Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mišuna Děkuji, to vypadá dobře. My tam právě dlouho nebudeme a zase nechci žádny maraton. Letenku jednos. BKG- Krabi a zpátky ještě nevim jestli vlakem a nebo letět. Bojím se, že když cestu zpět nekoupím už teď tak pak letenku neseženeme.
@Gorlami No my přemýšlíme, že by jsme se taky vydali na sever. Jednen den a noc by jsme zůstali v Ayutthaye a pak se posunuli do Kanchanaburi na most přes řeku Kwai a pak zpět BGK a letět na ostrovy. Když jste jeli do Ayutthaye tak jste si kupovali a zjišťovali autobus až v BGK a nebo jste to řešili už v ČR. Děkuji
@quinsley Ahoj a můžu se zeptat kde jste byli vy a na jak dlouho?
@kopicka 5 let zpátky na svatební cestě
byl to můj sen, moc se mi tam líbilo
stihli jsme i Kambodžu a Angkor Wat, pak tři dny v Thajsku na pláži-nemohla jsem být spokojenější ![]()
@kopicka píše:
@Gorlami No my přemýšlíme, že by jsme se taky vydali na sever. Jednen den a noc by jsme zůstali v Ayutthaye a pak se posunuli do Kanchanaburi na most přes řeku Kwai a pak zpět BGK a letět na ostrovy. Když jste jeli do Ayutthaye tak jste si kupovali a zjišťovali autobus až v BGK a nebo jste to řešili už v ČR. Děkuji
Jeli jsme tam vlakem, uplne tim nejobycejnejsim, listek jsme kupovali v Bankoku na nadrazi. Ubytovani jsme sehnali na miste, na nadrazi cekala zenstina s nabidkou
.
To Vám závidím, v Thajsku jsem osobně nikdy nebyla, ale kamarádka ano a strašně si to užila. Jen bych nezapomněla na cestovní pojištění. Stát se může cokoli. Kamarádka vybírala na stránce „top pojištění“ a vybrala si nějaké kompletní, co ji pojistilo snad vše. Šťastnou cestu přeji a hlavně bezpečný návrat domů. ![]()
Zdravím cestovatelky, potřebovala bych poradit ohledně Thajska. Chystám na příští zimu takovou delší dovolenou v teple. Chci vyrazit s manželem a dcerou aspoň na 3 týdny do tepla. A jelikož čím dřív začnu plánovat, tím levnější to bude a budu připravená, zjišťuji situaci už teď. Rozhoduji se mezi Bali a Thajskem. Mám dotaz ohledně stravování. Tohle nejsou země kde by se jezdilo do hotelů s All inclusive. A tak by mě zajímaly vaše zkušenosti se stravováním. Konkrétně na Phuketu. Mám vyhlédnutý luxusní hotel se snídaní a tak chci vědět, jestli bývají širší možnosti stravování v okolí a jestli je přímá úměra: čím dražší hotel, tím dražší „nudle“ v hotelové restauraci.
Předem díky za Vaše zkušenosti.
Projedu si i Orbion, ale ráda bych se dozvěděla Vaše zkušenosti. Díky ![]()
AHoj, my jsme se stravovali na tržištích, nejlépe, kde bylo nejvíce místňáků. DO restaurací chodíme v Evropě, my jsme chtěli něco jiného. Letos pojedeme do thajska po páté. Byly jsme i loni s 15m synem a letos jede také s námi. Nikdy jsme neměli střevní problémy. V Thajsku se vyplatí létat (S Air Asia). Do Ayutthayi jsme jeli vlakem, pak jsme přejeli minivanem do Katchanamburi a zpět do Bkk jsme jeli opět minivanem. Tyto cesty koupíte v každé místní cestovní agentuře. A opravdu to tam funguje. Ještě doporučuji NP Erawan. Je to ale lepší mimo víkendy
@berusa.m
na Phuketu jsou stovky restaurací, tedy spíš „bister“, kde dostaneš levné a dobré jídlo, vůbec se toho nebojte
Jídlo (nudle, kari atd.) vyjde na osobu na cca 60-80 Kč. V méně turistických místech i 20-40 kč
@jajda32 píše:
@berusa.m
na Phuketu jsou stovky restaurací, tedy spíš „bister“, kde dostaneš levné a dobré jídlo, vůbec se toho nebojteJídlo (nudle, kari atd.) vyjde na osobu na cca 60-80 Kč. V méně turistických místech i 20-40 kč
Děkuji, to mě přesně zajímalo. Restaurace nebo bistra…to je jedno, hlavně aby byl výběr. ![]()
A ještě jedna věc. Na naší oblíbené německé cestovce jsem našla hotel 5* se snídaní přímo na pláži, let s Qatar arlines (už jsme s nimi letěli a stejně super jako Emirates) 16 dní se snídaní za 1200,– EUR na osobu. Cena se mi zdá super. Nebo zorganizuji sama za výrazně lepší peníze? Všude čtu, že s cestovkou do Thajska je to zbytečné, ale za 1. do tohoto místa případně poletíme poprvé a za 2. fakt se mi ta cena zdá zajímavá.
Problém se stravovaním tam není vůbec žádný. Měli jsme taky snídaně a pak jsme to nechali na ulici, večeře jsme chodili do restaurací. Dokonce i na pláži k tobě příjdou, nebo jezdí ve člunech v moři a jídlo, pití, ovoce připraví u lehátka. Nikdy jsem tam neměla žaludeční problémy. Bali je dost podobné, jen ta cesta trvá o dost dýl.
@berusa.m
my jsme si koupili letenky sami, na bookingu ubytování se snídaní a bylo to opravdu levný.
Cena je dobrá, my jsme to řešili sami a letěli do Bangkoku, a pak letecky na Koh Samui, tam byli týden, pak přejeli lodí na Koh Pangan, tam taky týden a na zpáteční cestě 5 dnů v Bangkoku.
@jenika1 píše:
Problém se stravovaním tam není vůbec žádný. Měli jsme taky snídaně a pak jsme to nechali na ulici, večeře jsme chodili do restaurací. Dokonce i na pláži k tobě příjdou, nebo jezdí ve člunech v moři a jídlo, pití, ovoce připraví u lehátka. Nikdy jsem tam neměla žaludeční problémy. Bali je dost podobné, jen ta cesta trvá o dost dýl.
No právě. Ta cesta na Bali mě straší. Dcera bude mít sice 6 let, ale samotnou mě takové cestovaná hrozně unavuje.
Jídla v Thajsku se nebojím. Asijskou kuchyni miluji.