhé jsem se nechala ukecat na 3den, tam pak bylo zklamání i když jsem to věděla, tak jsem jeden den zbytečně probrečela. Takže za mě tak, mě to totiž přijde zbytečné testovat před MS, když vím, že můžu být těhu a tělo to pak vyloučí.
maminka_Karolinky píše:
Ale oni to nejsou nesmysly
Zkrátka ranný potrat je realita, někomu to nic neudělá, já zkrátka tak nějak počítám s tím, že se může něco stát, i když teď špiním a mám o embrouše starost, tak zkrátka vím, že jsem testovala moc brzo a zrovna tak mohla nebo ještě může přijít „ms“.
Ale jsou povahy, které vidí na testu slabounkého ducha a když pak přijde ms, tak se z toho hroutí a oplakávají, jakoby přišli o čerstvě narozené dítě. Chápu, že u dlouhodobého snažení je taková situace naprd, ale pokud o sobě člověk ví, že je na tohle cíťa, tak pro něj je předms testování opravdu nesmysl, akorát se tím zbytečně stresuje.
Holky a stalo se vam nekdy, ze jste si udelali tehotenske testy (v mem pripade asi 5 v dobe, kdy mela prijit ms) a vsechny byly pozitivni a ted dalsi mesic pote jsem si udelala jen tak pro jistotu dalsi a ty jsou negativni?
Stalo se vam to nektere?
Diky moc.
maminka_Karolinky píše:
no představ si že jsem se testovala až několik dní po zpoždění ![]()
maminka_Karolinky píše:
já si třeba testovala až 4 dny po zpoždění jen proto, abych věděla, jestli si mám vzít další platíčko HA (tzn.jestli se něco po**** nebo jestli jsem to jen nedostala ze stresu) a nic. pro jistotu týden poté (s braním HA) zas nic. a když jsem za další týden chtěla vyhodit poslední nepoužitý test (měl trvanlivost jen asi další 2 měsíce a my plánovali těhu až za dva roky), tak jsem ho nechtěla vyhodit jen tak, počůrala a málem to se mnou švihlo, jak tam byly //
takže za mě hrdě prohlašuju, že až 18 dní po zpoždění
a výsledek - o 2 týdny mladší těhu, takže MS ani nemohla přijít, když jsem v té době ovulovala
![]()
ale chápu co myslíš. když se někdo snaží už dlouho, vydrž to pak, netestovat…to bysme snad ani nebyly ženský, kdybysme byly trpělivý a nechtěly všechno vědět co nejdřív ![]()
By bylo nejlepší dkyby vymysleli nějaký test hned po sexu co?
já neívm já si nikdy nezažila takové to chci dítě…první a třetí je neplánovaný druhý plánovaný povedl se po 4 měsících ale stylem nechávali jsme to ![]()