Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, rozhoduji se mezi Teutonia Fun a Be You. U Be You se mi líbí přehazovací rukojeť, ale Fun je zase lehčí (a taky o dost levnější). Jaké s nimi máte zkušenosti? Dá se s nimi jezdit ve sněhu či terénu? Vejde se mi tam i dvouleté dítě v zimě? Budu ráda za jakékoliv postřehy k těmto kočárkům.
Případně nechystáte se někdo jeden nebo druhý prodávat?
Díky moc za informace.
Máte zkušenost s Teutonia BeYou! HB?
Přidejte zkušenost s Teutonia BeYou! HBNa první dítě jsem měla Teutonia Cosmo - stejná konstrukce jako Be You, jenom bez přehazovací rukojeti a ve sněhu to fakt nešlo… a to jsem z Prahy ne z hor
. Ani terén nebyl nic moc, ta přední kolečka jsou prostě malá, ačkoli mě paní prodavačka přesvědčovala že to bude v pohodě. Ale v obchodě super, to zase jo, šířka menší než 60 cm - každý výtah v pohodě, projela jsem i velmi úzkýma dveřma. Rezhodně měl ten kočár pozitiva, ale tereňák to NENÍ. Upřímně - pro mě je Teutonka málo muziky za hodně peněz, navíc se prý už nevyrábí v Německu, ale v Polsku..ale to je jenom můj osobní názor, jistě najdeš plno holek, které jsou z ní nadšené ![]()
Rono, moc díky za odpověď. S těmi kočárky je to věda. A ty jsi pak pořizovala nějaký jiný?
@tezz1
jojo, to máš pravdu. Já jsem v prvním těhotenství strávila několik měsíců výběrem toho nejlepšího a pak jsem byla děsně naštvaná. Z původního plánu vejít se finančně cca do 12.000 byl skoro dvojnásobek a kočár mi nevyhovoval.
Kupovala jsem potom golfky se spojenou rukojetí, ale to už bylo na období, kdy syn chodil.
Na druhé dítě jsem pořídila Hartana Topline S z druhé ruky. Není sice dokonalý, ale když mě občas štve, tak si řeknu, že za ty peníze dobrý (dala jsem za něj 8000,– i s adaptery na autosedačku).
Myslím, že dokonalý kočár prostě není - jeden kočárek nemůže být zároveň skladný, houpací, mít velkou korbu, být terénní…atd. Takže záleží na tom, co potřebuješ nutně a co oželíš.
Jo ještě ke Cosmu: byla to tvrdá koza, vůbec nehoupal a to mě taky štvalo, ale třeba už to u Be You vychytali.
Hodně štěstí při výběru ![]()
Ahoj, taky jsem se při výběru prvního kočáru sekla a jsem ráda, že se mi ho podařilo prodat, právě proto teď už nechci šáhnout vedle. Přikláním se spíš k Be you a čekám na dobrou bazarovou nabídku
.
Nenajde se tady ještě někdo se zkušenostmi? Budu vděčná za jakýkoliv postřeh.