Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Janaze: tak to můj syn je v kočárku docela hodný - buď spí, nebo kouká okolo. Koukat ven už chtěl asi od 4 měsíců, ale jelikož byla zima, venku stejně nic zajímavého nebylo. Takže jakmile se vzbudil, pelášili jsme domů na jídlo.
Moje hluboká korba má na délku 80 cm, takže se tam syn v pohodě vešel i s fusakem. Naštěstí je malý po mně.
Deimosko, muzu se te zeptat, jaky hluboky kocarek jsi mela? Korbicku s 80 cm jsem nevidela. Inglesina uvadi 78cm, ale merila jsem to a je to 74cm, tedy stejne jako Peg Perego. Myslim opravdu hluboke Inglesiny, ne Magnum. Ten je sice dlouhy, ale nezda se mi jako vylozene hluboky - tim ze nema dokoncenou korbu dole a taky ta matrace pod zady mi neprijde stejna jako v klasickem hlubokem kocare.
Holky,nevíte kde se dá na vlastní oči okouknot kočárky Teutonia-speciálně Spirit S3.Na obrázku vypadá moc krásně.....ale to asi každý kočárek.Spousta z nich mě v reálu zklamala,jako třeba Ca,Cortina Evolution XTris
Teutonii Spirit S3 meli asi pred dvema tydny v Detskem raji na Zizkove v Praze www.detskyraj.cz. Meli ji tam ve vsech na jejich webu nabizenych barvach.
Ještě jsem našla nějaké Teutonie tady: http://uadi.mimishop.cz/katalog.php?…
Nevím, jestli je tam mají i v reálu.
Janaze: mám polský Roan Marita …
http://www.bejbycentrum.cz/?…
Korbu jsem uvnitř měřila sama, tak nevím, jestli se mi to povedlo změřit správně, protože jsem ji měla vystlanou matrací a dekou. Vnější délka korby je 84 cm, tak by tam těch 80 cm (nebo možná 78 ) mohlo být. Každopádně kočárek je svou rozměrnou korbou docela známý.
Až na neskladnost mohu jenom doporučit. Nikdy jsem s ním neměla žádný problém, barva nevyšisovala, nic se v něm nerozvrzalo, kola jsem nikdy nemusela dofukovat, ani nerezly loukotě.
Deimosko, diky. Nekde se na nej kouknu, tech par cemtimetru by pomohlo. Byla jsi s nim spokojena? Trochu se bojim toho, ze je polsky. Pry jsou poruchove..
Janaze: jak jsem psala, žádná porucha … je to trojkombinace, ale se sportovní verzí nejsem spokojená, tak jsem si koupila ještě kvalitní sporťák. Na eMiminu je na Roan Marita celá diskuse. Dá se sehnat i z druhé ruky.
…jen k tomu Roanu.Je sice Polský,ale na rozdíl od ostatních je docela dobře udělaný a vydrží.Známá měla sporťák s taškou na mimi a byl super dlouhý…o hodně než ostatní a vydržel do dvou let jejího maxi Tobiáška.
Jako jediný polský kočár bych zvolila značku.U nás měli i hluboké modýlky a byli docela propracovaný.Vzhledem připomíná PegPerego
Ahoj, nejak mi nejde se prihlasit.. Deimosko, nemas ten Roan nekde po ruce k premereni? Vetsinou ho totiz maji jen na webu a v kamennych obchodech ne a ted jsem nekde nasla, ze uvadeji vnitrni delku korby 78cm, jinde zase 82cm..To bych ti byla za zmereni vdecna! Asi uz ho ale budes mit nekde schovanej, vid? Jo a musim rict, ze na fotce se mi libi vic, nez ten hluboky Peg Perego. Janaze
Ten Roan teď po ruce nemám, mám ho u prarodičů, kde ho stále používám - zatím ještě ten hluboký a brzy vyměním sedačku za sportovní. Jedu k nim ale až za 2 týdny. Tak pokud to nepospíchá a někoho by to ještě zajímalo, klidně ho za ty 2 týdny (tj. 12.5.) znovu přeměřím.
Když jsem ho měřila kdysi poprvé, tak mi vyšlo 82 cm, podruhé mi vyšlo 80 cm, tak nevím … krejčovský metr asi na měření nebyl ideální. Tenkrát jsem měla ale korbu dost vycpanou matrací a dekami a nechtělo se mi je vyndávat. Teď to bude jednodušší, protože je v ní jen matrace.
Jinak Roan Maritu jsem koupila u Renky v Liberci, kde mají ty Teutonie. Nevím, jestli tam Roany ještě mají, myslím, že jsem je tam neviděla.
Jestli to nevadí, tak jsem teď přeměřila, mám ho doma
a fakt je to uvnitř 82 cm, mám Roan Marita a jsem s ním nadmíru spokojená, až na to, že ho musím tahat do 2. patra bez výtahu, takže chodím na 3×, nejdřív malej, pak korbička a pak kolečka…a docela se nadřu.
Deimosko, Pavlicko: moc dekuju! Ty miry korbicky jsou pro me dost dulezite. Jak to tak vidim, vyhraje Marita nad Peg Peregem. PP ma 74cm a to je fakt rozdil! Jeste ted musim zjistit, kde ji koupit. I barevne se mi libi - zvlast ta bilomodra, pokud bude v reale vypadat tak, jako na fotce.
Pavlicko: to se teda jeste docela nadres! Zvlast, az ti maly jeste pribere a jeste nebude chodit. Kdyz bylo synovi trictvrte roku, zabloudila jsem jednou do posilovny (kvuli brichu) a ti namakanci kolem se kolem me sletli a obdivovali moje bicepsy. Aspon k necemu je to dobry! ![]()
Jeste neco.. Jak se u Marity polohuje rukojet? Potrebovala bych, aby byla spis niz (mam 164cm), ale zaroven se mi musi mezi korbu a rukojet vejit 3 1/2 lety syn na skejtiku. Pripada mi, ze tam po stranach nejsou ty cudliky na polohovani.
Rukojeť je polohovací, jen nemá kloub, tak se polohuje rukojeť jako celek - mačká se takové tlačítko uprostřed rukojeti a tím se to polohuje. Má myslím 2 polohy.
Já mám 158 cm a rukojeť u Marity v nejnižší poloze pro mě byla v pohodě. Partner má 176 cm a taky v pohodě. Tchán má 185 cm a vyšší poloha rukojeti pro něj byla taky v pohodě
Nakonec ale všichni uvedení jezdili s rukojetí v nejnižší poloze
Jezdila jsem, jak už jsem psala, s Maritou 9 měsíců a s mou pidivýškou Marita problém neměla
Jen korbička je usazena docela vysoko (což mi ale nevadilo, jen jsem občas přes límec nánožníku na malého úplně neviděla).
Nevím, jak vysoko je ta rukojeť, nemohu to teď přeměřit, ale Marita je poměrně vysoký kočárek.
Aby se to tu nepletlo, tak bych další povídání o Roanu přesunula do samostatné diskuse o Roanu Marita, která tu už je.
Majitelky kočárků Teutonia, můžete zde prosím uvést, zda máte i hlubokou verzi a jestli formou vložné tašky nebo hlubokou korbu (Fashion)? a jaké s nimi máte zkušenosti?
Zvažuji pořízení typu Primus ale nikde se nemůžu dočíst, jak snadno lze hlubokou korbu sundat/na:,–(it a zda ji lze využít i pro přenášení mimča.
u vložné tašky to určitě možné bude ale u korby Fashion?