Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky. Začali jsme pomalu vybírat kočárek a začínám se na trhu nějak ztrácet. Prosím zkušenější maminky o radu - nemáte některá nějaké odkazy na oficiální testy kvality? Uvítám i konkrétní zkušenosti se značkami. Radši bych čtyřkolku kvůli stabilitě a nejlépe trojkombinaci s autosedačkou. Děkuji ![]()
ahoj, tak určitě,co bych nedoporučovala je Firkon F7
Je to taky kombinovaný kočárek, design super,ale kvalita nic moc. Většinou všechny čudlíky na rukojeti popraskaly (plastové),šmajdaly kolečka a kočárek nebyl schopný jet rovně sám. Tak ten tedy ne. Nyní máme objednán Bebetto Super Kid,tak sem zvědavá,jak ten obstojí ![]()
Radit s kočárkem je hrozně těžký. Každá mamča očekává a preferuje něco jinýho. Určitě upřesni, co přesně bys od kočárku chtěla… Otočná sedačka, pérování, otočná přední kolečka, do města nebo spíš do přírody a taky cenový strop. Na trhu je těch kočárů opravdu moc a často pochybných kvalit ![]()
Já mám Firkon Verano. Moje hlavní požadavky byly velká korba (má délku 80cm) a otočná nafukovací kola s aretací (mám starší dceru a potřebuju minimálně jednu ruku na ni
). Zatím jsem spokojená moc, i když mouchy by se samozřejmě našly
.
já mám deltim sport…jsem naprosto spokojená,..je velký,prostorný a dá se s ním jezdit po jakémkoliv terénu bez problémů-je to čtyřkolka bez otočných koleček což jsem nechtěla…záleží jestli jezdíš jen po městě,tam kolečka s aretací mít můžeš,mi jsme kousek dál od města,takže raději stabilní kolečka…záleží co od kočárku požaduješ… ![]()
karamelína píše:
Radit s kočárkem je hrozně těžký. Každá mamča očekává a preferuje něco jinýho. Určitě upřesni, co přesně bys od kočárku chtěla… Otočná sedačka, pérování, otočná přední kolečka, do města nebo spíš do přírody a taky cenový strop. Na trhu je těch kočárů opravdu moc a často pochybných kvalit
Otočná předení kolečka nechci, do města, ale i do přírody, otočnou sedačku ano a pérování taky. Cenový strop nemám, i když bych za něj nerada dala 25 tisíc
spíš se bojím těch pochybných kvalit, proto se obracím na zkušené maminky. Člověk občas narazí na odkazy na netu o nebezpečených kočřárkách a rakovinotvorných látkách v nich ale na žádný oficiální test kočárků prodávaných v ČR jsem zatím nenarazila ![]()
Mám teď na třetí dítě inglesinu magnum a jsem moc spokojená. Je to taková kočárková klasika, design nic extra moderního, ale je velmi praktický.
Klára
myslím, že něco jako adac testy na kočárky asi není. stifung warentest nějaké testy dělal, bohužel ale jejich chemickou bezpečnost posuzoval podle normy na dudlíky a jiné předměty které dítě cucá, což je naprosto neporovnatelné a jejich vysvětlení tohoto postupu jako chemik shledávám naprosto směšným (jelikož jsem majitelkou jenoho z propadnuvších kočárků, o celou věc jsem se dost zajímala a i konzultovala s lidmi, kterým důvěřuju a něco o tom vědí..).
takže kromě té chemické bezpečnosti („škodlivých látek“) - http://www.babyweb.cz/…astrofa.aspx
pak vyšel v Dtestu takké test kočárků, který ale považuju za poměrně pochybný vzhledem k tomu, který kočár ho vyhrál (chicco multiway, v těsném závěsu liteway) a vzhledem k tomu, že jeden z nich jsem vlastnila a nechápu, jak mohl něco vyhrát ![]()
za sebe doporučuju si při výběru srovnat svoje požadavky na vlastnosti - počet kol/houpání/odpružení/otočnost sedačky/přehazovací rukojeť/cena/rozměry po složení kvůli autu a nerozloženého případně kvůli výtahu. terén/město/mhd/cestování autem, ruční brzda, autosedačka atd.
sepsat je a maminky už něco poradí ![]()
autosedačku je lepší vybírat podle testů ADAC, nacvakávací sedačka nestojí za to mít ne-bezpečnou a naopak, nekompatibilita s bezpečnou sedačkou netojí za to vzdát se vysněného kočárku. autosedačka může být kompatibilní s golfkami, které stejně každý nakonec kupuje.. jsou lehčí a skladnější do auta.
dobré taky je najet si na stránky nějakého obchodu s velkým výběrem a dívat se na kočárky, který se ti líbí od pohledu,..
na výběr je podle všeho času dost. ![]()
Nat.
My máme I´coo platon 4, velmi stabilní ( ale těžký), na terén a nerovné chodníky super, s otočnou sedačkou, s vložnou taškou, ( přestavitelnou na fusak). Je výborně odpružený ( možnost nastavení), dá se houpat, prostorný,má spoustu vychytávek, ruční brzdu. Náprava zatáčí, dá se zaaretovat.
Akorát ta cena… my kupovali použitý a spokojenost.
v tomto pripade doporucuju kvalitni bebecar stylo at , sice ma aretovaci predni napravu, ale jde zaaretovat napevno. svagrova ma po jednom diteti a je jak novy. kupuje se vse zvlast a vyjde do 15tis.