Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já bych asi šla do kočárku Thule. Mně totiž celkově se u těch kočárku Bugaboo moc nelíbí ty sporťáky že je to tak zvané to korýtkové sezení a to se moc nedoporučuje protože dítko vlastně leží v sedě. ![]()
Jednoznacne Thule, ale ja jdu po prakticnosti, nikoliv po tom, co je zrovna „in“. Na Bugaboo nevidim vubec zadnou vyhodu, spis naopak - do sportaku typu kolibka bych dite nikdy nedala.
@Lucie_Sx @kulíšek_s_bambulí
Joo, to je to co mi na něm vadí
Úplně nejvíc
Měli jsme podobný výběr, mezi nim i Foxe, nakonec zvítězilo Thule ![]()
@PepiKo a v MHD, manipulace v pohodě? S tou korbou je to horší, ta manipulace, ale ta tam nebude tak dlouho no..
Do korýtka bych nešla ani omylem, takže spíš ten Thule, ale ano ten nejde do úplného lehu. Já nevím, pro mě je osobně důležitější komfort a zdravotní nezávadnost pro dítě, než komfort pro mě a desing
. Ale i bytu ve 3. patře bez výtahu bych volila Hartan nebo Gesslein s taškou místo korby. Korbu bych fakt nenosila.
Co vim, tak Baby Jogger Summit X3 ma moznost misto korby vloznou tasku.
Mam jeho predchudce XC a za me je o neco lepsi nez Thule, tak zvaz i toto (to treti patro jsem prehlidla).
Ja jsem se rozhodovala taky mezi thule a bugaboo.
Nakonec jsem koupila Foxe, protoze budu hodne skladat do auta, ale i jezdit mhd a thule mi prisel neskutecne obrovsky.
K tomu jsem z druhy ruky koupila jeste klasicky houpak, ktery ma 4 obrovska a nafukovaci kola, ktery budu pouzivat do lesa, na chatu a na pujcovani tchyni 😃
U thule hodne vadila cerna korba. Cerny kocar se mi sice libi, ale jelikoz mam termin v breznu a korbu budu pouzivat vlastne cely leto, tak jsem chtela jinou barvu.
Taky pri prechodu na sportak jsem chtela, aby mimco videlo na me a to u thule bohuzel taky nejde.
Ja ho urcite budu porizovat jako dalsi kocar, ale az bude mimcu rok ![]()
Ted mi prijde lepsi urcite fox ![]()
@peta1003 píše:
Ja jsem se rozhodovala taky mezi thule a bugaboo.
Nakonec jsem koupila Foxe, protoze budu hodne skladat do auta, ale i jezdit mhd a thule mi prisel neskutecne obrovsky.K tomu jsem z druhy ruky koupila jeste klasicky houpak, ktery ma 4 obrovska a nafukovaci kola, ktery budu pouzivat do lesa, na chatu a na pujcovani tchyni 😃
U thule hodne vadila cerna korba. Cerny kocar se mi sice libi, ale jelikoz mam termin v breznu a korbu budu pouzivat vlastne cely leto, tak jsem chtela jinou barvu.
Taky pri prechodu na sportak jsem chtela, aby mimco videlo na me a to u thule bohuzel taky nejde.Ja ho urcite budu porizovat jako dalsi kocar, ale az bude mimcu rok
Ted mi prijde lepsi urcite fox
No, z praxe cerna korba nevadi, nevim jak Thule, ale korba u Summita je jen sustak, navic jde striska uplne shrnout, takze mimco luftuje azaz. Oproti korbam, ktere jsou ted v mode, celoplastove a utemovane proti zime, byla ta cerna sustakova fakt na pohodu.
Vyhoda v MHD - po velkych zadnich kolech vyjedu do/z busu i tramvaje sama, nepotrebuju nikoho na pomoc. Vzhledem k vysce kocaru mi do nej nikdo nepadal a krasne rozrazel dav
.
Do auta jsem ocenila extremne nizkou vahu a v pripade sportaku i to, ze se splacne na placku a nezabere zadne misto.
A co se tyce toho sportaku po smeru - neumim si predstavit protismer, mimco by videlo na me a sapalo se mi do naruce, vetsina uspavani byla ve stylu „hlavne at me nezahlidne“
.
Je to vsechno hodne subjektivni, kazdy hleda neco trochu jineho.
@Anonymní píše:
@PepiKo a v MHD, manipulace v pohodě? S tou korbou je to horší, ta manipulace, ale ta tam nebude tak dlouho no..
Nevím popravdě ještě, mimino čekáme teprve
ale na dceru jsme měli Joolz a už jsme znovu „módní“ kočár od těhle trendy značek (Bgb, Cybex, Joolz) po zkušenostech nechtěli a radši jsme šli do něčeho praktického a snad funkčního, i když ne super hezkého ![]()
Jinak my MHD nevyužívame, bydlíme za městem, takže chodíme pěšky nebo jedeme autem ![]()
@Lucie_Sx
Díky moc, to je dobrý, to rozřazení lidí. To na vesnici asi neuziju
ale mě městě, dobrý
to se bude hodit ![]()
my máme autosedačku, která lze nacvaknout na kočár, a mimco nebude ležet, zkroucené, takže tam může být dlouhou dobu klidně. Pasuje na tyto dva kočárky právě.
Termín konec června, pak šestinedělí, kdy vesele mohu používat autosedačku občas a půlka léta pryč, tak si říkám že ta černá korba u Thule, by nám vadit tolik nemusela. Autosedačka se nechá i zvětšit, až bude mimčo větší vlastně.
Jediny problém je vynášení mimca do 3 patra, což je prd tak jako tak, ale s tím nic neudělám ![]()
Ostatní kočárky, Hartan, jak bylo psáno výšše…atd tam by nám nepasovala ta autosedačka a nemám si je kde vyzkoušet a nebo jsou těžké. O tom Baby Jogger, jsem taky přemýšlela, ale ta korba tam nejde, sporák jinak super.
@Anonymní píše: …
Ostatní kočárky, Hartan, jak bylo psáno výšše…atd tam by nám nepasovala ta autosedačka a nemám si je kde vyzkoušet a nebo jsou těžké. O tom Baby Jogger, jsem taky přemýšlela, ale ta korba tam nejde, sporák jinak super.
Nevim, co myslis tim, ze tam nejde korba…?
Na X3 urcite je jak korba, tak kamaradka mela tu vloznou tasku.
Jak ta autosedacka nevim, Maxi Cosi na to sla. Nevim, jakou mate, ale delsi pobyt v autosedacce na kocaru neni nic dobreho, treba na vylet vubec ne. Je zbytecne se vyhybat korbe/tasce.
@Lucie_Sx aha, optám se na ten X3, ještě a vyzjistim to. Ten tu v centru mají, ale jen sporťák čistě. Myslela jsem právě, že žádná korba k tomu není.
To je mi jasný, že autosedačka na výlet není, spíš jsem si říkala že jako alternativa k procházce v tom šestinedělí, kdy se jde na chvilku zatím.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx aha, optám se na ten X3, ještě a vyzjistim to. Ten tu v centru mají, ale jen sporťák čistě. Myslela jsem právě, že žádná korba k tomu není.To je mi jasný, že autosedačka na výlet není, spíš jsem si říkala že jako alternativa k procházce v tom šestinedělí, kdy se jde na chvilku zatím.
Sestinedeli je mesic a pul, bude cerven, fakt nebudes sedet doma
.
Vybírám mezi těmito kočárky a nemohu se rozhodnout. Bydlím ve vesnici, která je blízko města, do kterého budu jezdit MHD dle potřeby. Ale ne tak často, obchod zde máme. Budu tedy jezdit nejvíce u nás tedy, tudíž asfalt, chodníky, ale i terén, malé kořeny, polní cesty, bláto lehce…atd. Občas cestování a skládání do auta na delší výlet. Výtah nemáme, bydlíme v 3 patře, kočárek zůstane dole. Termín porodu je konec června. Měřím 168 cm. Nemohu se rozhodnout, u Thule se mi líbí sporťák a u Bugaboo zase korba víc.