Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem, čekáme první mimčo a pokukujeme po kočárku. Oběma se nám líbí Thule Urban Glide 3- viděli jsme, ozkoušeli jsme a chceme ho. Cca v září, když byl i veletrh For Kids, tak nám i řekli na stánku Thule, že vajíčko (autosedačka) na to nejde a že to půjde až na Urban Glide 4 a jen s origo autosedačkou od Thule. Nyní jsem ale narazila na fotku na netu, kde je Glide 3 s vajíčkem, ale mají to zároveň se sporťákem- jakože máte sporťák na to se dá nějaký nástavec a na to to vajíčko ( to mi přijde ale nepraktické, že to asi bude i těžší, třeba kdybych musela s tím nějak moc manipulovat např. v MHD a tak). Včera jsem ale našla i jednu jedinou fotku, kde to nemělo sporťák, ale jen to vajíčko. Holky- kdo máte zkušenosti s Glide 3- měli jste na tom samotnou autosedačku? Popř. jakou značku? Byl potřeba k tomu nějaký speciální adaptér?
Jako jo, nejvíce budeme mimčo vozit v korbičce, ale třeba na takové ty cesty k doktorům atd. se hodí tu sedačku jen vzít, hodit na kočár a je to na těch pár metrů.
Moc díky za jakékoliv zkušenosti.
Já ho teda nemám, ale rozhodovala jsem se mezi ním (verzí asi 2), ale nevybrala ho. Ale už v té době se daly koupit adaptéry, které se na podvozek nacvaknou.
Podle mě chtěli mít prodej z nového modelu s jejich sedačkou a tak ti nakecaly blbost. ![]()
Jen je teda potřeba si ověřit, na jaké autosedačky se adaptér vhodný a podle toho se rozhodnout. Ale myslím, že teď už ty adaptéry jsou na většinu vajíček - Joie, Avionaut, Nuna atd.
Hele a hned první odkaz: https://www.kocarkovo.cz/…ngle-csa-mc/?…
@Paní.Norrisová píše: Více
Děkuji. Jako právě já ten Glide 2 našla, že tam šlo jen vajíčko pomocí adaptéru, i hromadu diskuz,. ale u Glide 3 už jsem nenacházela žádné diskuze a přijde mi, že to nikdo neřešil. Přitom si říkám, že vídám hrozně moc těch Glide 3. Ale moc děkuji za odkaz
Máme Urban Glide 2 a adapter se dal dokoupit. Ovšem my jsme ho ani neporizovali, protože upřímně ve vajíčku vozit nechceme a kousek k doktorovi nebo podobně je lepší nest jen vajíčko než se s tím velkým kočárkem tahat.
Jinak u urban Glide 2, se dá celá ta sport sedačka sundat, takže můžeš mít buď korbicku bez sporťáku, nebo sporťák, nebo nacvakle vajíčko nebo vajíčko jakoby na sporťáku.
Mimochodem na jejich stránkách prodávají přímo car seat adaptér na Urban Glide 3, takže to prodejci na For Kids jsou pekni hajzlici
Mam TUG2 a nornalne se sundal sportak, koupily se adaptery a vajicko Cybex se osazovalo na ne, TUG3 funguje stejne.
Ja to vyuzivala strasne moc, jestli nemas jeste vajicko porizene a planujes ho obcas pouzivat misto korby, rozhodne se podivej po polohovacim vajicku. Ja mela Cybex Cloud, ale koukala jsem, ze i Thule ted takove vajicko zacalo delat
Na Thule Urban Glide 3 lze autosedačku připevnit pomocí adaptérů, ale ne všechny značky sedaček jsou kompatibilní. Nejčastěji fungují Maxi-Cosi, Cybex nebo BeSafe, pokud použiješ správný adaptér. Určitě doporučuji zkontrolovat přesný model sedačky a dostupné adaptéry přímo na stránkách Thule nebo u prodejce.
My ted kupovali set Thule Urban Glide 3 + korbicka + autosedacka Bugaboo Turtle Air by Nuna + zakladna + adaptery na vajicko.
Ale nabizeli/nabizeji to i v kombinaci s autosedackami Cybex, Joie nebo Britax. K temto vsem je potreba zakoupit adaptery. Sety s autosedackou Thule adaptery neobsahuji, ale u samotne sedacky jsou zminene (ty same jako u vyse zminenych), takze jsou nejspise soucasti autosedacky, zatimco u ostatnich se musi dokupovat zvlast.
V jedne krabici dosel sportovni kocarek, v podstate stacil jen rozlozit a dal se hned pouzit.
Nezkouseli jsme na nej dat adaptery a vajicko, ale take jsme to videli na obrazkach a melo by to jit. Dava to teoreticky smysl, kdyz je dite uz vetsi, a uz pouziva sportak misto korbicky, ale stale jeste jezdi ve vajicku.
Nicmene v dalsi krabici dosla korbicka i se svymi adaptery. Podle navodu jsme sundali z ramu kocarku latku sportovniho kocarku, nacvakli adaptery a na ne dali korbicku.
Kdyz budeme chtit dat na kocarek vajicko, budeme muset oddelat korbicku spolu s jejimi adaptery, a pouzit adaptery pro vajicko.
Jelikoz Thule autosedacka nejspise take vyzaduje specialni adaptery a nejdou napriklad pouzit ty od korbicky, tak nevidim moc duvod proc porizovat zrovna ji, kdyz je jedna z nejdrazsich.
@lucky_lue Mne se treba to Thule vajicko (i pak ta pokracovacka) zda dost zajimave a u dalsiho ditete bych nad nim nejspis uvazovala. Cenove stoji stejne, jako me stal Cybex Cloud, Thule otocna zakladna stoji taky stejne jako stala ta od Cybexu, v testech dopadla dost solidne a dela se ve stejne barve jako kocarek. Takze za me proc ne, klidne bych si ji poridila.