Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, snažilky a všichni co tu jste.
V lednu letíme s manzelem na opozdenou svatebni cestu a zaroven chceme zacit snazeni.
Mame letenky do Bangkoku kde budeme 3 dny potom preletame na Krabi ( zatim jsme koupili jednosmernou letenku) Poradite mi jak dal? Kam z Krabi jet, co stoji za to videt a co naopak ne. A jak se treba vratit zpet do Bangkoku? Uz jsem hledala v ruznych diskzich,. ale ty jsou. celkem stare,.rada bych nejake novejsi postrehy. Dekuji
Ahoj…tak to vam zavidim
My byli v unoru a hned bych se vratila… my jsme ale bylu na Phuketu a leteli jsme rovnou tam a rovnou zpet z Phuketu. Jinak az budete tam, tak budete vedet kam se podivat. Za prve je tam neskutecne mnozstvi nabidky vyletu na ruzna mista a hlavne mistni jsou take ochotni a oni poradi. My teda aspon trefili na super lidi, jeden nam udelal I celodenni vylet po Phuketu na ty nej mista. Jinak tam vladnou skutry…takze si pujcit a vzit mapu ![]()
@Simuleena Taky jsme premysleli, ze by jsme. leteli rovnou.na Phuket, ale. chceme se podivat i do BKK. Jak jste resili ubytovani? Dekuji
No, my jsme to nakonec resili pres cestovku. Rozhodli jsme se totiz na posledni chvili, ze tam pojedeme a kdyz jsme to pocitali, tak nas to s cestovkou vychazelo lip. Nemohli jsme natrefit na zadne vyhodne letenky atd.
Jinak ubytovani hodne na booking.com Priste to tak udelame…ubytovacku pres to a letenky o hoooodne dopredu (to se daji sehnat za dobry peniz).
@Simuleena A muzu se zeptat kolik.to vyslo s cestovkou? A jak.je tam draho? Cetla jsem, ze Phuket je. drazsi. My.asi pojedeme Krabi, Phi Phi, Raley, Phuket ( z toho by jsme.pak leteli zpet do BKK. Myslis, ze kdyz budeme hledat ubytovani na miste,.ze to je v pohode? A vy jste jezdili na skutru? Napises mi prosim priblizne ceny? Dekuji
@kopicka neporadím ohledně ostrovů-ty jsem neprojížděla. Stavovali jsme se v BKK cestou do Laosu. Ubytování jsme po cestě tam i zpět hledali sami. Vlastně tři dny jsme byli na ostrově a ubytko taky hledali sami. Nebála bych se toho-je to o poznání levnější než s cestovkou.
@Liszane Dekuji a jak se vam tam libilo a kdy jste byli? Podle diskuzi mi prijde, ze uz to neni takova pecka jako driv. Nasla jsem. i dost negativnich nazoru.
Byli jsme na vlastní pest, uz je to par let.. šest, To leti.. byla to nadherna dovolena před porizenim deti.. leteli jsme do Bangkoku, ubytovani na první noc jsme měli zajistene přes internet.. byli jsme tam asi dve noci a pak jsme vlakem cestovali nahoru do Chiang mai, ci jak se to pise, tam jsme pujcili skutr a jezdili na vylety, jeli do dzungle s průvodcem, mistni cestovkou, do sloniho centra, na horke prameny, most přes reku Kwai a další zajimava mista, pak zpatky do BKK, tam jsme si telefonicky rezervovali stejny hotel, protože byl pekny a za slusnou cenu, pro nas byl levny, na njichu pomery uz lepsi.. pak jsme vždycky hledali ubytovani az na miste, sli jsme podle pruvodce do doporucovanych a nebrali jsme hned první.. z BKK jsme jeli autobusem na jih, Ko Samui, tam jsme zase jezdili na vylety na skutru, koupali se na plazi, ubytko taky az na miste.. cestovani vlakama a busama bylo v pohode, jeslo se v noci a rano jsme byli na miste, ve vlaku se dalo lip spat, ten byl super, vypadal hrozne, ale byla tam klima a ciste povleceni.. autobus byl horsi, ale dalo se.. z ostrova jsme jeli zpet do BKK, ještě si prohlidli par věci.. byldeni porad ve stejnem hotelu..
My byli v Bankoku, pak trochu sverne od Bankoku v Ayutthaye a v Narodnim parku v Khao Yai (videli jsme i dovoke slony a cestovali na ochocenych:). Pak jsme byli na ostrovech Koh Samui a Koh Tao. Vsude jsme cestovali vlakem, busem, lodi (letenky par dni pred odletem uz byly drahy, to je lepsi zaridit dyl predem, ale pak se zas clovek musi drzet pevneho harmonogramu), vse jsme zarizovali az na miste vcetne ubytovani. Je to opravdu turisticky raj, sehnat ubytko a cestovat neni problem. Poridte si aktualni Lonely Planet a hledejte tipy, kam se podivat, tam.
Tak jde o to, co je to bomba. Luxusní místa v Karibiku (byla jsem) nebo třeba styl à la Maledivy či ještě dražší destinace (nebyla jsem, jen si představuji dle fotek)
se to asi nedá porovnat. Také záleží, o co vám jde.
My byli v Thajsku na svatební cestě už víc jak před 10 lety též bez cestovky a ta země nás hodně zaujala. Byli jsme tam 5 týdnů. Moře nás moc nebavilo, cestovali jsme a super bylo, že tímhle způsobem se tam člověk potká se spoustou cestovatelů z Austrálie a New Zélandu, se kterými jsme se často dali do řeči a dávali si navzájem tipy na ubytování i ohledně toho, která místa navštívit. Kromě toho jsme se od nich zas dozvěděli hodně o jejich domově.
Kdybys byla podobného ražení, nejzajímavější destinace pro nás byly: Most přes řeku Kwai, Thai conservation elephant centrum, Chang Mai (na rozdíl od Bangkoku), zlatý trojúhelník + je dobré mít z Čech vízum do Barmy, Kambodže a Laosu a na chvíli tam zajet. Myslím, že právě do Kambodzi se jezdilo na několikadenní výlet lodí, který si lidé dost chválili. A samozřejmě několikadenní trek do přírody a po vesnicích s Thajským průvodcem…
Nám se tam líbilo hodně, je to opravdu zajímavý země. ![]()
Ano, holky mi tu připomněly ještě další zajímavé destinace. Super bylo si v ruzných chrámech atd. Vzít místního soukromého průvodce - tehdy nás to vycházelo třeba na 200 - 300 Kč pro 2 a opravdu to stálo za to. Také je fajn popovídat si s mnichy. Oni umí anglicky, ale asi se v životě málo kdo dostane za hranice, tak si rádi po povídají s cizinci.
@kopicka Ahoj, zkus se skrz zajímavá místa inspirovat v CK Livingstone. My jsme s nima chtěli jet poznávačku, ale nakonec jsem otěhotněla a nejelo se..snad někdy.. ![]()
Ahoj. Byli jsme loni, ubytko přes booking nebo Agoda dopředu. V sezóně muze byt taky hodně plno a zvlášť v těchto turisticky atraktivních destinacích. Letenky s Air Asia v rámci Thajska a Asie. Někdo už na Krabi, Phi Phi, Phuket atd. jezdit nechce, že už je to moc turistické. My byli poprvé a líbilo se nám
Je to přátelská země.
@Mišuna Děkuji, to vypadá dobře. My tam právě dlouho nebudeme a zase nechci žádny maraton. Letenku jednos. BKG- Krabi a zpátky ještě nevim jestli vlakem a nebo letět. Bojím se, že když cestu zpět nekoupím už teď tak pak letenku neseženeme.
@Gorlami No my přemýšlíme, že by jsme se taky vydali na sever. Jednen den a noc by jsme zůstali v Ayutthaye a pak se posunuli do Kanchanaburi na most přes řeku Kwai a pak zpět BGK a letět na ostrovy. Když jste jeli do Ayutthaye tak jste si kupovali a zjišťovali autobus až v BGK a nebo jste to řešili už v ČR. Děkuji