Testy kočárků - pomoc s výběrem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2409
3.5.10 19:19

Testy kočárků - pomoc s výběrem

Ahojky. Začali jsme pomalu vybírat kočárek a začínám se na trhu nějak ztrácet. Prosím zkušenější maminky o radu - nemáte některá nějaké odkazy na oficiální testy kvality? Uvítám i konkrétní zkušenosti se značkami. Radši bych čtyřkolku kvůli stabilitě a nejlépe trojkombinaci s autosedačkou. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2858
3.5.10 19:45

ahoj, tak určitě,co bych nedoporučovala je Firkon F7 8-o Je to taky kombinovaný kočárek, design super,ale kvalita nic moc. Většinou všechny čudlíky na rukojeti popraskaly (plastové),šmajdaly kolečka a kočárek nebyl schopný jet rovně sám. Tak ten tedy ne. Nyní máme objednán Bebetto Super Kid,tak sem zvědavá,jak ten obstojí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karamelína
3.5.10 19:50

Radit s kočárkem je hrozně těžký. Každá mamča očekává a preferuje něco jinýho. Určitě upřesni, co přesně bys od kočárku chtěla… Otočná sedačka, pérování, otočná přední kolečka, do města nebo spíš do přírody a taky cenový strop. Na trhu je těch kočárů opravdu moc a často pochybných kvalit :think:

• Citovat
  • Upravit
15674
3.5.10 19:51

Já mám Firkon Verano. Moje hlavní požadavky byly velká korba (má délku 80cm) a otočná nafukovací kola s aretací (mám starší dceru a potřebuju minimálně jednu ruku na ni ;) ). Zatím jsem spokojená moc, i když mouchy by se samozřejmě našly ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
3.5.10 20:02

já mám deltim sport…jsem naprosto spokojená,..je velký,prostorný a dá se s ním jezdit po jakémkoliv terénu bez problémů-je to čtyřkolka bez otočných koleček což jsem nechtěla…záleží jestli jezdíš jen po městě,tam kolečka s aretací mít můžeš,mi jsme kousek dál od města,takže raději stabilní kolečka…záleží co od kočárku požaduješ… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
3.5.10 20:03

zapměla jsem že je bez autosedačky ale jinak trojkombinace… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2409
3.5.10 20:10
karamelína píše:
Radit s kočárkem je hrozně těžký. Každá mamča očekává a preferuje něco jinýho. Určitě upřesni, co přesně bys od kočárku chtěla… Otočná sedačka, pérování, otočná přední kolečka, do města nebo spíš do přírody a taky cenový strop. Na trhu je těch kočárů opravdu moc a často pochybných kvalit :think:

Otočná předení kolečka nechci, do města, ale i do přírody, otočnou sedačku ano a pérování taky. Cenový strop nemám, i když bych za něj nerada dala 25 tisíc :lol: spíš se bojím těch pochybných kvalit, proto se obracím na zkušené maminky. Člověk občas narazí na odkazy na netu o nebezpečených kočřárkách a rakovinotvorných látkách v nich ale na žádný oficiální test kočárků prodávaných v ČR jsem zatím nenarazila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KláraC
3.5.10 20:27

Mám teď na třetí dítě inglesinu magnum a jsem moc spokojená. Je to taková kočárková klasika, design nic extra moderního, ale je velmi praktický.
 Klára

• Citovat
  • Upravit
10482
3.5.10 20:55

myslím, že něco jako adac testy na kočárky asi není. stifung warentest nějaké testy dělal, bohužel ale jejich chemickou bezpečnost posuzoval podle normy na dudlíky a jiné předměty které dítě cucá, což je naprosto neporovnatelné a jejich vysvětlení tohoto postupu jako chemik shledávám naprosto směšným (jelikož jsem majitelkou jenoho z propadnuvších kočárků, o celou věc jsem se dost zajímala a i konzultovala s lidmi, kterým důvěřuju a něco o tom vědí..).

takže kromě té chemické bezpečnosti („škodlivých látek“) - http://www.babyweb.cz/…astrofa.aspx

pak vyšel v Dtestu takké test kočárků, který ale považuju za poměrně pochybný vzhledem k tomu, který kočár ho vyhrál (chicco multiway, v těsném závěsu liteway) a vzhledem k tomu, že jeden z nich jsem vlastnila a nechápu, jak mohl něco vyhrát :-P

za sebe doporučuju si při výběru srovnat svoje požadavky na vlastnosti - počet kol/houpání/odpružení/otočnost sedačky/přehazovací rukojeť/cena/rozměry po složení kvůli autu a nerozloženého případně kvůli výtahu. terén/město/mhd/cestování autem, ruční brzda, autosedačka atd.
sepsat je a maminky už něco poradí :)

autosedačku je lepší vybírat podle testů ADAC, nacvakávací sedačka nestojí za to mít ne-bezpečnou a naopak, nekompatibilita s bezpečnou sedačkou netojí za to vzdát se vysněného kočárku. autosedačka může být kompatibilní s golfkami, které stejně každý nakonec kupuje.. jsou lehčí a skladnější do auta.

dobré taky je najet si na stránky nějakého obchodu s velkým výběrem a dívat se na kočárky, který se ti líbí od pohledu,..
na výběr je podle všeho času dost. :)

Nat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
3.5.10 22:37

My máme I´coo platon 4, velmi stabilní ( ale těžký), na terén a nerovné chodníky super, s otočnou sedačkou, s vložnou taškou, ( přestavitelnou na fusak). Je výborně odpružený ( možnost nastavení), dá se houpat, prostorný,má spoustu vychytávek, ruční brzdu. Náprava zatáčí, dá se zaaretovat.
Akorát ta cena… my kupovali použitý a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
9.5.10 19:09

v tomto pripade doporucuju kvalitni bebecar stylo at , sice ma aretovaci predni napravu, ale jde zaaretovat napevno. svagrova ma po jednom diteti a je jak novy. kupuje se vse zvlast a vyjde do 15tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí